Bryt med ISIS - Bryt med Saudiarabien!

Tryck fram som flygblad!

EAP hade rätt! Det var fel av Sveriges alla riksdagspartier att stöda ISIS som "rebeller" i kriget mot Syrien. Nu är det dags för eftertanke och att helt bryta med ISIS och Saudi-arabien! Det av Sveriges Radios journalister avslöjade brevet av Marcus Wallenbergs till regeringen i Saudiaffären visar hur Sverige manövrerades in i den brittiska krigspolitiken på samma sida som ISIS.

Regeringens smutsiga affärer med Saudiarabien drevs fram av Marcus Wallenberg personligen. Det visar hans av regeringen hemligstämplade brev som två undersökande journalister på Sveriges Radio avslöjade den 17 augusti. Wallenbergfamiljen har sedan gammalt en brittisk orientering av sin politik och det är i den brittiska krigspolitiken han drar in Sverige. Det var denna krigspolitik som föranledde Hussein Askary att i sitt uttalande i fredags ställa frågan: "Är Reinfeldt och Bildt krigsförbrytare?"

Wallenbergs påtryckningar förklarar varför den svenska regeringen har blivit så djupt engagerad i den saudiska regimen, som plågar världen med den wahabitiska terrorismen. Det är från Saudiarabien som den brutala terrorgruppen ISIS finansieras, beväpnas och hämtar sin sjuka ideologi. Den svenska vapenhandeln med landet fortsätter trots de brutaliteter ISIS gjort sig skyldiga till under många år i Syrien och Irak, nu senast mot kristna och andra grupper med brutala massavrättningar och kvinnoslavhandel. Saudisamarbetet visar att det bara är hyckleri, när regeringens olika partier fördömer ISIS under valveckorna.

Om regeringen, eller oppositionen, menade allvar med sitt fördömande av ISIS, skulle man också fördöma saudierna. Man skulle dessutom avbryta den svenska regimförändringspolitiken mot Irak och Syrien och istället börja stöda dessa länders regeringar i deras kamp mot terrorismen, inte minst mot ISIS. Sverige borde välkomna att regionens större länder Egypten och Iran engagerar sig mot den saudistödda terrorn och stärker Iraks och Syriens sammanhållning och utveckling. Sverige borde kräva att Turkiets och Jordaniens gränser omedelbart stängs för ISIS och andra terrorgrupper och för deras finansiering genom affärer i olja, sexslavar, människoorgan och stöldgods. Sverige borde kräva att Storbritannien, USA och andra Nato-länder helt slutar utbilda, underhålla, beväpna och vägleda ISIS och andra terrorgrupper, som använts som deras surrogatsoldater i Irak och Syrien.

Sverige och Wallenbergs Saab skulle aldrig fått tillgång till den saudiska vapenmarknaden om man inte hade haft ett samarbete med Storbritannien och dess försvarsgigant BAE. Saab och BAE hade en tid t.o.m. ett gemensamt marknadsföringsbolag för flygplanet JAS Gripen, ända till dess att mutskandalerna i Sydafrika, Ungern och Tjeckien satte stopp för samarbetet. Undersökningarna av dessa mutskandaler lades ned av regeringen i Storbritannien under premiärminister Tony Blairs tid och i Sverige skedde samma sak sedan Reinfeldt-regeringen blockerat tillräckliga anslag till åklagaren Christer van der Kwast. En stor del av den svenska försvarsindustrin har tillåtits säljas till BAE, bl.a. Hägglunds industrier, som Wallenbergs investmentbolag sålde. Sveriges utrikespolitik är också helt uppknuten till den brittiska krigspolitiken, som innebär att man tar sig rätten att avsätta andra länder regeringar. Den formulerades av Tony Blair 1999, i ett tal där han attackerade den Westfaliska fredens princip om alla staters suveränitet, vilken fram till dess varit grunden för FN. Denna Blairdoktrin kallas "skyldigheten att skydda" (R2P) och används för att utnyttja varje ny vändning i det katastrofalt sönderslagna Irak till att ytterligare splittra landet. Massakrerna på kristna i Irak av det saudiska ISIS används nu för att driva på det gamla scenariot att dela Irak, vilket kommer att göra ännu fler minoriteter, inklusive kurderna, sårbara och bädda för nya krig och massakrer.

Om regeringen menade allvar med sina fördömanden av ISIS skulle man fördöma även Storbritanniens regering. Storbritannien har ingått det jättelika vapenavtalet Al-Yamama med Saudiarabien. I avtalet ingår att BAE betalar "kommissioner" (mutor) till några ledande medlemmar av den saudiska kungafamiljen. Den viktigaste av dem är prins Bandar, som var arkitekten bakom vapenavtalet Al-Yamamah som slöts 1985 med premiärminister Margaret Thatchers regering. Prins Bandar använde denna svarta mutfond för att finansiera jihadistisk terrorism runt om i världen, inklusive åtminstone ett antal av de saudiska flygplanskapare som attackerade USA den 11 september 2001. Den saudiska regeringens koppling till detta terrordåd finns beskriven i de av både Bush- och Obama-regeringarna hemligstämplade 28 sidorna i den amerikanska senatens officiella utredning. Här ligger den verkliga dynamiten i Sveriges Radios avslöjande om Sveriges hemliga samarbete med Saudiarabien.

Sist men inte minst visar avslöjandet av Marcus Wallenbergs brev till regeringen, hur Sverige ovanför den valda regeringen styrs av en liten oligarki med kopplingar till det brittiska imperiet. Den påtryckning som Wallenberg gjorde ledde till att regeringen gick emot Sveriges lagar och myndigheter och startade ett hemligt projekt att bygga en sprängämnesfabrik åt just den regering som stöder och beväpnar internationella terrorgrupper inkl. dagens ISIS. Det är ett övertydligt exempel på hur svaga regeringar i parlamentarismens Europa inte styr sitt land, utan bara styr över folket för att oligarkins intressen ska skyddas. Det har uppenbarligen varit Tony Blairs uppgift, liksom under de senaste regeringsperioderna också Reinfeldts/Bildts och Göran Persons, vilken var den som började samarbetet om sprängämnesfabriken i Saudiarabien.

Det har varit oligarkins uppdrag åt de europeiska och amerikanska regeringarna att skydda det internationella finanssystemet genom gigantiska bankräddningspaket, en brutal åtstramning mot befolkningarna och en krigspolitik mot länder som inte underordnat sig denna politik. Med alla medel har regeringarna tystat och blockerat kraven på bankdelning och ett reglerat system av riksbankskrediter. Oligarkins politik har inte bara ökat fallhöjden inför finanssystemets tillfälligt uppskjutna krasch. Man har banat väg för extremism och medeltida krafter som slår sönder civilisationen. Islamiska Staten i Irak och Syrien (ISIS) är effekten av den samlade politiken från det brittisk-saudiska imperiet och dess supportrar i regeringar och finansinstitutioner i USA, Sverige och Europa.

Här finns Sveriges Radios avslöjande om hur regeringen vek sig för Wallenberg i Saudiaffären: http://t.sr.se/1Ajlf12

Läs Hussein Askarys uttalande "Är Reinfeldt och Bildt krigsförbrytare?" här

Se artikeln på sid 7 i Ny Solidaritet nr 2012/1: Saudiaffären är bara toppen på isberget: http://www.larouche.se/nyheter/2014/08/18/saudiaffaren-ar-bara-toppen-pa-isberget

Läs mera om BAE och 11/9 på: http://www.larouche.se/nyheter/2008/01/06/bae-arhundradets-skandal

Läs mer om kampen i amerikanska kongressen att offentliggöra de 28 sidorna om den saudiska monarkins inblanding i terrordådet 11 september 2001: http://larouchepac.com/node/31471

Rösta in EAP i Riksdagen! EAP:s samlingssida för Riksdagsvalet 2014 - KLICKA HÄR