Bravo Grekland!

Det grekiska folket gjorde uppror mot den rådande ekonomiska världsordningen i parlamentsvalet den 25 januari när man röstade fram vänsteralliansen Syriza till en jordskredsseger. Det är ett slag i ansiktet på den Trojka bestående av EU, Europeiska Centralbanken och IMF som tvingat Grekland till en mördande åtstramningspolitik för att rädda Europas banker. Syriza har nu kunnat bilda regering tillsammans med partiet Oberoende greker vars ledare Panos Kammenos talade på Schillerinstitutets jubileumskonferens i Frankfurt i oktober 2014 och är en stark förespråkare för bankdelning. Det innebär att grekiska folket har valt den första europeiska regeringen som vänder sig mot den bankrutta europeiska oligarkin som fullständigt maktgalet räddat sina banker och styrt hela den ekonomiska politiken ned i avgrunden.

Lyndon LaRouches sa när han fick höra om Syrizas framgång, att "det är en genomgripande seger som kan säkra ett skifte i hela det europeiska och transatlantiska läget". Att grekerna strömmade till för att rösta mot Trojkan är en av flera händelser den senaste tiden, som kan få hela Eurosystemet att falla samman. LaRouche pekade särskilt på det schweiziska beslutet att frikoppla sin valuta från euron, vilket utlöste avsevärda förluster på Wall Street och i Londons City.

Det grekiska valresultatet kommer att "få stora återverkningar i Tyskland", sa LaRouche. "Merkel & Co är i ett svårt läge och försöker hävda att allt är under kontroll i Europa. I själva verket har de ingen kontroll, vilket visas av det grekiska valresultatet. De kommer att skakas hårt och kommer inte längre att kunna låtsas att åtstramningspolitiken fungerar."

"Detta är jättebra", sa LaRouche och slog fast att "mänsklighetens fiender har fått en smäll och alla borde vara glada!"

Syriza fick 36 procent av rösterna vilket gav 149 platser av parlamentets tre hundra. Det inkluderar de femtio extra platser som största partiet får enligt det grekiska systemet utöver proportionen motsvarande röstandelen. Partiet Oberoende greker (ANEL) , som också mobiliserade mot bankernas politik, fick 4,75 procent i valet vilket gav 13 platser. Dessa båda partier har bildat regering med Syriza partiledare Tsiprias som premiärminister och Panos Kammenos som försvarsminister.

I sitt segertal sa Syrizaledaren Tsipras:
- Hoppet har segrat ... Grekland har sagt nej till åtstramningen katastrof och skräck... Vi har vunnit tillbaka vår värdighet och självständighet."

Partiledaren för Oberoende greker Panos Kammenos sa att grekerna genom valet har beslutat återupprätta "suveräniteten, demokratin och författningen. Det Grekland som regeras via epost finns inte mer!"

Panos Kammenos var en av talarna när Schillerinstitutet höll sin europeiska jubileumskonferens den 18-19 oktober 2014 i Frankfurt, Tyskland, på temat: "Den nya Sidenvägen och Kinas månprogram: Människan är den enda kreativa varelsen!" Kammenos tal hade rubriken: "Grekland och den Nya sidenvägens ekonomiska utvecklingskorridor". I talet förde han fram sin kritik mot Trojkan och förespråkade en reform av banksystemet genom bankdelning och riktade krediter för att bygga de projekt som kan integrera Grekland och Balkan i BRIKS-ländernas Nya sidenvägsstrategi. Hans program för ekonomisk återuppbyggnad av Grekland presenterades i 15 punkter.

I svenska och västliga media utmålas Kammenos som högerextremist trots att hans parti i hög grad består av avhoppare från de båda stora partierna som styrt Grekland i årtionden. Dessa mediaattacker mot honom beror snarare på hans kritik mot bankerna som är hysteriska efter valet och rädda för att inte längre få förtur framför människor och realekonomi i det nya Grekland.

Kammenos har besökte kongressen i Washington den 4 december 2013 för att argumentera för återinförande av bankdelningslagen Glass-Steagall och gav en intervju till LaRouchePAC i samband med det besöket. Ett bra sätt att få en uppfattning om den nya regeringen är att läsa Kammenos tal i Frankfurt och intervju, som båda hölls på engelska

http://newparadigm.schillerinstitute.com/media/panos-kammenos-la-grece-e...

https://www.youtube.com/watch?v=HDO827COm8g&feature=youtu.be

Läs om Schillerinstitutets jubileumskonferens oktober 2014 i Frankfurt här:
http://larouche.se/artikel/talarna-pa-schillerinstitutets-jubileumskonfe...

Kammenos har också skrivit på Schillerinstitutets upprop för samarbete med BRIKS-länderna. Läs om det här och skriv på själv: http://larouche.se/artikel/briks-uppropet-stods-av-prominenta-personer