Stoppa diktaturhotet i EU och USA med Glass-Steagall!

LaRoucherörelsens nyhetsbrev v.43

Inför våra ögon håller det euro-gruppen på att bryta samman. Kraven är att tiotusentals miljarder kr skall trummas ihop för att pumpas in i de bankrutta europeiska bankerna. Reinfeldt tänker även låta Sverige kasta in miljarder kr i detta svarta hål. Nödlidande arbetslösa skulle vara hans prioritet, nej prioriteten är nödlidande banker. Svenska välfärdsstaten skulle vara moderaternas prioritet, nej prioritet är att hjälpa franska och italienska banker täcka förluster från spekulation i högräntepapper från Grekland. Liberalernas tal om EU som ett frihetsprojekt, ersätts med krav på ekonomisk diktatur. EU-kommissionen har efterlyst flera hundra "experter" med beslutsrätt, vilka skall kunna ta över styrningen av grekiska myndigheter och "kunna grekiska men inte vara för grekerna". Den brutala sparpolitiken för att hålla uppe värdet på ruttna bankpapper, kommer att lämna människoliv att ruttna bort pga inbesparad sjukvård och mediciner för gamla och sjuka. Det är en Gannapolitik för hela Europa som regeringen stöder. Människor, som den 91-åriga ukrainska dementa Ganna Chyzevska, skulle utvisas ur Sverige för att hon tillhörde den grupp anhöriginvandrade som inte kan arbeta, resonerade Billström. Så utilitaristiskt resonerade nazisterna också, när de vid mottagningen till koncentrationslägren skickade både barn under 15 och gamla till gaskamrarna!

Europa hotas av en ekonomisk fascism, men även i USA har kongressens beslutsrätt över budgetar ersatts med en 16 personers Superkommitté, som skall göra beslut om nedskärningar som inte kan ändras. En grupp på 16 kongressledamöter under ledning av Maxime Waters reagerade på detta oerhörda brott mot konstitutionen med att genast lägga fram ett förslag för att omedelbart avskaffa Superkommittén. På gatorna protesterar nu hundratusentals människor ihop med Ockupera Wall Street-rörelsen mot att hoppet tas ifrån dem. Men Obama går vidare med sin politik att riva sönder konstitutionen också militärt och avrättar nu även amerikanska medborgare i Jemen med raketer från förarlösa flygplan. Dessa plan flyger nu även över Mexicos knarkkrig, med förberedelser för att det skall kunna ske även i USA. Det är den militärdiktatur som förbereddes under Bush och Cheney, med hjälp av krigen och 11 septemberdåden, som Obama drivit ännu längre.

Vi befinner oss i en situation liknande den när president Franklin Roosevelt tillträdde 1933, och omedelbart hotades av både en amerikansk fascistkupp och mordkomplott. Parallellt gjordes Hitlerkuppen i Tyskland och liberalernas fascistiska lösningar på den ekonomisk krisen rullades fram över Europa.

Metoden att stoppa denna ekonomisk ödeläggelse och krossa fascisthotet, är att genomdriva bankdelningslagen Glass-Steagall. Med spekulationen bortrensad försvinner liberalernas ursäkt att "behöva" ta till samma hemskheter som hemsökte Europa på 1930-talet. Det är en slutstrid om mänsklighetens överlevnadsmöjligheter som pågår nu. Höj rösten för bankdelningslagen Glass-Steagall NU!

-------------------------------------------

LaRouche varnar: Den neroiske Obama förbereder fascistkupp i USA

Den amerikanske statsmannen Lyndon LaRouche varnar kraftfullt för att en statskupp är omedelbart förestående i USA . Det är den sista desperata utvägen för dem som vill rädda det dödsdömda transatlantiska finanssystemet. Efter president Obamas barbariska mord på den libyske ledaren Khadaffi har Lyndon LaRouche manat till motstånd mot ett direkt införande av fascism i USA av Obama, som visar upp den Nero-liknande karaktär som LaRouche först pekade på i april 2009.

Stor dansk dagstidning hyllar Gillesberg för Glass-Steagall

Den stora danska vänsterliberala dagstidningen i Köpenhamn, Information, har gått ut stort till stöd för för Glass-Steagall. De ger total cred till LaRoucherörelsens Tom Gillesbergs kampanj och citerar en rad ledande ekonomer. Artikeln har en stor bild på den oberoende kandidaten Tom Gillesbergs valaffisch och de t.o.m. lånar hans slogan till sin egen artikelrubrik: "Bankoppdelning eller kaos!"

Jonas Sjöstedt (v) tog upp bankdelning i SVT:s Agenda

Se Jonas Sjöstedt från Vänsterpartiet tog för första gången på svensk TV, fram altenativet till att skänka miljarder till bankernas spekulationsförluster, nämligen en uppdelning av bankerna, som han beskrev på samma sätt som Glass-Steagall var konstruerad.

Tysklands samlade politikerelit skriker plötsligt efter Glass-Steagall - Migrationsminister Billström skriker Sieg Hiel!

En explosion av Glass-Steagall (trennbankensystem) rop från ledande politiker i Tyskland kom under helgen. Det är liksom massstrejken en reaktion mot det bankrutta systemet. En reflektion av det nuvarande systemets sanna karaktär syns tydligt i den svenska migrationsministern Billströms uttalande i dagarna. Migrationsminister Tobias Billström menar attett återinförande av sista länken lagstiftningen (regeln att äldre utan anhöriga i hemlandet får stanna i Sverige med sina anhöriga) inte är aktuellt i dag. Enligt aftonbladet säger han : "– Nej det är uteslutet.

Fredrik Reinfeldt i Aftonbladets webbtv: Heil, Heil, Heil!

Uppgiften från Billströms pressekreterare tidigare idag - att Statsminister Reinfeld delar hennes chefs nazistiska hållning till budgetpolitik och människoliv -  är nu bekräftad. Vissa likheter med en vis valfilm från 2010 kan skönjas, vilket en del experter på ämnet noterat. Se vår valfilm, som varnar för prioriteringstänkandet, och SD:s roll.

Ekonomiprofessor: Tyskland behöver en ny DM!

Den tyska veckotidningen Focus publicerade den 19 september ett intressant inlägg från ekonomiprofessor Dirk Meyer. Han är helt emot räddningspaketen för bankerna och var en av flera experter som försökte få dem stoppade i den tyska författningsdomstolen. Dirk Meyer skriver att politikerna bara försöker bekämpa symptomen och inte orsakerna till krisen. Eurozonen liknar ett skepp med 17 kaptener på väg att lida skeppsbrott och valutaunionen är i upplösning. Han beskriver hur det skulle kunna gå till när Tyskland går tillbaka till D-marken.

Occupy Wall Street HAR krav: Glass-Steagall!

Idén att Occupy Wall Street-rörelsen inte har någon inriktning eller några krav är en förbannad lögn som måste skingras nu på en gång. LaRouchePAC:s organisatörer och flera LaRouche-kandidater har under organisering på plats vid Occupy Wall Street Events vid diverse orter i USA funnit att rörelsen har konkreta krav: Att sparka ut Obama från makten och att med en gång återinföra Glass-Steagall.

Nytt amerikanskt flygblad riktat till Occupyrörelsen

Det här flygbladet, författat av den amerikanska ledaren Sky Shields, bör få största möjliga internationella spridning.

Läs nya danska kampanjtidningen här

Danska Schillerinstitutets nya kampanjtidning har kommit just i den viktiga processen när en ny dansk regeringspolitik formuleras i den nyvalda (s)-ledda regeringen. Rubriken är densamma från valaffischen: "Glass-Steagall eller kaos", som skapat så stor uppmärksamhet.

Kampanjmötet för Glass-Steagall från den 20 september

Se det här eller ladda ned!

Monitor och Fysisk ekonomi, oktober 2011: För samman kontinentalplattorna

Monitor och Fysisk ekonomi, oktober 2011. Innehåll: 1. Ledare: Kan vi föra samman kontinentalplattorna igen? 2. Finansmarknadsministern uttalade sig för Glass-Steagall 3. Miljöpartister motionerar om Glass-Steagall 4. Schweiz beslutar om en första bankdelning 5. Helga Zepp-LaRouche kräver folkomröstning om EU-diktatur 6. Londons City till Angela Merkel 7. Geithners ultimata plan - "the nuclear option" 8. Lyndon LaRouche gratulerar Putin 9. Grekiska oppositionen blickar mot Ryssland Fysisk ekonomi oktober 2011 10. Centrum flyttas från Atlanten till Stilla havet 11. En planet räcker inte: Människans utforskning av rymden kräver internationellt samarbete 12. Kina tar steg på vägen mot egen bemannad rymdstation 13. Obamas regering befrämjar matspekulation

Ta tillbaka Riksbanken från bankerna!

Riksbanken ägs av oss men jobbar mot oss. Under finanskrisen har Riksbanken lånat ut 300 miljarder kronor till bankerna, men Riksbankens lån till jobb, bostäder och framtidens infrastruktur för de unga var NOLL kronor. Den direkta kontrollen över Riksbanken måste överföras till folket och Riksbanken sättas i folkets tjänst, inte bubbelbankernas.
-------------------------------------------

Du kan gratis beställa detta veckobrev med nyheter genom att klicka här och registrera din e-postadress på vår hemsida. Du kan därefter när som helst avregistrera dig.

LaRoucherörelsen i Sverige - EAP
Box 6057, 129 06 Hägersten
Tel: 08-98 30 10, Fax: 08-98 30 90
E-post: larouche@nysol.se, Hemsida: www.larouche.se