Artiklar från EIR

Ett urval artiklar från Executive Intelligence Review översatta till svenska.

7 apr 2016
Dr Kelvin Kemm

Styrelseordföranden för sydafrikanska kärnkraftstillverkaren Nuclear Africa dr Kelvin Kemm skickade följande hälsning till Schillerinstitutets Manhattankonferens den 7.4:
Nyligen meddelade forskare om bevis gravitationsvågors förmodade existens, vilket välkomnas som stor prestation och har betydande konsekvenser för förståelsen av universum. Otroligt är också att Albert Einstein redan för hundra år sedan förutsagt gravitationsvågor. Än en gång har han alltså fått rätt.
Einstein varnade för att i sitt tänkande förlita sig på sk "sunt förnuft".

17 jan 2014
Marsha Freeman

Kinesiska rymdsonden Chang'e-3 (mångudinnans) lyckade månlandning den 14.12.2013 och månbilen Yutus (Jadekaninens) lika lyckade färd timmar efteråt, lägger grunden för det långsiktiga målet att industriellt utveckla månen och bana väg för fusionskraften.

28 okt 2010
John Hoefle

Av John Hoefle. Man angriper detta imperium genom att hävda nationens suveräna
bestämmanderätt över ekonomin, i överensstämmelse med den amerikanska
författningen. Slå hål på denna makt och imperiet kommer att kollapsa,
och göra oss fria att börja bygga nationen igen och lyfta världen ur den
mörka tid som nu håller på att breda ut sig.

26 okt 2010
Edward Spannaus

För mer än hundra år sedan, vid slutet av det spansk-amerikanska kriget, intervenerade den amerikanska armén på Kuba under katastrofvillkor inte olika de på Haiti idag, och lanserade, utöver att förse befolkningen med mat och medicin, en snabb upprensnings- och sanitetskampanj, som räddade livet på hundratusentals människor. Jämför detta med Obamaregeringens skamliga beteende!

20 mar 2010
Debra Freeman

Debra Freeman rapporterar vad som diskuteras bland Washingtons insiders under den dramatiska veckan när Obama försökte rädda sitt presidentskap. Hans fixering och skräck ökar för varje gång Lyndon LaRouche öppnar
munnen, ett faktum som fått många insiders att kommentera
att det enda Obama verkar frukta ÄR LaRouche.

15 mar 2010
Harley Schlanger

Med sin jordskredsseger i provvalet i Texas den 2 mars skickade LaRouche-demokraten Kesha Rogers, en ledande person i LaRouches ungdomsrörelse, ett
klart och tydligt budskap till Vita huset och dess kontrollanter i det
brittiska imperiet: Ni kommer inte att sitta kvar länge till!
Rogers' kampanj hamrade obevekligt på ett enda ämne – att president
Obama måste avgå, antingen självmant eller genom att han blir avsatt.

20 sep 2009
Anton Chaitkin

2008 startade det brittiska kungahuset och Londons panikslagna
finansmän ett ny politik för att döda gamla och svaga människor som
exakt upprepar början av Hitlers T-4- program för barmhärtighetsmord
från 1939. Enligt riktlinjerna från Liverpools stegvisa vård (Liverpool
Care Pathway), som antagits av Storbritanniens nationella hälsovård,
ska de människor, som visar tecken på förebådande död, få tung
narkotika men ingen vätska och näring.

21 aug 2009
Jeffrey Steinberg

Det brittiska imperiets intressen har fått allvarligt stryk tack vare
Lyndon LaRouche, och de vacklar nu på grund av effekterna av dessa
oväntade strategiska bakslag. Under den senaste veckan har Obamas
misslyckande, att genomdriva det av London skapade
barmhärtighetsmordsprogramet, vilket har lindats in i den så kallade
sjukvårdsreformen, gått som en chockvåg genom brittisk media och hela
det brittiska politiska etablissemanget.

15 maj 2009
John Hoefle

– Hitlerpolitiken har återupplivats av Obama-administrationen, sa Lyndon LaRouche. Det här är nazifasoner rakt av. Det är ingen hårdragning; det är ingen tolkning. Det här är en direkt kopia av hur nazisterna resonerade. Det går inte att komma bort från det. Det här är nazifasoner, och det är klart och tydligt. Vi känner till alltihop från Hermann Göring med flera på 1920-talet, och därefter med deras internationella förbindelser, med vissa Wall Street-firmor.

26 mar 2009
Jeffrey Steinberg

Amity Shlaes The Forgotten Man hämtar sina skeva slutsatser och många
av sina påhittade fakta direkt från 30- talets propagandister från Wall
Street och Londons American Liberty League , vilka öppet var för
fascismen. Samtidigt som hon ytterst sparsamt nämner den skamliga
kärleksaffären mellan Hitler - Mussolini och American Liberty League ,
så stjäl hon alla sina argument mot FDR från American Liberty League s
135 pamfletter och deras väldiga mängd av flygblad och tal, i huvudsak
producerade mellan 1934-1936.

22 feb 2009
Jacques Cheminade

Det är förhör i den amerikanska kongressen. Året är 1933. På den ena sidan står J.P. Morgan jr, "Lejonet på Wall Street", som motvilligt låter sig förhöras. På den andra sidan står Ferdinand Pecora. Han njuter.

Dokumentet tillhör dossiern:
7 feb 2009
Marjorie Mazel Hecht

Kärnavfall finns inte! Detta otrevliga ord hittades på bara för att stoppa utvecklingen av fredlig kärnkraft.
Det använda bränslet från kärnkraftverk är i verkligheten en värdefull resurs. Ungefär 96 procent kan återanvändas som nytt bränsle. Inget annat bränsle kan uppvisa något liknande. Se på trä, kol, olja eller gas. När man bränt dessa bränslen finns bara aska eller luftutsläppta restprodukter som kärnkraft inte lämnar efter sig.

31 jan 2009
Lawrence Hecht, chefredaktör, 21st Century Science & Technology

Varje gång som någon nämner vind- eller solkraft som lösningen på vårt behov av energi, så borde du se framför dig en miljard eller fler döende och svältande barn. Om du ännu inte förstår varför, så är det förlåtligt. När du har kommit till slutet av den här artikeln har du försetts med begrepp och fakta som gör att du både kan förstå denna fula sanning, och agera för att förhindra den.Börja med detta.

Dokumentet tillhör dossiern:
7 nov 2008
Douglas DeGroot

Brittiska imperiet reaktiverar sin attack mot nationsbyggandet i regionen
Det brittiska imperiets London-baserade finanskartell har förnyat revolten i Norra Kivu, en provins i östra delen av Demokratiska republiken Kongo (DRK), som en del av strategin att eliminera förekomsten av nationalstater i Afrika så att man enklare kan plundra regionen på råvaror.

12 okt 2008
John Hoefle

John Hoefle lär dig varför
derivatmarknadskasinot måste stängas innan du får betala även dess förluster, vilket Kerstin
Hessius kräver av den svenska regeringen i Svenska Dagbladet torsdagen den 9 oktober.

8 okt 2008
Dennis Small

Vi håller på att göra tre eller fyra revolutioner till, rapporterade Lyndon LaRouche till ett möte den 7 oktober med LaRouches ungdomsorganisation LYM och styrelsen i den politiska LaRoucherörelsen. Det handlar bland annat om musikarbetet i Boston och nya genombrott av ungdomsarbetsgruppen som arbetar med Kepler och med Riemannprojektet.

25 sep 2008
Jacques Cheminade

Jacques Cheminade: "Nicolas Sarkozys diagnos på den finansiella och monetära krisen är riktig. Under lång tid har jag -- tillsammans med Lyndon LaRouche -- förklarat att en stor kris kommer att skaka världsekonomin, och avfärdat tanken att marknaden är allsmäktig som ren galenskap... Det finns emellertid tre punkter där Sarkozys tänkande inte stämmer överens med mitt eget."

Dokumentet tillhör dossiern:
24 sep 2008
Ulf Sandmark, EIR

Ulf Sandmark presents the history of the fight for global justice, all the way from the U.S. Declaration of Independence, to today's struggle lead by the LaRouche movement.

23 sep 2008
John Hoefle

Lyndon LaRouche har utfärdat en klar och tydlig varning till det gäng dårar som tänker driva igenom den största bankräddningsaktionen i historien: Låt bli, och om ni inte gör det, så räkna inte med att komma undan med det. Landsförrädisk idioti av detta slag får konsekvenser, mycket mer långtgående än ni kan föreställa er.

29 aug 2008
Jeffrey Steinberg

Storbritannien och Saudiarabien slöt 1985 ett avtal för byteshandel mellan olja och vapen. Genom detta skapades en svart kassa, uppskattad till över 100 miljarder dollar, för hemliga operationer. Dagarna innan den 18 augusti, då Pakistans president Pervez Musharraf tvingades att avgå, befann sig en brittisk-saudisk delegation i Islamabad för att säkerställa att den trängde statschefen avgick...

22 aug 2008
Larry Hecht

Det grundläggande problemet med vindkraften är detsamma som med solenergin. Varken sol eller vind är seriösa svar på världens energibehov. De är snarare receptet för en folkmordsmässig minskning av världsbefolkningen. Det som Al Gore, den anglo-holländska oligarkins galjonsfigur i dess önskan om en ny mörk tid, verkligen vill komma åt är vetenskapen som sådan. Man vill styra över det som finns kvar av det uppväxande släktets vetenskapsintresse till förbättrade solceller, påhittade klimathot och en katalogisering av utrotningshotade arter varav mänskligheten är den som klättrar snabbast på listan.

Dokumentet tillhör dossiern:
11 aug 2008

Våra pågående efterforskningar har så här långt lyckats identifiera följande springpojkar för britterna och George Soros i den nuvarande georgiska regeringen.

Dokumentet tillhör dossiern:
9 aug 2008

En av de nyckeloperationer som Soros haft hand om var att aktivera sina "demokratiska" stormtrupper för att störta Georgiens president Eduard Sjevardnadze och installera Micheil Saakasjvili, som sedan dess finansierats med hjälp av Soros' hedgefondmiljarder och britten Lord Malloch Browns FN-pengar.

Dokumentet tillhör dossiern:
8 aug 2008
Portia Tarumbwa-Strid, LaRouches ungdomsrörelse

Det hör inte till vanligheterna att ha ett seminarium i juli månad, men den pressande ekonomiska kollapsen i världen fick institutionella kontakter på hög nivå från Europa, Sydvästasien och Afrika att samlas för att diskutera Lyndon LaRouches lösning på krisen.

25 jul 2008
John Hoefle

Alltmedan civilisations själva beståndsdelar bryter samman under vikten av den globala finansdisintegrationen och det politiska ledarskapets misslyckas med att adressera krisen på ett ens uppskattningsvis kompetent vis, ställs frågan till världens befolkningar: Kommer ni att ingripa för att sätta era regeringar på rätt kurs innan världen kollapsar in i en ny mörk tid? I Europa agerar Maastricht-fördraget tvångströja för att hindra nationerna från att agera suveränt för att skydda sig. Det djupare problemet i Europa är det ingrodda klassystemet, med kreatur såsom kungar och drottningar, prinsar och baroner, fortfarande runtdrivandes i landskapet, insyltade med ett än mer dominerande skikt av finansoligarker, av venetianska snitt.

1 jul 2008
John Hoefle

För att vara suveränt måste ett land kontrollera sin egen kreditpolitik, något som det anglo-holländska liberala systemets imperialistiska finansiärer förstår väldigt väl. Insikten att man inte behöver bry sig om vem som stiftar lagarna i ett land så länge som man kontrollerar landets pengar, har varit riktmärket för oligarkins politik. Regeringarna måste åter hävda sin suveränitet till sina befolkningars försvar!

1 jul 2008
Ed Hamler, LaRouches ungdomsrörelse

Den pågående presidentvalskampanjen 2008 representerar George Soros' import av de metoder han har använt för sin subversiva verksamhet i andra länder, till den politiska processen i USA. MoveOn.org, en organisation som till stor del finansieras av Soros, spelade en central roll i hur Barack Obama kunde lägga beslag på demokraternas nominering, trots Hillary Clintons överläge i antalet röster från befolkningen.

1 jul 2008
Douglas DeGroot

Afrikanska underrättelsekällor menar att det brutala våldet påminner om de metoder som de rhodesiska specialstyrkorna Selous Scouts använde mot frihetskämparna i Zimbabwe före självständigheten.

6 jun 2008

Den som trodde att toppmötet för FN:s organisation för mat och jordbruk, FAO, som ägde rum i Rom den 3-5 juni, skulle resultera i ett snabbt och tydligt handlingsprogram, med konkreta och direkta åtgärder för att lösa hungerkrisen i världen, misstog sig. Precis som Helga Zepp-LaRouche misstänkt, och upprepat varnat för, utvecklade sig toppmötet till en veritabel kraftmätning mellan krafterna för nationell suveränitet, på ena sidan, och de brittiska imperieintressen som kontrollerar globaliseringen, på den andra.

11 apr 2008
Portia Tarumbwa-Strid, LaRouches ungdomsrörelse

Britterna har förlåtit Zimbabwe för dess befrielsekrig och dess självständighet lika lite som de har förlåtit USA för den amerikanska revolutionen. Det som stod på spel i slutet av 1700-talet var deras käraste ägodel, juvelen i kronan på det brittiska imperiets verk, vilket senare blev det största hotet mot det brittiska kolonialväldet i allmänhet: Amerikas Förenta Stater under Abraham Lincoln, och senare Franklin Delano Roosevelt.

22 feb 2008
John Hoefle

De finansiella räddningsaktionerna har det gemensamma målet att rädda spekulanterna genom att låta allmänheten ta förlusterna i form av nedskärningar eller privatiserad infrastruktur. Det som föreslås är en form av korporativism i Mussolinis anda, i vilken staten blir agent för ett styre av finansmannakontrollerade bolagskarteller.

1 feb 2008

Bakom kulisserna på den teater som amerikanska och europeiska medier gör av presidentvalet i USA göms en svart operation för att förhindra att det i det nu pågående slutskedet av den globala finanskollapsen kommer en ”Franklin Roosevelt-reaktion” upp till ytan bland både väljare och kandidater. Mediemanipulationerna för att ge intryck av att Barack Obama skulle besegra, eller till och med redan hade besegrat Hillary Clinton var ett tydligt bevis på vad Lyndon LaRouche har varnat för sedan i höstas.

14 jan 2008
Jeffrey Steinberg

Alan Greenspan gjorde en hemsk bekännelse den 27 december 2007. Sir Alan medgav utan omsvep att det globala finans- och valutasystemet, som han hjälpte till att forma under sina tjugo år på Fed, sjunger på sista versen. - Det som jag måste förutspå, sa han, är att det kommer att inträffa något som är oväntat, som kommer att knocka oss.

16 nov 2007
Jeffrey Steinberg

Följande artikel av EIR-redaktören Jeffrey Steinberg publicerades i veckomagasinet Executive Intelligence Review den 16 november under titeln ”Will British ’Great Game’ Ploy Trigger World War III?”Inte vid något tillfälle sedan andra världskriget har så många regioner i världen samtidigt varit uppsvepta i kaos, asymmetrisk krigföring och ekonomiskt sammanbrott som just nu.

2 nov 2007
Jeffrey Steinberg

Amerikanska Bush-administrationen, ledd av vicepresidenten Dick Cheney, har åter eskalerat sin hets för sanslös militär insats mot Iran, genom kombinationen av nya ensidiga sanktioner mot Iranska revolutionära gardet och en ny hyperventilerande propagandahets som vicepresidenten och presidenten personligen leder, med syfte att provocera Teheran att förse dem med en förevändning för krig.

1 sep 2007
John Hoefle

Tillväxten som skett i det globala finanssystemet bygger på ett mycket simpelt lurendrejeri, nämligen att skulder som aldrig kommer att kunna betalas behandlas som tillgångar. Dessa "tillgångar" används sedan som språngbräda för en långivningskarusell som växlar upp tusen till miljoner till miljarder till biljoner dollar i finansiella betalningsåtaganden. För varje år som går förflyttar sig finanssystemet längre bort från verkligheten, längre ut från klippkanten.

29 jun 2007
Jeffrey Steinberg

När det nu har bekräftats att det amerikanska justitiedepartementet utreder misstankar om penningtvätt och mutor i samband med den brittiska vapenjätten BAE Systems, måste kongressen och det amerikanska folket se till att det inte, som så många gånger förr, slutar med att Bush-Cheney-gänget lyckas begrava utredningen under sina dimridåer. Det handlar om betydligt mycket mer än de två miljarder dollar som BAE Systems påstås ha betalat i mutor till Saudiarabiens f.d. ambassadör i USA prins Bandar bin-Sultan via en bank i Washington DC.

15 jun 2007
Jeffrey Steinberg

Den 6 juni 2007 gjorde BBC det sensationella avslöjandet att den brittiska vapentillverkaren BAE Systems under en 22-årsperiod hade betalat ut mer än två miljarder dollar i mutor till den saudiske säkerhetschefen och f.d. Washingtonambassadören prins Bandar bin-Sultan.

23 mar 2007
Laurence Hecht

I namn av att "rädda planeten" har en internationell fascistisk rörelse skapats i syfte att driva fram en minskning av världsbefolkningen i en omfattning som Hitler aldrig vågade drömma om. Miljöskydd är bara ett nytt namn för det malthusianska eller rasbiologiska synsätt som det anglo-holländska finanssystemet länge har verkat för.

26 aug 2005
Jeffrey Steinberg

Det finns kretsar inom den amerikanska militären som kan befaras vara galna nog att sätta in kärnvapen i ett militärt angrepp på Iran. Ett sådant krig har länge stått högst upp på vicepresidenten Dick Cheneys önskelista. Och krigsretoriken har stegrats i takt med Bush-regeringens ekonomiska och politiska problem på hemmaplan.

26 aug 2005

Den 19 augusti 2005 avfyrade okända gärningsmän tre katjusjaraketer mot de amerikanska örlogsfartygen USS Ashland och USS Kearsarge, som låg för ankar utanför den jordanska hamnstaden Akaba vid Röda havet. Den ena raketen slog ner i en närliggande lagerlokal, den andra passerade mellan de två örlogsfartygen och den tredje raketen fortsatte mot israeliskt territorium och slog ned alldeles utanför flygplatsen i Elat. Ingen kom till skada vid angreppen, men om de två amerikanska örlogsfartygen hade träffats, kunde det ha utlöst en kedjereaktion.

26 aug 2005

Tortyrmetoderna som användes först i Guantánamo och sedan i Abu Ghraib och andra fängelser i Irak, hade utvecklats av psykologer och psykiatriker knutna till det amerikanska försvaret. Metoderna är välkända för amerikanska soldater; de har kommit i kontakt med dem i sin egen utbildning i att stå emot tortyr.I flera månader har det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon desperat försökt få en domstol i New York att stoppa frisläppandet av 87 fotografier och fyra videoband som uppges innehålla bevis på en tortyr mot fångarna i Abu Ghraib som är t.o.m.

28 sep 2000
William Engdahl

I dag är det handeln med ”pappersolja”, alltså finanspapper knutna till
oljehandeln, som bestämmer priset på denna livsviktiga råvara.

11 feb 1999

Al Gore Jr blev känd som "Mr Clean" för allmänheten i Nashville i sin hemstat Tennessee, när han som reporter tillsammans med en grupp åklagare, tidningsredaktörer och politiska fixare satte dit den svarte stadsfullmäktigeledamoten Moris Haddox. Haddox hade satt sig på tvären mot stadens etablissemang genom att kräva åtgärder mot prostitution och narkotikahandel i de svartas bostadsområden, vilket polisen blundade för. Flera av dem som Gore arbetade med i denna affär har senare deltagit i försöken att sätta dit president Clinton.

6 nov 1997
Michael Liebig

Under de sista dagarna i oktober 1997 blev den globala finanskrisen uppenbar för alla, i och med börskrascherna som inträffade världen över. Med hjälp av massiva manipulationer kunde ett fullständigt sammanbrott på New York-börsen den 28 oktober förhindras, men inte ens det hjälpte. Finanskrisen rullar vidare.

Media beskriver den syriska regeringens attacker Östra Aleppo som om de enbart är ägnade att bomba civila. Man kräver inte att de civila skall tillåtas komma ur Östra Aleppo. Den syriska regeringen har öppnat korridorer för civila, och de oppositionella som vill lägga ned vapnen, men då har de civila beskjutits av Al Qaidas terrorister och bara vid ett till fälle dödades 26 civila. Det som USA och Västvärlden stöder i Östra Aleppo är samma Al Qaida som styrde flygplanen in i World Trade Center i New York. Detta berättar den amerikanske delstatssenatorn från Virginia Richard Black i en intervju med Jeff Steinberg från EIR den 28.9.

Den amerikanska LaRoucherörelsens tidskrift, Executive Intelligence Review, meddelar med glädje att den inofficiellt bästsäljande boken "Dope, Inc. Britain´s Opium War Against the World" (AB Narkotika: Storbritanniens opiumkrig mot världen), som utkom första gången år 1978, har givits ut i en nyutgåva. Den 320-sidiga häftade boken, innehåller de detaljerade undersökningarna från Executive Intelligence Review som analyserade omfattningen av och nätverken bakom det internationella illegala narkotikahandelsimperiet som är känt som AB Narkotika.