Ulla Andersson (v) tog rätta greppet på bankskandalerna - kräver bankdelning

I en debattartikel i Aftonbladet den 9.4 gjorde Vänsterpartiets ekonomiska talesperson Ulla Andersson ett utspel för att röja upp i banksakandalerna med penningtvätt och skattesvindleri i Sveriges fyra största baker. Hon skrev: "Vi behöver en statlig bank för vanligt folk" "Skatteflykt och penningtvätt - I dag tvingas kunderna in i bankernas girighetskultur"

Andersson skriver att "småsparare och vanligt folk som söker ett bolån behöver ha en statlig bank vars syfte är att finnas till för dem och inte att maximera sin egen vinst. En bank som kan finnas för alla i hela landet men ändå ha god lokalkännedom. En bank där man inte riskerar att dras in i ett företag där skatteflykt och penningtvätt är en del av verksamheten."

Hon krävde samtidigt bankdelning. Vänsterpartiet vill, skriver Andersson, att regeringen ser över möjligheterna att införa en bankdelningslag i syfte att separera affärsbankernas spekulationer från hushållens och företagens lån och sparande. På så sätt minskar skattebetalarnas risker och åtaganden."

Läs hela artikeln på: https://www.aftonbladet.se/a/8mpdBx

Läs mer om bankdelning här: http://larouche.se/gs

Ulla Anderssons artikel var också en effektiv motargumentation mot Realisternas, Daniel Suhonens och Positiva pengar/Partiet de Frias diskussion om att Riksbanken skall bli enda banken. Deras diskussion har öppnat för stora förändringar av finanssystemet, men de är helt förvirrade om vad banker skall vara bra till.

Läs mer om de helt förödande förslagen från Reformisterna/Positiva pengar:
http://www.larouche.se/artikel/reformisternas-utopiska-vag-till-fattigdom