Luxemburg gör som Italien; går med i Kinas nya Sidenväg.

Fastän Italien överöstes med kritik av EU när de gick med i Kinas sidenvägsprojekt gick Luxemburg också med bara en vecka senare. Den 27 mars skrev premiärminstern, Xavier Bettel, under ett samarbetsavtal.

Förra året placerade Bank of China 700 miljoner Euro i obligationer i Luxemburg för att användas i sidenvägsprojektet. Samma år sade finansminster Pierre Gramegna att kineserna helt klart ser Luxemburg som en utmärkt plats för kinesiska banker att utvecklas inom Europeiska Unionen.

"Detta avtal betyder att det Kinesisk-Luxemburgska samarbetet inom ekonomi, handel, högre utbildning och kultur har nått en ny nivå som också innefattar forskning och utveckling," förklarade premiärministern.

Bettel var i Kina för att delta i "Boao Forum for Asia" som har samma format som "Davos World Economic Forum" och äger rum på ön Hainan. "Luxemburgs delegations närvaro vid ´Boao Forum for Asia´ visar på den höga nivån på vårt samarbete. Målet med vårt deltagande är att fördjupa det, speciellt inom ekonomi, finans och transport," avslutade Bettel.

Läs mer om bakgrunden till nya Sidenvägen och alla projekt på http://www.larouche.se/program/nytt-finanssystem/eurasiska-landbron