Intervjuer och tal

23 mar 2019

Svenska Schillerinstitutets höll årskonferens i Stockholm den 16 mars 2019. Petra Karlsson inledningstalade till minne av Lyndon LaRouche. Hon sa att han "gick bort den 12 februari i år, men han är inte död. Han är mer närvarande än någonsin. Om det inte står klart för världens befolkning idag, hur hans gärningar och politiska arbete har skapat början på en ny era för vår civilisation, så kommer det att visa sig i framtiden, vilken enorm ledare, vetenskapsman och politiker han var och hur hans liv har banat väg för en ny epok. Videoinspelningar finns med talen av Petra Karlsson, Ulf Sandmark, Hussein Askary, Stephen Brawer och Elias Dottemar.

4 jun 2015

Lyndon H. LaRouche jr hade anlänt till Indien med en grupp amerikanska soldater när nyheten kom i april 1945 att president Franklin D. Roosevelt hade dött. Det var då Lyndon LaRouches tog på sig livsuppdrag, nu nästan exakt sjuttio år
gammalt, och som ännu inte är färdigt - även om det kommit till ett
avgörande vägskäl de senaste cirka två veckorna.

29 jan 2015

Den Europeiska centralbanken beslutade den 22 januari att pumpa ut ett nytt rekordstort hyperinflationsdrivande bankräddningspaket i ett desperat försök att rädda Europas bankrutta finansinstitutioner. Detta karakteriserades av Lyndon LaRouche som "en total fars" som enbart kommer att påskynda slutkollapsen av det transatlantiska finanssystemet dominerat av Londons City och Wall Street. LaRouche betonade att det är just Wall Streets och Londons kollaps som driver världen mot ett Armageddon av kärnvapenkrig, eftersom en desperat finansoligarki vill ha krig mot Ryssland och Kina för att kunna behålla sin politiska makt i världen, när banksystemet går mot sin slutliga upplösning.

23 dec 2014

”Internationella globala affärsintressen”, däribland amerikanska banker och Obamaadministrationen, för ett tvåfrontsangrepp mot Putins Ryssland där enbart den formella krigsförklaringen saknas: Ekonomisk krigföring genom västvärldens sanktioner och medhjälpare i ryska centralbanken samt spontana terrorhandlingar från ”tjetjenska separatister” i ryska norra Kaukasus. De senare rör sig om bundsförvanter till de som i Syrien kallas ISIS och som även hotar västvärldens befolkning.
Behovet av samarbete mellan väst och Ryssland är skriande.

13 sep 2014

Lyndon LaRouche analyserade de extraordinära skiften som ägt rum perioden strax innan det amerikanska mellanårsvalet den 4 november, vilket pekade på vad man man måste hålla ögonen på den närmaste tiden.

25 jul 2014

Först skapar man en lögn om en incident eller vem som är skyldig för att rättfärdiga ett militärt anfall. Sedan trappar man snabbt upp fientligheterna och sedan är kriget obevekligen igång, innan någon har haft tid att tänka efter. I mobiliseringen kring det malaysiska flygplandet MH17 för världskrig mot Putin agerar både
Storbritanniens statsminister Cameron och hans vapendragare Carl Bildt
med attityden: "Stör mig inte med fakta. Jag har bestämt mig!"

26 mar 2014

Lyndon LaRouche vidhåller att det försvunna malaysiska flygplanet troligen ingår i ett nytt terrordåd liknande 11 september 2001 fast denna gång i Asien. Den nya teorin från Storbritanniens AAIB och Inmarsat, att flygplanet "definitivt" störtat i Indiska Oceanen, är en vilseledning, sa LaRouche i ett uttalade den 23 mars. Brittiska grupperingar driver nu fram en kärnvapenkonfrontation värre än
Kubakrisen för att få Eurasiens motstånd mot att betala den överhängande
stora finanskraschen att kapitulera. Propagandan om det Malaysiska
flygplanets försvinnande i havet speglar denna intention.

25 nov 2012

Den transatlantiska gruppen nationer, med flera, är i klorna på den
mest akuta och mest hotfulla krisen i modern tid. För det första måste vi sätta stopp för den nuvarande kursen mot en accelererande monetaristisk hyperinflation. För det andra måste vi sätta stopp för ett redan djupgående sammanbrott av den fysiska ekonomin, som hela tiden förvärras. Och för det tredje måste vi sätta stopp för det nu akuta hotet att det ska bryta ut ett kärnvapenkrig.

8 nov 2012

Lyndon LaRouche gjorde följande kommentar sedan resultaten av det amerikanska presidentvalet kommit: En verkligt stor president sa den 7 december 1941 att den dagen var
"en skammens dag". Och samma sak kan nu sägas om den 7 november. Vad som klart orsakat detta resultat var det som
hände i Florida på den så kallade sista presidentkandidatsdebatten. Då
kapitulerade de facto den republikanska presidentkandidaten och det
förvånade inte mig att han gjorde det, precis som igår. Detta är
verkligen en "skammens dag".

21 sep 2012

LaRoucherörelsen LPAC i USA genomför en stor mobilisering för att avsätta president Obama för lögner och brott som lett till mordet den 11 september 2012 på den amerikanske ambassadören Chris Stevens och tre andra anställda amerikaner på USA-konsulatet i Benghazi, Libyen. Lyndon LaRouche kräver att den amerikanska kongressen hålls samlad för att omedelbart inleda riksrättsåtal mot president Barack Obama för hans medskyldighet till attentatet.

23 jul 2012

Nyheten att prins Bandar har utnämnts till chef för de saudiska underrättelsetjänsterna sätter fingret på det rent förrädiska svenska samarbetet med Saudiarabien men också på ett gigantiskt amerikanskt förräderi kopplat till attackerna mot New York och Washington den 11 september 2001

22 jul 2012

Kraven, från ledande bankirer i Storbritannien, USA och Europa på att införa bankdelningslagen Glass-Steagall, är en dramatisk vändning i världspolitiken som är omöjlig att förstå för den som enbart ser det som en fråga om ekonomisk politik. Den upptrappning av världskrigshotet som skett i slutet av juli beror på att världskrighökarna slår tillbaka.

4 jun 2012

Med Bankiabankens behov av ytterligare 19 miljarder euro från den spanska staten, har euro- och finanskrisen flyttat till Spanien.  Lyndon LaRouche säger att det inte finns något sätt Spanien kan räddas inom det nuvarande finanssystemet eftersom  takten på kollapsen nu är snabbare än vad som krävs för att sätta samman räddningspaketen.

31 okt 2011

Mordet på Khaddafi har accelererat en brittiskstyrd process, som tillsammans med finanskrisen kan leda till världskrig i den närmaste tiden, varnar Lyndon LaRouche. I båda de tidigare världskrigen var konflikter på Balkan avgörande för
att få igång krigen mellan stormakterna. Nu, förklarar LaRouche, är det
Mellanöstern med alla konflikter och allianser, som används av britterna
för att driva stormakter i krig med varandra.

7 okt 2011

Lyndon LaRouche berättade vad den nya politiska situationen, med Ryssland i strategiskt tillväxtsamarbete med Kina, betyder för att världen skall återhämta sig från den pågående civilisationskrisen. Utdrag ur LaRouches internetsända tal till USA den 30 september.

16 sep 2011

Lyndon LaRouche kräver ett omedelbart stopp för alla bankräddningspaket. Han säger att den amerikanske finansministern Timothy Geithners plan att rädda det europeiska konkursfärdiga banksystemet kommer att krossa USA.

23 jun 2011

I ett svar på en e-postfråga den 20 juni förklarade Lyndon LaRouche kortfattat den amerikanska bankdelningslagen Glass-Steagall med hjälp av historien om hur USA blev till och den amerikanska konstitutionen.

5 feb 2011

"Obamas krav på Mubaraks avsättning hotar hela regionen", varnade Lyndon LaRouche tisdagen den 1 februari i starkast möjliga ordval. Att Lyndon LaRouche hade helt rätt i sin analys bekräftades av den dramatiska utvecklingen under veckan. "Nu pågår saker från amerikansk sida som inte är Obama, men som ingriper i denna situation" sa LaRouche på fredagskvällen sedan Egyptier från båda sidor tagit över huvudrollen för att själva råda över läget.

7 dec 2010

Barack Obama är helt inställd på att föra en fascistisk åtstramningspolitik i USA – i öppen maskopi med likasinnade bland republikanerna som nu kunnat stärka sin ställning i kongressen. Allt som en logisk konsekvens av Obamas politik att sätta bankernas intressen före människornas. Lyndon LaRouche kallar det för vad det är: sinnessjukt.

19 nov 2010

Den kris vi ser nu med Europas banker, hyperinflationspolitiken, valutakriget, krigen och nya terrorhot är en och samma process, betonar Lyndon LaRouche i sina diskussioner med medarbetare. Det är hela globaliseringspolitiken av finansspekulation och avveckling av Westfaliska systemet som drivits fram av bankgruppen Inter Alpha som griper in i alla dessa konflikter. Irland pressas att kasta in hundratals miljarder i sina banker, därför att hela Inter Alphagruppens makt står på spel. Om inte Irlands banker betalar sina skulder krossas Inter Alphagruppens banker.

29 sep 2010

Normalt sett skulle USA:s kongress göra uppehåll inför det stundande valet i början av november. Men Lyndon LaRouche uppmanade alla kongressledamöterna att stanna kvar i Washington D.C. för att så snabbt som möjligt driva igenom Glass-Steagall-lagen.
- Om vi väntar, sa han, är det ute med USA, och med världen.
LaRouche var bestämd med vad som måste göras:
- Det första vi måste göra är att avsätta presidenten! Det är fullt möjligt!

6 okt 2009

Utdrag från samtal mellan Lyndon LaRouche och hans medarbetare i USA från 6 oktober. Världsekonomins sammanbrott är det ENDA intressanta i nuläget. Dvs hur vi löser krisen. Andra frågor måste för tillfället sättas åt sidan.
LaRouche: „Alla konventionella affärsbanker måste konkurssaneras. I och med detta går vi tillbaka till vår konstitution, vilken föreskriver ett kreditsystem och inte ett monetärt system.

28 aug 2009

Lyndon LaRouche till diplomaterna: Hela systemet är färdigt att gå i bitar: Vad är tändhatten till denna
sprängladdning? Tändhatten finns i USA, och handlar om effekterna av en
dollarkollaps på de internationella marknaderna. Och när jag säger
kollaps så menar jag kollaps. 48 delstater i USA är officiellt
bankrutta; den amerikanska staten och Federal Reserve-systemet har
skulder i storleksordningen 24-25 000 miljarder dollar. En kollaps i
den storleken skulle driva varenda ekonomi i hela världen i konkurs,
direkt.

25 aug 2009

I sin webcast den 1 augusti efterlyste Lyndon LaRouche en 50-årig satsning på en bemannad rymdfärd till planeten Mars. Vid en lunch med diplomater i Washington den 19 augusti ombads han utveckla sina tankar kring detta närmare. Han förklarade att rymdsatsningen handlar om ekonomi - ekonomin måste drivas av vetenskapliga och teknologiska framsteg - men framför allt handlar den om kultur.

17 jun 2009

Vid en informell hearing i den italienska deputeradekammaren i Rom den 17 juni förklarade Lyndon LaRouche att det enda sättet att undvika ett världsomspännande ekonomiskt sammanbrott är att sätta det internationella finanssystemet i konkurs.

28 apr 2009

"Här har vi en politik som kommer från den brittiska monarkin, och från prins Philip, vars politik har varit att minska världens befolkning till färre än 2 miljarder människor. Detta är WWF:s politik; det är den gröna politiken. Den gröna politiken är att minska världens befolkning. Hur minskar man världens befolkning i så stor mängd så snabbt? Svält och epidemier. Brist på renhållning; svält och epidemiska sjukdomar".

26 mar 2009

Den amerikanske ekonomen och statsmannen Lyndon LaRouche spelade den 26 mars 2009 in ett nöduttalande riktat till USA:s president Barack Obama och det amerikanska folket. Detta för att förhindra att Obama begår det fruktansvärda misstag som skulle leda till förstörelsen av inte bara hans eget presidentskap utan hela USA som nation.

22 feb 2009

På Schillerinstitutets konferens i Rüsselsheim i februari 2009 gjorde Lyndon LaRouche ett inlägg om ekonomisk potential kontra pengar.

21 feb 2009

Lyndon LaRouche var huvudtalare på Schillerinstitutets internationella konferens "Rebuilding the World Economy after the Systemic Crisis" som hölls i Rüsselsheim, Tyskland, den 21-22 februari 2009. Här följer hans öppningsanförande. Han presenterades av Schillerinstitutets grundare och ordförande Helga Zepp-LaRouche, som var moderator för panelen.

21 feb 2009

I sitt tal på Schillerinstitutets konferens den 21-22 februari i Rüsselsheim utvecklade Lyndon LaRouche den djupare innebörden av begreppet produktivitet, ett nyckelbegrepp för varje lösning på den nuvarande globala sammanbrottskrisen.

Det som folk inte begriper, och faktiskt de flesta ekonomer inte begriper, är vad produktivitet innebär. De tror att de vet, men de vet inte.

22 jan 2009

Den amerikanske ekonomen och politikern Lyndon LaRouche har länge varnat för det finansiella sammanbrott som vi nu befinner oss mitt uppe i. Hur kunde han förutse det, till och med långt innan de högtflygande finansiella instrumenten, de s.k. derivaten, ens var uppfunna?

Dokumentet tillhör dossiern:
22 jan 2009

ÄMNET ÄR KONKURSFÖRFARANDE. Lyndon LaRouche talade den 22 januari på ett direktsänt internetforum från Washington D.C., endast två dagar efter installationen av USA:s nya president Barack Obama. Här följer en översättning av LaRouches inledande tal.

3 dec 2008

Lyndon LaRouche talade den 3 december 2008 på ett seminarium anordnat av Forum for Strategic and Security Studies (FSSS) i New Delhi, Indien. Under diskussionen fick LaRouche frågan om hur han ser på problemen med en radikaliserad islamisk fundamentalism. Här följer LaRouches svar.

27 nov 2008

BMF.ru, den ryska radiostationen Business FM:s hemsida, publicerade den 3 december en intervju med den amerikanske ekonomen Lyndon LaRouche med rubriken "Det nuvarande monetära systemet är sjukdomen".

2 okt 2008

I detta tal i Washington den 2 oktober 2008 inför diplomater från många nationer presenterade LaRouche orsakerna till krisen och en lösning som inte bara kan skydda människor och nationer, utan skapa fred och framåtskridande i ett 50-årigt perspektiv.

1 okt 2008

På internetkonferensen den 1 oktober fick Lyndon LaRouche en fråga från en kongressledamot angående skillnaden mellan ett kreditsystem, som är bra, och ett penningsystem, som är dåligt. LaRouche: "Först och främst är det viktigt att förstå att folks uppfattning om pengar är fel -- vi har ett samhälle där felutbildningen är enorm..."

Dokumentet tillhör dossiern:
17 sep 2008

Lyndon LaRouche svarar på följande fråga från en medlem i LaRouches ungdomsrörelse: "Jag undrar om du kunde förklara eller gå igenom hur detta kreditsystem skulle kunna fungera ihop med Ryssland, Kina och Indien. Hur skulle ett Nytt Bretton Woods fungera?"

21 aug 2008

Lyndon LaRouche intervjuades den 21 augusti 2008 i direktsändning på den engelskspråkiga ryska tv-kanalen Russia Today. LaRouche fick möjlighet att gå igenom avsikten med kriget, George Soros' roll, och den Goebbels-mässiga nyhetsbevakningen från europeiska och amerikanska medier. Här följer texten.

Dokumentet tillhör dossiern:
26 jul 2008

"Nästa steg ... är att få USA att lägga fram ett förslag för Ryssland, Kina och Indien. Och förutsatt att vi kan få dessa fyra länder att samarbeta med varandra, så kan det sedan utvidgas till andra länder. ... [D]et enda sättet som en räddning av det internationella systemet skulle kunna gå till på, är att den kommer från USA. ... Om USA inte är med på båten finns det ingen möjlighet att rädda systemet nu. Vi går mot en total krasch för världssystemet."

5 jul 2008

Den frågan besvaras bäst av rörelsens grundare, Lyndon LaRouche, själv.

10 apr 2008

Lyndon LaRouche: "Detta är den värsta krisen för mänskligheten, i hela den nyare tidens historia, och den händer nu. Det är en kris som rör sig till randen av krig. Och på grund av hur krigets villkor ser ut i vår moderna tid handlar det om domedagskrig, inte vanligt krig. ... Men enligt min mening finns det botemedel. Det finns lösningar."

12 mar 2008

Lyndon LaRouche gav denna internationella webcast den 12 mars 2008 i Washington D.C. "Det jag idag ska presentera, för att vara en verkningsfull presentation av vad som är viktigt att det blir hört, sträcker sig på sätt och vis över ett vitt spektrum. Så, för att peka på sakens natur, börjar jag med att säga något som jag ska berättiga under talets gång..."

12 mar 2008

Diskussionsdelen av LaRouches webcast den 12 mars 2008.

12 mar 2008

Lyndon LaRouche reder ut ett vanligt missförstånd gällande påstådda likheter mellan Franklin D. Roosevelt, amerikansk president 1933-45 och företrädare för det amerikanska systemet, och John Maynard Keynes, brittisk ekonom.

Dokumentet tillhör dossiern:
12 mar 2008

"Mr LaRouche, tror du verkligen att Barack Obama är fascist eller att han bara blir utnyttjad? Är det inte möjligt att han är smartare än dem som tror att de utnyttjar honom, och att det är han som i själva verket utnyttjar dem?"

12 mar 2008

LaRouche svarar på en fråga om New Yorks guvernör Spitzer, vars sexskandal florerar i mediabruset just efter det att han tillkännagivit sitt stöd för Hillary Clinton.

13 feb 2008

Varje regering måste föra in hela nationens ekonomi under sitt beskydd, som vid konkurser, sa Lyndon LaRouche på en konferens i München den 13 februari. Utan fungerande sjukvård och andra viktiga samhällsfunktioner blir det massmord i flodvågorna som rörs upp av finanskrisen.

18 jan 2008

På en fråga från den förre chefen för Serbian Unity Congress om hur man kan stoppa den stigande faran för ett nytt Balkankrig, svarade Lyndon LaRouche: "Det första jag har att säga är, håll [Richard] Holbrooke, och sådana som honom, borta därifrån. För de är ute efter att starta ett nytt krig!"

8 feb 2007

Lyndon LaRouche inledde ett möte med diplomater i Washington DC den 8 februari 2007 med följande anmärkningar: Jag vill fästa er uppmärksamhet på något som tas upp i senaste numret av Londontidningen The Economist. Jag rekommenderar att ni läser det, särskilt det som står på sidan 12, som hänger ihop med ett tema som behandlas i detta nummer av tidningen, eftersom det berör det som jag ska ta upp här i dag. Om man nu tittar på det kommande presidentvalet i USA, så är det en fars.

16 nov 2006

På en internet-konferens den 16 november 2006 förklarade den amerikanske statsmannen Lyndon LaRouche skillnaden mellan det oligarkiska systemet, som är förhärskande i Europa i dag, och det genuint amerikanska systemet, som han själv företräder.

29 maj 2005

Hur bestämmer man en valutas värde? Frågan om hur man bestämmer värdet på en valuta och vilka växelkurser som ska gälla i det nya valutasystem som världens ledande nationer snabbt måste enas kring, ställdes av den ryske professorn Stanislav Mensjikov.

12 jan 2005

Lyndon LaRouches klarspråk om den strategiska krisen är grunden för en dialog om hur vi kan möta hotet om finanskrasch och permanenta krig. Den 12-13 januari 2005 ledde LaRouche ett seminarium på detta tema i Berlin, med politiker, diplomater, ekonomer och militärer från olika länder. LaRouche inledde seminariet med att betona behovet av en ny Westfalisk fred, som kan lägga grunden för ett samarbete mellan suveräna nationalstater syftande till det gemensamma bästa, för femtio år framåt. Hans tal återges här.

19 jan 2004

Den 19 januari 2004 var den demokratiske presidentkandidaten Lyndon LaRouche inbjuden att inledningstala vid den ”Martin Luther King Prayer Breakfast” som demokraterna i Talladega County i Alabama håller varje år för att högtidlighålla medborgarrättsledarens minne.

29 jun 2003

Jag ska tala med er i dag om andra världskriget – Roosevelts världskrig – och vårt krig i dag. Det finns två likheter. För det första utkämpade Roosevelt ett krig mot fascismen, och vi utkämpar i dag ett krig mot fascismen, faktiskt exakt samma fascism som Roosevelt kämpade mot i andra världskriget och före dess. För det andra är det en likadan tid vi lever i, en tid när vissa internationella finanskretsar hotar med att svara på det internationella systemsammanbrottet med att införa diktatur och världsimperier.

12 nov 2002

Den amerikanske demokraten och presidentkandidaten Lyndon LaRouche framträdde den 12 november 2002 på en videokonferens i Stockholm. En svensk publik fick på detta sätt möjlighet att för första gången sedan 1981, då LaRouche besökte Göteborg, föra en dialog med den internationellt högt respekterade ekonomen och politikern.

29 jun 2001

Följande tal höll den amerikanske ekonomen och presidentkandidaten Lyndon LaRouche inför den ryska dumans ekonomiutskott, i Moskva den 29 juni 2001.
Världen som helhet kännetecknas i dag av att IMF-systemet är inne i sin slutfas, åtminstone i den form det haft sedan president Nixon införde systemet med s.k. "flytande växelkurser" i mitten av augusti 1971. I motsats till en del hysterisk propaganda som kommer från den just nu problemtyngda amerikanska Bush-regeringen, finns det ingenting som kan rädda det internationella finans- och valutasystemet i dess nuvarande form....

5 mar 2001

På ett seminarium i Berlin den 5 mars 2001 förklarade den amerikanske ekonomen och presidentkandidaten Lyndon LaRouche hur den från USA utgående krisen, som hotar att dra med sig hela världen i katastrofen, kan övervinnas med hjälp av lärdomarna från FDR:s ekonomiska återhämtningsprogram.

5 jan 2001

Ur ett tal som Lyndon LaRouche föredrog på ett symposium i Sudans huvudstad Khartoum den 14-17 januari 2001.

14 nov 2000

Frågan som infinner sig i efterdyningen efter valet [som George W Bush vann mot Al Gore] den 7 november [2000] är: Hur petar man tillbaka stanken in i skalet på ett krossat ruttet ägg?

14 jan 2000

USA är den enda nationalstaten som grundats med den uttalade målsättningen att avskaffa kolonialism och imperialism i världen. Hur bra - eller dåligt, under inflytande av oligarkiska intressen - USA har lyckats fullgöra den uppgiften, har varit skillnaden mellan krig och fred, mellan ekonomisk utveckling och depression.

26 jul 1998

Vi lever alltså inte i en tid med "viktiga händelser", vi lever inte i en "kristid", utan vi lever i en tid då mänsklighetens öde för kanske 500 år framåt kommer att avgöras av vad vi gör, under dessa kommande veckor, månader och år. Och vad vi gör bygger inte på något viftande med svärd, eller på stora händelser i sinnevärlden; vad vi gör bestäms helt och hållet inom idéernas värld. Valet av idéer och förmågan och lidelsen att verka för dessa idéer kommer att avgöra huruvida mänskligheten har någon framtid.

5 nov 1997

Det finns inga väsentliga likheter mellan den nuvarande krisen och krisen 1929-31. Dagens kris är kvalitativt annorlunda och mycket värre; och med Keplers, Leibniz, Gauss och Riemanns hjälp kan vi påvisa skillnaden.

28 okt 1997

Det här är en av de viktigaste perioderna i historien. Vi är mitt uppe i det här århundradets största finanskris, som just nu utspelar sig som en global finanskris. Vad vi har att göra med är en bubbla som, inklusive fordringar utanför balansräkningarna, uppgår till minst 100 000 miljarder dollar.

1 mar 1993

Vid två tillfällen under 1980-talet dök chansen upp att genom ekonomiskt samarbete skapa verklig fred i världen. Men chansen togs inte. Därför ser vi nu en förnyad ödesdiger dynamik mot en strategisk konfrontation mellan Ryssland och västländerna. Det förklarade Lyndon LaRouche nyligen i två intervjuer och en promemoria. * Den första chansen kom 1982-83, då möjligheten till ett Öst-Väst-samarbete öppnade sig inom ramarna för SDI-programmet, som LaRouche hade utarbetat och Reagan gjort till USA:s officiella politik.

Den 19 november intervjuades Lyndon LaRouche av det republikanska partiets strateg Roger Stone. Intervjun sändes på radioprogrammet Stone Cold Truth (Stones kalla sanning).  Stone var Reagans kampanjsamordnare i nordvästra USA under valkampanjen 1980 då Reagan och LaRouche satt vid samma podium i en valdebatt i New Hampshire. Stone sa att Trump kommer att driva är återinförandet av Glass-Steagall-lagen, och,
tillade han, det är ju en av de frågor som LaRouche sedan länge drivit.

I efterdyningarna till det amerikanska presidentvalet har Lyndon LaRouche vid upprepade tillfällen betonat att det vore helt fel att förlita sig på att Trump kommer att uppfylla de vallöften som ledde till hans seger. Istället gäller det att fortsätta mobilisera för de åtgärder mot fattigdom och krig som de amerikanska väljarna hoppas på.

Den första november intervjuades den isländske politikern Steingrimur J. Sigfusson av EIRs korrespondent Michelle Rassmussen i Köpenhamn i samband med Nordiska rådets träff där. Sigfusson bekräftar sitt stöd för Glass-Steagall-principen och betonar vikten av en dialog med Ryssland.

Två toppgeneraler varnar de för att de amerikansk-ryska relationerna har försämrats till en sådan grad att faran, för att även ett anfall av misstag eller genom cyberkrigföring kan utlösa ett fullskaligt kärnvapenkrig med vätebomber, har blivit så stor att brådskande åtgärder är nödvändiga.
Efter deras uttalande  underströk Lyndon LaRouche igen kärnvapenkrigshotet och sa den 21 april, att vi är nära att fullständigt utplånas som slutpunkt på en kedjereaktion av de galna åtgärder det brittiska imperiet och dess lakejer på Wall Street tar till nu när det står inför slutet på sitt konkursade system.

I USA driver Lyndon LaRouche och den politiska aktionskommittéen i demokratiska partiet LaRouchePAC kampanjer mot krigshotet. Kandidaterna  Kesha Rogers, Bill Roberts och Michael Steger ställer upp de demokratiska partiets primärval för att i novembervalet i år komma in i den nationella kongressen, med fokus på att avsätta president Obama och stoppa hotet om världskrig.

Lyndon LaRouche och hans politiska organisation LPAC har sedan början på augusti varnat för att president Obama kommer att utnyttja USA-kongressens sommaruppehåll till att ta de första stegen för att komma igång med ett illegalt krig mot Syrien. Många ansåg att det var fullständigt överdrivet.

Lyndon LaRouche underströk att  länge som Putin och Ryssland håller fast vid FN:s speciella ombud Kofi Annans fredsplan och krigsundvikande agenda har det brittiska imperiet ett verkligt problem. Är imperiet verkligen berett att driva Ryssland in i ett kärnvapenkrig
därför att Rysslands ledare gör klart att de inte tänker vika sig för
britternas angrepp på den Westfaliska fredens princip om nationell
suveränitet?

av Lyndon LaRouche Till de ledande institutionerna för den transatlantiska regionens regeringar: Samma finansinstitutioner och regeringar, som inte kan rädda sina
finanssystem för sina respektive länder och viktiga privata
institutioner, kräver åtgärder som skulle spränga sönder de viktigaste finans-
och regeringsinstitutionerna på sina respektive delar av planeten, och
förbjuder de enda aktioner som skulle kunna förhindra en praktiskt taget
omedelbar kedjekollaps av de viktigaste länderna i den transatlantiska
regionen av världen.

Lyndon LaRouche talade på nyårsafton om uppgifterna inför det  kommande året. Talet går att hör på engelska här

I sin webcast den 19 april sa Lyndon LaRouche:
- Det finska valet satte igång en kedjereaktion, det gick en rysning genom hela Europa. Det som hände på Island satte igång en utmaning. Grekland är på väg att kollapsa. Portugal är på väg att kollapsa. En kedjereaktionskollaps i ekonomin sker just nu, denna vecka, i hela världen!
- Tecknen är tydliga. Varenda en i USA som har känselspröten ute och har koll på läget vet det.

Lördagen den 22 januari gav Lyndon LaRouche i en direktsänd
internetkonferens från Washington det amerikanska folket den nödvändiga
ledning som inte fanns i presidentens tal till nationen den 25 januari.

I en diskussion med sina medarbetare söndagen den 12 december betonade
Lyndon LaRouche, att det finns en internationell allians som kan ersätta
det pågående vansinnet. Han pekar på att det finns
en internationell kombination av nationer, som håller med om vad
LaRouche föreslår.

Lyndon LaRouches videoinspelade tal på en ungdomsfestival i Ukraina utsågs av en panel bestående av ukrainska och ryska politiska bedömare, historiker och andra till "det allra bästa" inslaget på festivalen.