Bruce Fein om drönarna och Syrienattacken: Obama och Israel dansar på den internationella rättens ruiner

Grundlagsjuristen och förre topptjänstemannen i Reagans justitiedepartement Bruce Fein attackerar både USA:s och Israels brott mot internationell rätt i en insändare i Financial Times den 3.2. Förra helgen på Schillerinstitutets konferens i New York gjorde Bruce Fein ett av de skarpaste angreppen någonsin från en amerikansk intellektuell och revolutionär mot president Obamas brott mot konstitutionen och krävde riksrätt.

Rubriken i Financial Times var:
Israeliska plan slår till mot en syrisk konvoj under stigande oro.

USA och Israel dansar på ruinerna av den internationella rätten, sönderslagen av bådas obegränsade syn på vad som är tillåten föregripande krigföring. Förra veckan gjorde Israel ett oprovocerat flyganfall mot en lastbilskonvoj i Syrien som misstänktes för att vara lastad med luftvärnsrobotar av typen SA-17, utan att USA ens viskade någon opposition. USA hävdar rätten att genomföra drönarattacker i vilket land som helst där internationella terrorister eller deras associerade misstänks uppehålla sig, bl.a. Somalia, Jemen, Pakistan och Afghanistan. Båda nationerna hävdar helt orimligt att nationellt självförsvar inkluderar (uteslutande för dem) rätten att förinta varje person som står i misstänkt förbindelse med varje aktivitet som vid något framtida okänt tillfälle skulle kunna stödja en fientlig attack, t.ex. en iransk vetenskapsman. Ingen fantasi krävs för att förstå hur USA skulle besvara en rysk drönarattack mot en misstänkt tjetjensk terrorist boende i New York; eller hur Israel skulle besvara ett Hamasmord på en israelisk vetenskapsman som arbetar med Israels antirobotsystem "Järnkupolen". Sedan sin höjdpunkt i Nürnberg har den internationella rätten fallit som Lucifer från himlen till en doktrin om den starkes rätt oskiljaktlig från ett hobbesianskt naturtillstånd. USA och Israel hör till de stora skurkarna.

Högaktningsfullt
Bruce Fein, biträdande justitieminister i president Reagans regering; författare till boken "American Empire Before The Fall".

Se videon med Bruce Feins tal på Schillerinstitutets konferens i New York den 26 januari 2013 (36 min) "Mänskligheten på historiens scen - Hur vill vi ihågkommas?" Se speciellt slutet (8 min) från 28 min 50 sekunder, där Bruce Fein skarpt sammanfattar sitt krav på riksrätt mot president Obamas för brott mot konstitutionen.

Se videon där kongressmannen Walter Jones vädjar om stöd för sin motion att ställa president Obama inför riksrätt om han startar ett krig till utan att konsultera kongressen. (Videon visades på Schillerinstitutets konferens under Bruce Feins tal, just innan hans avslutning på 8 minuter.)

Läs på svenska om hur appellationsdomstolen i Washington DC fällde president Obama för brott mot konstitutionen

Läs om drönarna och Obamas mördarmöte i pamfletten Ny Solidaritet sidorna 8 -11.

Se och läs de två presskonferenserna om motionerna om riksrätt för Obama med Walter Jones, Bruce Fein och höga amerikanska militärer
1) http://www.larouche.se/artikel/eir-kongressledamoten-jones-organiserar-presstraff-med-bland-andra-topmilitarer-om-hcr-107
2) http://www.larouche.se/nyheter/2013/01/04/presskonferens-om-syrien-med-kongressmannen-walter-jones-charles-rangel-samt-pens