Danska Schillerinstitutets vänner igång med valkampanjen

Sju kandidater för partiet Schillerinstitutets vänner (SIVE) ställer upp i kommunalvalet i de två största städerna Köpenhamn och Århus med ordföranden Tom Gillesberg i spetsen. Valet är den 19 november och det finns fortfarande tid att hjälpa åka dit och hjälpa till. Kampanjen har dragits igång med valplakat i de olika valdistrikten med texten: "Glass-Steagall, Inte EU-fascism; Bankunionen kommer att ta dina pengar och ditt liv!" Förutom kandidaternas porträtt finns också grafiken om bankdelning, den tidigare välkända slagordet "Magnettåg över Kattegatt" och en symbol för fusionskraft för att antyda vilka projekt som blir möjliga med partiets
Trepunktsprogram: 1. Bankdelning, 2. Kreditsystem och 3. Utvecklingsprojekt. Det är ett program inte bara för Danmark utan också för Europa och Världen. 500 sådana valplakat har satts upp i Köpenhamn och 300 i Århus.

Det nya valplakatet har liksom tidigare års plakat skapat stor uppmärksamhet i media. TV2 visade ett av plakaten från Århus prominent i sin nyhetssändning fredagen den 25 oktober, när alla partier satt upp sina plakat. Tisdag den 29 oktober fick Tom Gillesberg ringa in och delta i en radiodiskussion om alla valplakat. Tabloiden Ekstra Bladet tog med SIVE i sin artikel om de 10 skojigaste listorna och skrev: "Med sin slogan om Magnettåg över Kattegatt efter finanskraschen, fick Schillerinstitutets toppkandidat Tom Gillesberg stor uppmärksamhet i det senaste parlamentsvalet [egentligen 2007 års val]. Denna gång är mottot med samma hårt slående stil 'Glass-Steagall, Inte EU-fascism; Bankunionen kommer att ta dina pengar och ditt liv!' "

Århuskandidaten Janus Kramers valplakat visades också i Danmarks största tidning Jyllandsposten.

Valkampanjtidningen har tryckts i 40.000 exemplar med artiklar om Helga Zepp-LaRouches internetkonferens, detaljerade beskrivningar om den fascistiska åtstramningen i Grekland, Cypern och Detroit samt andra artiklar som presenterar Trepunktsprogrammet med lösningen på krisen. Vill du hjälpa till att dela tidningen så hör av dig till Schillerinstitutet på http://sive.dk/kontakt/

Tom Gillesberg har gjort en slagkraftig video presentation på engelska från valkampanjen som kan ses på: http://www.youtube.com/watch?v=AuatReQsfhw&feature=c4-overview&list=UUKQ...

Läs om valkampanjen på hemsidan för SIVE: http://sive.dk/