EAP - skrifter och uttalanden

16 aug 2018

Du kan slippa proteströsta i årets riksdagsval. Du kan rösta på ett positivt alternativ - Europeiska arbetarpartiet - EAP.

15 mar 2016

Gunnar Svensson avled i Norrköpen den 6 mars 2016. Han föddes i Alingsås den 1 mars 1923.
Vi sörjer Gunnar Svensson, som var en aktiv medlem i Uppsala under många år och ställde upp för EAP i val efter val.

22 okt 2014

Det är anmärkningsvärda ting som sker i Skärgården. Till att börja med kan vi konstatera att det som jagas är en av följande fyra saker.
1. En rysk militär farkost (ubåt)
2. En Nato-ubåt
3. Något som inte är en ubåt utan en mink, motsvarande.
4. En budgetubåt.
En budgetubåt vore naturligtvis i så fall nästan för vältajmad. Det vi vet om den möjliga förklaringen är att det plötsligt är en väldig enighet om att det finns luckor i det svenska försvaret som måste täppas till.

3 okt 2014

Facebook för LaRoucherörelsen i Sverige – EAP uppdateras nu regelbundet med nyheter från vad som händer i den enormt snabba utvecklingen kring BRICS. För alla som gillar detta är sidan också öppen för diskussion och hjälp med bevakningen av utvecklingen. Hjälp också till att sprida nyheterna genom att regelbundet dela dem med andra på de olika forum som borde intressera sig för att sätta Sverige och andra länder i arbete med alla projekt BRICS startar.

8 sep 2014

För dig som vill ha mer alternativa nyheter om vad som egentligen
händer ute i världen, rekommenderar vi att du följer
LaRouchePAC.com eller LaRouchePub.com på engelska eller Schillerinstitutet
på danska, där det dagligen publiceras många nyheter. Se
länkarna
här för rapportering på många andra språk.

22 aug 2014

Med anledning av Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarskis artikel den 17 augusti 2014: Käre Peter Wolodarski!
Putin tittade världen i ögonen och frågade: Vill ni ha ett fredligt samarbete med oss i Ryssland? USA:s administration under Bush II, NATO och EU svarade: Nej, vi vill förstöra er och ert land som vi nästan lyckades med när Jeltsin styrde. Vi skall inringa er militärt, kulturellt och ekonomiskt.

28 mar 2014

Dagens Nyheter är Sveriges största morgontidning och kallar sig oberoende liberal. Vad det i praktiken betyder stod klar på tisdagskvällen när de anordnade sin årliga "utrikesdag", då de talar om "världen" - som i DN betyder allt utom Sverige. Vi var där, liksom förra året, för att hjälpa dem förstå världen och hålla dem ansvariga för deras del i dess förfall.
Förra årets utbyte kom att handla om Syrien, där DN stödde Jihadister mot Assad.

6 mar 2014

Efter att ett samtal mellan brittiskan Ashton, EU:s höga representant för utrikesfrågor, och Estlands utrikesminister läckt ut debatteras det nu flitigt hurtillvida det var nazisterna själva som sköt såväl demonstranter som poliser eller om det kan ha varit en tredje kraft. Det förefaller allt mer osannolikt att det var Janukovytjs regering som ansvarade för morden. Det är svårt att veta helt säkert vad som hänt, men
"Regime change"-kontexten är klar.

28 feb 2014

Sverige är inte bara en konstitutionell monarki, utan även som bekant en liberal parlamentarisk demokrati. Vad många missar är att i tider som dessa har det sina negativa sidor. Att Sverige är medlem i den Europeiska Unionen gör inte saken bättre.

15 aug 2013

President Obamas försök att snubba sin ryske kollega är fullständigt irrationellt. USA bara förlorar på att Obama vägrar träffa Putin i samband med toppmötet för världens 20 viktigaste länder i S:t Petersburg den 5-6 september. Likaså Obamas högst offentliga (på en presskonferens den 8.8) kritik av president Putins "kroppsspråk" för "sin slappa stil likt en uttråkad pojke längst bak i klassrummet" – ett totalt brott mot hur en president uttalar sig om en kollega.

27 maj 2013

De kravaller som vi ser i Europas mindre privilegierade områden, såsom Stockholms förorter, är en inledande storm som kommer att framstå som en västanvind i jämförelse med vad som komma skall, om roten till det onda inte rycks upp.

14 maj 2013

Motsatsen till bankdelning enligt Glass-Steagall.

14 maj 2013

Kristos Patsalides, cypriotiska Finansministeriets ständige sekreterare, har talat ut och fördömer nu Trojkan (EU-ECB-IMF) som "ockupationsstyrkor" som släppt den moraliska motsvarigheten till en atombomb över Cypern.

14 maj 2013

Efter införandet av en bankdelningslag med förebild i Franklin Roosevelts lagstiftning 1933 börjar det verkliga jobbet att återuppbygga Sverige efter 35 års försummelser.
Regering och riksdag måste åter ta ansvar för landets ekonomiska politik genom att införa ett kreditsystem.

25 apr 2013

Alla som vid flera tillfällen närvarit vid något som sedan omskrivits i pressen känner säkert igen sig i en känsla av "rapporterar de verkligen om samma sak som jag upplevde?"
Anledningen till att det ofta blir fel, när de försöker skriva om saker är att de tillägnat sig en metod. Deras metod utgår ifrån att det inte finns någon vetbar sanning. Så det står skribenten fritt att välja en linje, som man sedan väljer ut vissa fakta som man lyfter fram för att styrka. Ibland tänjer man på fakta och lägger till lite.

1 mar 2013

I en anmärkningsvärd artikel i DN daterad till den 1 mars 2013 erkänner man sensationellt nog sin roll i omdaningen av den svenska kulturen.

14 feb 2013

Bäste Allan Widman.

Jag vänder mig med detta brev till dig, då du leder den grupp som ska utarbeta Folkpartiets förslag inför diskussionerna som ska leda fram till en ny svensk försvarsöverenskommelse 2015. Det är ett öppet brev eftersom det finns många andra som har nytta av att ta del av detta.

14 jan 2013

Samtidigt som Obama skröt om hur han dödat Bin Ladin och gjort slut på al-Qaida, formade han i verkligheten en allians med dem för att först störta Libyens regering. Nu är han i full gång med samma typ av operation mot Syrien.

12 jan 2013

Det är tisdag förmiddag i Washington. 20 höga spionchefer är på väg till Vita huset. Där skall de möta Barack Obama, USA:s brittiskkontrollerade president och hans antiterroristrådgivare John O. Brennan. Med sig har de listan. Listan på personer som kanske skall dödas med hjälp av drönare, fjärrstyrda flygplan.

10 dec 2012

På EU:s ministerråd för utrikesfrågor i Bryssel samma dag som fredspriset utdelades i Oslo planerade den nyblivna fredspristagaren utvidgningen av kriget i Syrien. EU har blivit ett krigsverktyg för att provocera Rysslands och
Kinas kapitulation för den brittiska imperiepolitikens nya globala
finansordning. Närmare en politik för att starta ett tredje världskrig
går inte att komma, än den EU driver idag!

14 okt 2012

Med anledning av norska Nobelkommitténs beslut att 2012 låta Nobels fredspris gå till Europeiska Unionen för ha "bidragit till fred och försoning i Europa" har larouche.se låtit offentliggöra en kommentar. Då följande raders innebörd står i skarp kontrast till det önsketänkande och självbedrägeri vi under ett antal årtionden i tilltagande grad ägnat oss åt kan de förefalla både provocerande och motsägelsefulla.

20 maj 2011

Helt sensationellt har Nobelpristagarsymposiet blockerat Schellnhubers plan att avskaffa all kraftproduktion med kol, olja, gas och kärnkraft, inklusive framtida utveckling av fusionskraft. Konklusionen av mötet, som kallades "Stockholm Memorandum", har inte med detta krav, utan har bara kravet på en kraftig utbyggnad av "förnybar energi".
Detta betyder att Schellnhuber har misslyckats få ett prestigeladdat stöd för att genomdriva sin katastrofala självmordsplan för Tyskland.

11 feb 2011

EAPTV har producerat denna svenska version av filmen om Världslandbron, som tidigare kommit ut på tyska och engelska. Här nedanför följer mer information om innehållet i filmens olika kapitel.

15 dec 2010

Om man inte förstår det stora, till och med globala sammanhang i vilket självmordsbombningen i centrala Stockholm skedde, kommer det hela antingen att framstå som en absurd händelse, eller leda till förenklade och falska förklaringar om islam och religion.
Det är den globala finansiella och ekonomiska sammanbrottsprocessen (som har pågått i mer än 40 år) som är den överhängande faktorn som bestämmer nästan alla stora politiska och sociala händelser i världen idag.

26 maj 2010

I samband med ett möte som moderaterna hade på Södermalm i Stockholm, gav finansminister Borg och statsminister Reinfeldt pressen en möjlighet att ställa frågor. Larouche.se var på plats och fick en möjlighet att
ställa ett par frågor, men
fick inte lika många svar.

10 jan 2010

I ett dramatiskt beslut vägrade den presidenten Olafur Ragnar Grimsson låta isländska folket betala 40 miljarder kr till bankernas spekulationsförluster utan att låta folket rösta om det. Skulden som Island var på väg att ta på sig motsvarade en tredjedel av BNP och ca 140.000 kr per person. Det blir en extra halv miljon kr per fyrapersonersfamilj. En sådan skuld med 5,5 procents ränta skulle börja driva familjer att i ännu högre antal lämna ön och sätta de kvarvarande i ännu större skuld, så att till slut hela landet skulle krossas genom avfolkning.

30 nov 2009

helt oförstående till kraften i protesterna mot Obamas sjukförsäkringsreform. Troskyldigt upprepas mantrat att reformen ska hjälpa de fattiga som i dag står helt utan sjukförsäkring. Men detta är bara den sockrade ytan som ska göra det beska pillret lättare att svälja. Syftet med sjukförsäkringsreformen - vilket Obama och hans medarbetare inte stuckit under stol med - är att kraftigt minska de offentliga sjukvårdsutgifterna genom att låta "onyttiga" handikappade och gamla dö.

30 nov 2009

Obamas sjukvårdsreform är inget annat än en kopia av den brittiska eutanasi politiken skapad av brittiska kungahuset och Tony Blair i King's Fund.

30 nov 2009

Ingen ljusning för Sveriges ekonomi är i sikte under den rådande monetaristiska politiken.

30 nov 2009

Förnuftets kraft, det som gör oss till människor. Människans förhållande till kosmos enligt Krafft Ehricke. publicerad i tidningen Ny Solidaritet, oktober 2009.

30 nov 2009

Betydelsen av ett rymdprogram för världsekonomin och civilisationen. LaRouches uppmaning för kolonisering av Månen och Mars.

6 okt 2009

Lettlands kris gör att att vi kan börja se konturerna på andra akten av
finanskrisen nu i oktober precis som Lyndon LaRouche förutsade. Det
handlar om att den sociala krisen och arbetslösheten har tillåtits
gripa omkring sig så mycket, att alla plötsligt förstår att det inte
finns någon möjlighet att betala alla skulder, vare sig privata,
statliga eller företagens. Störst är effekten av en sådan
förtroendekris för dollarn, vilket skulle kunna leda till en
ödeläggande global panikflykt från dollarn.

17 jul 2009

Varje nation består av människor, medborgare, som har rätten att bestämma över sitt eget öde och sätta sitt folk i fullt arbete. Sverige som nation har resurser att sätta emot krisen. Staten kan med investeringar dra igång hjulen på stillastående maskiner runt om i landet så mycket att skattekraften ökar och alla regioner och kommuner åter får ekonomin att gå ihop.

17 maj 2009

Tal av Ulf Sandmark, vice partiledare för Europeiska arbetarpartiet-EAP och kandidat i valet till Europaparlamentet, på EAP:s systerparti BüSo:s partikongress den 17 maj 2009 i Frankfurt am Main, Tyskland.

13 maj 2009

Ingen vid sina sinnens fulla bruk kan rösta på dem som suttit vid makten – i eller kring regeringen. Men vad är alternativet? Om man får tro massmedia, så finns inte EAP; däremot finns de här alternativen:

1. Feministiskt initiativ,
2. Piratpartiet,
3. Nationaldemokraterna,
4. Sverigedemokraterna.

17 apr 2009

• Avsätt dem som styr alla konkursmässiga svenska företag, med början med storbankerna.
• Öppna bankernas böcker.
• Ta en penna.
• Stryk alla skulder som inte är legitima. (Ibland behövs inte pennan. Man kan trycka på escape, eller delete, eller en annan lämplig tangent i stället.)

Dokumentet tillhör dossiern:
17 apr 2009

Aldrig förr i modern tid har den svenska ekonomin befunnit sig i ett sådant fritt fall som nu. Mellan januari 2008 och januari 2009 föll industriproduktionen med 23 procent. Det är på tiden att den svenska befolkningen får en förklaring till hur detta kunde hända. Eftersom varken regering, riksdag eller ansvariga myndigheter verkar vara intresserade av denna fråga måste engagerade medborgare kräva att riksdagen tillsätter en undersökningskommission som i öppna utfrågningar av privata och offentliga aktörer skall finna orsakerna till denna ekonomiska katastrof.

Dokumentet tillhör dossiern:
17 apr 2009

På G20-mötet den 2 april i det brittiska imperiets huvudstad London gick Barack Obama med på att IMF skulle få ge ut ett slags egna pengar kallade Särskilda dragningsrätter (SDR) till ett värde av 250 miljarder dollar. Rasisten lord Maynard Keynes fick därigenom till slut igenom sin dröm att få en amerikansk president att stödja en världsvaluta.

Dokumentet tillhör dossiern:
17 apr 2009

Skall fabriker stängas, hundratusentals avskedas, välfärdssystemen kollapsa och hela samhället dö för att värdet skall upprätthållas på finanssystemets ruttna krediter? Bankerna har slutat lita på varandra och ger inga krediter. De vet att finanssystemet är dött och bara hålls vid liv med konstgjord andning. Varför skall människor behöva gå ut i massarbetslöshet och t.o.m. dö för att hålla liv i ett lik?

Dokumentet tillhör dossiern:
6 mar 2009

Det är naturligtvis en bra idé att låta Vattenfall ta över Saab så att den industriella potentialen för återuppbyggnad inte förgås. Men få är väl så dumma att de tror att detta utan LaRouches trestegslösning (plan A), kommer att lösa krisen.

26 feb 2009

STÖDUTTALANDE FÖR MANIFESTATIONERNA FÖR JOBBEN OCH SAAB den 26.2 i Trollhättan, Sverige och i de andra av General Motors produktionsländer Tyskland, Österrike, Italien, Spanien, Frankrike, Belgien, Storbritannien och Ryssland. Mötesdeltagare! Nu går skam på torra land. Maud Olofsson säger att hon inte kan sälja bilar, men hon kan sälja el och gas i Holland! Hon låter Vattenfall förstöra konkurrenskraften för jobb och företag i Sverige med skyhöga elpriser, för att sedan använda bytet för aktieköp

24 nov 2008

Derivatbubblan är elefanten mitt i rummet ingen talar om. Bankerna
däremot ser den och försöker nu bara rädda sig själva. Företag, handel,
hem, samhällen och människor krossas i kreditstoppet.
Derivatelefanterna måste bort och bankerna skuldsaneras, för att
statens räddningspaket skall kunna nå fram till produktion och
människor. Men när Island försökte hålla bankernas förluster borta från
skattebetalarna, tog derivatbubblans beskyddare Gordon Brown och
Fredrik Reinfeldt fram IMF:s tvångströja och satte Island under samma
behandling som tredje världen i 1980-talets skuldkris. LaRouches
förslag om ett Nytt Bretton Woods finns på dagordningen över hela
världen och kan genomföras nu när alla ser hur Gordon Browns plan
misslyckas. Låt inte derivatelefanterna slå sönder ännu mer jobb!

16 okt 2008

Den nation i Europa som hittills i finanskollapsen mest försvarat sin befolkning, är Island. I ett kristal måndagen den 6 oktober sa statsminister Geir Haarde en del av det som alla andra statsministrar borde ha sagt.

16 okt 2008

Så länge regeringarna i västvärlden fortsätter att kasta 10 000-tals miljarder kr i finanskrisens svarta hål finns ingen framtid för Volvo, Saab och den svenska bilindustrin.
Hur skall bilhandeln kunna komma i gång igen om varken företagsköpare eller privatpersoner har krediter?
Och vem skall handla bilar i en civilisationskollaps orsakad av att derivatbubblans spelskulder sätts före människor och industri?

8 okt 2008

Nu lanseras det ena räddningspaketet för bankerna efter det andra. Börja lär dig hur du själv skall se vad som krävs för att banksystemet skall börja fungera igen. Nu blir situationen allt värre för varje nytt paket och därmed närmare den totala katastrofen. Nu måste politikerna ta ledningen och försvara den allmänna välfärden först och främst, och du måste kunna förmå dem att göra det.

16 sep 2008

DETTA FLYGBLAD DELADES UT TILL UNGEFÄR HÄLFTEN AV RIKSDAGSLEDAMÖTERNA I SAMBAND MED RIKSMÖTETS ÖPPNANDE: I mer än ett år har Du, vid ett eller flera tillfällen, fått ett flygblad i handen skrivet av LaRoucherörelsens medlemmar ang. omfattningen av den rådande SYSTEMISKA finanskrisen, och de åtgärder regeringen och nationen bör ta till sig för att undvika det värsta. Kanske du önskade att vi hade fel, åkte hem och satte på TV:n för att höra "experterna" lögnaktigt kalla systemsammanbrottet för en "amerikansk bolånekris" och säga att "det här är tillfälligt", "har ingen påverkan på Sveriges ekonomi", "vändningen kommer nästa månad, nästa vecka, runt hörnet..."

17 jul 2008

Fredagen den 13 juni blev en lyckodag för Europa. Med ett ovanligt högt valdeltagande sa 53,4 procent av Irlands väljare nej till Lissabonfördraget. Därmed är fördraget stendött.

17 jun 2008

Idag firar vi segern för ”Nej”-sidan i den irländska folkomröstningen. Vi vill tacka Irland för att de har stoppat Lissabondiktaturen och räddat vår frihet. Det var inte Sveriges riksdag som räddade vår frihet, det var inte den svenska regeringen, utan det irländska folket som med sin unga, livskraftiga republik stod upp mot Lissabonmonstret och därmed räddade även Sveriges frihet. Jag vill nu ta upp det internationella sammanhang där det Irländska folkets uppror mot Lissabondiktaturen skedde.

10 jun 2008

Brevet som uppmanar ärkebiskop Anders Wejryd att ej stöda förbränningen av mat i våra fordon med ett jättelikt klimatmöte i Uppsala domkyrka i höst. Al Gores klimatpolitik har samma effekt mot de fattiga som som kolonialismen och rasbiologin. Den svenska kyrkan skulle skada sig för årtionden framåt om man på detta sätt följde tidsandan

3 jun 2008

Tisdagsdemonstrationen den 3.6 kommenterade LO-kongressens beslut om Lissabonfördraget.

27 maj 2008

Det är tur att du kommer hit till EAP:s tisdagsdemonstration. Det är så du kan få reda på det viktiga som händer i världen. Göran Perssons, Pär Nuders och de andra 16 äldre statsmännens utspel i onsdags i förra veckan har ännu inte kommenterats av de svenska nyheterna eller media.

20 maj 2008

ECB-chefen Jean-Claude Trichet tillkännagav ett av de dekret, som kommer att vara typiska för hur EU och Sverige kommer att styras under Lissabonfördraget, att löntagarna inte skall få kompensera sig för mat- och energiprishöjningarna. Samtidigt har Trichet helt olagligt öst ut miljarder kronor till att hålla liv i konkurmässiga finansinstitutioner. En riktigt fet fascist som med diktatur går över lik för att rädda några bankers värdepapper och makt.

14 maj 2008

Enbart den frigjorda majsen i USA räcker till 130 miljoner människor!
Om ordern går ut om att alla biobränslefabriker i världen ska stängas med omedelbar verkan, så frigör det miljontals ton mat, och jordbrukskapacitet som kan försörja miljontals människor som nu inte har mat för dagen.

13 maj 2008

Hungerkrisen är ett brott mot mänskligheten, men EU:s Lissabonfördrag kommer att göra brottet ännu större.

6 maj 2008

Har du läst EAP:s flygblad om EU-fördraget? På baksidan av flygbladet kan du läsa att EU återinför dödsstraffet. Det är ett stort steg tillbaka för Sverige som avskaffade dödstraff i fred 1921 och 1973 även för krigstid. Att återinföra dödsstraff är ett barbari, som Europa borde ha lämnat - inte återinföra. Med dödsstraff lämnar man allt hopp och all nåd om att brottslingar skall bli bättre människor. Hur skall någon människa kunna bli bättre efter ett dödsstraff? Hur rättar man felaktiga dödsdomar? Lissabonfördraget återinför oss till barbariet.

29 apr 2008

Under loppet av detta år, 2008, kommer det att avgöras om Europas framtid blir ett samarbete mellan fria folk eller en fascistisk diktatur. EU:s nya grundlag, kallad Lissabonfördraget, innebär att nationalstaterna förintas; dvs. man tar bort den princip som ligger till grund för den moderna europeiska civilisationen.

22 apr 2008

Vill du att hyrorna i Stockholm skall fördubblas? I förra veckan ställdes den frågan på spetsen av regeringens utredare. Han vill tillåta en 5-procentig hyreshöjning per år till dess bostadsköerna försvunnit.

7 mar 2008

Den varma vintern i Sverige har blivit ytterligare ett argument i den anti-vetenskapliga klimatkampanjen. Årets extremt kalla vinter i Kina och Mellanöstern och isens återutbredning runt både Arktis och Antarktis passar inte, när vädret tillåts påverka politiken. Resultatet är en klimatlobby, som inte är bättre än en pöbelhop.

7 mar 2008

Med eldrivna pumpar kan alla få vatten i kranen, i stället för att släpa och bära in det i köket. Med elektricitet och hissar kan människorna slippa lyfta tungt i trappor. I stället för att bära ved, kol eller fotogen kan elektriciteten föra in energin i huset. Den rinner rent och enkelt genom ledningen och kan dessutom användas till mer än värme och ljus. Elen kan samverka med plasmor i lysrör och ge bättre ljus än eldslågan. Ihop med magnetism kan den bli till information, ljus och ljud i dina apparater.

Dokumentet tillhör dossiern:
7 mar 2008

Flera har anmärkt på avsaknaden av en debatt i det amerikanska presidentvalet om klimatförändringar och växthuseffekten. Anledningen till tystnaden i denna fråga är antagligen att kandidaterna avråtts av sina rådgivare då frågan är opinionsmässigt oprövad och andra frågor anses aktuellare hos de allt otåligare amerikanska väljarna.

7 mar 2008

59 minuter Göteborg-Stockholm! 75 minuter Köpenhamn-Stockholm! Om Sverige i alla fall måste byta ut X2000 och bygga helt nya höghastighetsbanor genom det mesta av Sydsverige - varför då inte bygga magnettåg? Varför skall vi vara sist med det gamla, när vi kan vara först med det nya?

9 nov 2007

Efter den senaste i raden av skolmassakrern, denna gång i vårt grannland, så är det hög tid att vi förbjuder våldsamma dataspel, av "peka-och-skjut"-karaktär. EAP:s ordförande Hussein Askary uttalade sig efter massakern i Jokela: ”Vi måste förbjuda den här sortens spel, precis som LaRouche tidigare föreslagit.” Alla detaljer angående massakern i Finland är i nuläget inte helt klara. Vad vi vet så här långt är enligt pressuppgifter: 1.

25 sep 2007

Det står nu klart att svenska folket inte röstade in EAP i varken riksdagen eller Botkyrka, men däremot var det vi, som i valrörelsens slutskede, fick upp en jättediskussion om att staten skall ingripa för att skydda industrin från den fria finansmarknades lössläppta plundrare.

5 sep 2007

Britterna gör allt för att stoppa en allians mellan USA och Ryssland, Kina och Indien, som skulle kunna stabilisera världens valutor och handel trots finanskrisen. Ryska inviten till samarbete med USA för att bygga tunneln mellan länderna under Berings sund och Bushs inbjudan till Putin för mötet i Kennebunkport visar möjligheten till ett sådant storslaget samarbete. Det brittiska svaret på denna fredliga lösning på finanskrisen är att desperat driva USA i krig med Iran, och därmed indirekt med Ryssland!

28 jul 2007
Expressen publicerade den 20 juli 2007 en signerad ledare "Är studenterna extremister?" skriven av Sakine Madon som innehåller en missuppfattning angående Europeiska Arbetarpartiet - EAP. EAP och dess systerpartier i Europa är liksom LaRouches Ungdomsrörelse, Schillerinstitutet och Lyndon LaRouche Political Action Committee i USA delar i en rörelse som satts i rullning av den amerikanska ekonomen Lyndon LaRouche.
11 jul 2007

Uttalande om BAE/Saab-skandalen av LaRoucherörelsen i Sverige – EAPSkandalen runt den Brittiska vapentillverkaren BAE kan avslöja på ett djupare sätt hur den moderna formen av det Brittiska imperiet styr och fungerar i hela världen. Sveriges inblandning tillsammans med BAE i vapenexport och mutskandalerna i Sydafrika, Tjeckien och Ungern, som avslöjats i TV programmet ”Uppdrag granskning”, visar hur den svenska eliten, med Wallenbergsfären på toppen är en integrerad del i denna Brittiska maktstruktur.

10 maj 2007

I den nyss lagda budgetpropositionen ville regeringen inte ens släppa till nålpengarna som krävs för att fullfölja de sedan länge beslutade statliga väg- och järnvägsprojekten. På grund av ökade byggkostnader räcker inte de gamla anslagen. I stället går regeringen ut och uppmanar kommuner och företag att vara med och välja vilka projekt som skall slaktas. Det sker genom en remissomgång från Banverket och Vägverket.

15 dec 2006

Vi svenskar vill gärna tro att vi är fria. Tyvärr är vi inte det. Nästan allt som vi "tycker" i olika frågor har funnits på och godkänts av en oligarki, bestående av huvudsakligen tre komponenter: kungahuset, socialdemokratin och Wallenberg.

1 jun 2005

Produktion i Sverige? Under Ingenjörsvetenskapsakademins paraply har verkstadsindustrin, facket och högskolorna samlat sig för att försöka hejda utflyttningen av tillverkningsindustri från Sverige. I slutrapporten ”Produktion för konkurrenskraft”, som presenterades på en IVA-konferens i Stockholm den 24 april, slår man fast: ”De som är insatta i hur industriella processer fungerar är överens: Flyttar tillverkningen utomlands så flyttar stora delar av företagens övriga verksamhet också med.

1 apr 2005

De två svenska personbilstillverkarnas amerikanska ägare General Motors och Ford och deras avknoppade underleverantörer Delphi och Visteon har sammanlagt 500 miljarder dollar i skulder och står inför omedelbara svårigheter att betala dem. Det innebär bland annat att hela GM-produktionen på Saab i Trollhättan är i omedelbar fara, och inte räddad fram till 2010, som det hette efter uppgörelsen nyligen med GM-ledningen.

1 jan 2005

Idag när så många människor drabbats av den stora katastrofen i Indiska oceanen är det dags för oss att göra något större än vanligt. Trots alla hjälpinsatser, bössinsamlingar och all välvilja går biståndsflödena i dag i diametralt motsatt riktning mot vad de flesta tror. Indonesien har 135 miljarder dollar i utlandsskuld, Indien 93, Thailand 53, Malaysia 48, Sri Lanka 10, Myanmar 6 och Somalia 2,6 miljarder dollar. Indonesien skall bara nästa månad betala 250 miljoner dollar på sin skuld.

10 dec 2004

EU vill skriva in social nedskrotning i grundlag Under 2005 kommer förslaget till en grundlag för EU att diskuteras i hela Europa. Varje EU-land kommer att fatta beslut om den skall godkännas eller ej. I Frankrike och flera andra länder hålls folkomröstningar. I Sverige har en globalistiskt inriktad majoritet i riksdagen bestämt att frågan skall avgöras med riksdagsbeslut och inte i en folkomröstning.

17 apr 2004

Vi håller dessa sanningar som självklara: att alla människor har skapats lika, att de förlänats av sin skapare med vissa oförytterliga rättigheter, att bland dessa är liv, frihet och strävan efter lycka, att för att säkra dessa rättigheter inrättas bland människor styrelser vilkas rättmätiga befogenhet vilar på de styrdas samtycke” USA:s Oavhängighetsförklaring, juli 1776 Det finns något i alla människor som gör att vi kallar människor

1 nov 2003

Välfärden i västvärlden håller på att avvecklas, sjukhus läggas ner och elförsörjningen är hotad (genom blackouts eller orimligt höga priser) m.m. Detta är grundläggande infrastruktur som ett land behöver för att kunna vara produktivt och på så sätt bidra till mänskligheten i stort. För att vända denna trend måste ett internationellt paradigmskifte till, bort från konsumtionssamhällets frimarknadsdogmer.

1 aug 2003

Finansoligarkin vet, att det som på sikt avgör ett lands utveckling, är kredit- och penningpolitiken. Sedan Bretton Woods-systemet, som infördes efter andra världskriget, bröt samman i början på 1970-talet har starka politiska krafter agerat för att denna politik skall bestämmas, inte av ett lands regering, utan av den internationella finansoligarkin som historiskt har haft kontrollen över centralbankssystemet.

5 apr 2001

I tysthet har svenska staten förberett sig för en ny bankkris. Förra sommaren lade Banklagskommittén fram sitt utredningsförslag för offentlig administration av banker i kris. Utan egen bank måste staten finna på andra sätt att se till att betalningar och kapitalförsörjning ska kunna göras även om bankerna kommer i kris. Vid bankkrisen 1991 tvingades staten gå in och hjälpa bankerna till enorma kostnader för skattebetalarna och den svenska ekonomin.

1 okt 1998

Pyramidspelen kraschade i Ryssland, Rumänien och Albanien. Nu har turen kommit till det ännu större pyramidspel som förra året belönades med Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne: Nobelpristagarnas egen jättefond för högriskaffärer i derivat kraschade och utlöste det nya börsraset som nu hotar hela det internationella finanssystemet.

10 mar 1997

Dödsfallet har betecknats som en olycka, om man nu vill tro på det. Helt klart är att Bushs vapenkartell har lämnat efter sig många lik och att det fortfarande ryker ordentligt.

1 jun 1993

Ur: EAP:s "bankextra" från juni 1993: "Stäng Bankakuten, inför belägringsekonomi, starta produktiv kreditexpansion!"

15 mar 1993

Ingen hävdar att TV:s offer utsätts för hård hjärntvätt. TV står för en annan, men lika effektiv hjärntvätt. Den tomma, stirrande blicken? Har du någonsin sett dig själv titta på TV? Frågan är om inte TV:s mjuka hjärntvätt är effektivare då den sker på ett för offret omedvetet sätt. Det var Hitler och nazisterna som skapade det stora genombrottet för massmedia i dagens tappning.

Regeringarna i Europa måste dra lärdomarna av terrordåden i Bryssel och Paris och genast börja ta itu med både de kända terrornätverken och gudfäderna till terrorns beräknande hänsynslöshet.
Först och främst gäller det Saudiarabien, Qatar, Turkiet och bankernas ondskefulla stöd till terrorn. Därefter gäller det att genom samarbete med Kinas vision om Nya sidenvägen ge ungdomen nytt hopp om en annan bättre värld.

Med plakat och flygblad mötte en grupp EAP-aktivister alla riksdagsledamöter när de gick fram och tillbaka ute på gatan inför Riksdagens öppnande.
Det var många som tog flygbladet med Helga Zepp-LaRouches uttalande om att "Flyktingkatastrofen är Obamas fel och EU är en viljelös pudel."

Supervalåret, som det kallas, verkar ha tagit svensk långsemester efter Almedalsveckan. De två saker som dominerat den inrikespolitiska diskussionen har dock varit "extremism" och "infrastruktursatsningar." Den här texten syftar till att lyfta blicken och ge en bild av vilka alternativ väljarna har i det stundande riksdagsvalet. Vi ställer upp. En lärdom från EU-valet är att när partierna trängs i mitten så söker sig många väljare till extrema ytterligheter för att finna svaren.

Efter att det scenario som LaRouches varnat för i flera veckor nu spelas upp i Ukraina med nazikupp och potentiell konfrontation mellan NATO och Ryssland (uppenbarligen med risk för Kärnvapenkrig) har ett enig politiskt etablissemang i Sverige börjat tala om svensk militär upprustning.
Om vi vill förbättra säkerhetsläget på kort sikt så bör vi få tyst på Carl Bildt och Fredrik Malm. I övrigt så bör Allan Widman nu inse att det råd han fick för ett år sedan kanske bör tas på lite större allvar.

Efter svaret på den tidigare frågan till Carl Bildt angående "Sveriges hållning angående konflikten i Ukraina" skickades idag följande till utrikesministern.
Ämne: Nationalsocialister i regeringen?
Tack för svaret!

Gästtal av Ulf Sandmark, representant för LaRoucherörelsen i Sverige - EAP på Europapartidagen i Mainz-Kastel den 1.12 2013 för det tyska systerpartiet Medborgarrättsrörelsen Solidaritet (BüSo).

På Europapartidagen samlades partirepresentanter för EAP:s systerpartier i Tyskland, Belgien, Spanien, Frankrike, Danmark samt andra kandidater till EU-valet och samverkande folkvalda från Italien och Grekland för att diskutera strategi inför EU-valet 2014. Schweiz, Österrike, Cypern och andra länder var representerade med aktivister, som inte ställer upp i val.

Det svenska barnkalaset för president Barack Obama, som han föredrog framför vuxenmötet i Moskva, utmanades av bilden av Obamas rätta ansikte med Hitlermustaschen. Han såg den själv när han i sin bilkortege längs Valhallavägen närmade sig Tekniska högskolan. Han sågs le och peka på bilden från sin pansarbil.

Vi återkommer med valprogrammet för riksdagsvalet 2014 när det närmar sig. Här publicerar vi istället en kortversion av vårt program från 2010 - som fortfarande representerar en mer aktuell och framtidsinriktad politik än vad riksdagspartierna till dags dato, 3-4 år senare, lagt fram.
1. Ny banklag: Glass-Steagall. Genom en Glass-Steagall-lag och internationella överenskommelser kan de giftiga fiktiva finanspapperen och skulderna separeras och skrivas av, medan de nödvändiga bankverksamheterna skyddas för att användas i en realekonomisk återhämtningsprocess.

Med ett dumdristigt uttalande i söndags kastade folkpartiledaren Jan Björklund in Sverige i kärnvapenpolitiken mellan öst och väst. En utplacering av patriotrobotar på Gotland skulle göra Sverige till en primär måltavla för en rysk förebyggande kärnvapenattack.

Allas liv hänger bokstavligt talat på en tunn tråd. Om inte den amerikanska försvarsstabschefen general Martin Dempsey och en rad andra amerikanska officerare kraftfullt motsatt sig ett militärt angrepp på Iran, skulle redan en stor del av mänskligheten ha förintats i ett globalt kärnvapenkrig. Orsaken till denna krigsfara ligger inte i det påstådda Iranska kärnvapenprogrammet, som är avslutat 2003 enligt desamlade amerikanska underrättelsetjänsterna i sin officiellanationella säkerhetsöversikt (NIE).

Vi i LaRoucherörelsen kommenterar bara undantagsvis vad den nuvarande
regimen, Bonnier- och Schibstedkoncernerna, kläcker ur sig, av den
enkla anledningen att det mesta är så långt från verkligheten att det
inte går att ge sig in i debatten och fortfarande beröra de ödesfrågor
som vi befattar oss med. Under många, många år var vi till exempel de
enda som talade om finanskrisen, vilket gjorde det svårt att tala om det
som tidningarna skrev om vid den tiden: Fotboll, skvaller och annat. De
visste inte om att det var finanskris förrän det blivit löjligt
uppenbart i augusti 2007.

De ständiga frågorna till LaRoucherörelsen i Sverige - EAP:
- Ni som har så bra idéer, varför har jag inte hört om er? - Varför finns ni inte med i tidningar och på TV?
Idag kom svaret. Idag kan alla få veta att det finns en anledning. Idag kom filmen.

Sveriges Riksbank ger två gånger om året ut en rapport om finansiell stabilitet. Årets första rapport publicerades och presenterades på en presskonferens den 1 juni 2010. LaRouche.se gick dit för att starta en dialog med riksbanksledningen om den enda möjliga långsiktiga lösningen på finanskrisen.
1. Sätt hela finanssystemet under konkursförvaltning.

Den kriminella och fega attacken mot hjälpkonvojen till Gaza på internationellt vatten den 31 maj visar att Israel under statsminister Benjamin Netanyahus ledning har gjort fullständig bankrutt som stat, såväl militärt och strategiskt som ekonomiskt och moraliskt.