Harley Schlanger: "VI GER ALDRIG UPP!"

Ledaren för LaRoucherörelsen på amerikanska Västkusten Harley Schlanger höll följande avslutningstal vid ett Nawapaseminarium arrangerat av BüSo-partiet i Dresden den 19 nov:

- En sak till: I denna kamp kan man aldrig ge upp, eftersom alternativet är så förskräckligt. Att acceptera föreställningen att människan är ond är att ge upp tron på människan, och då är vi alla djur. Och en sak som jag har lärt mig genom att arbeta med Lyndon LaRouche i nästan 40 år är: Om vi förpliktar oss till att aldrig sluta kämpa så länge som det finns en av oss kvar, kommer vi inte att besegras. Och när man kommer till en tid som den här, då allt annat har misslyckats, kommer denna ledaregenskap att påverka befolkningen.

- Och det bästa exemplet i amerikansk historia är Abraham Lincoln, som stod ensam med övertygelsen att nationen skulle överleva. Och han hade ledaregenskapen som inspirerade många människor att marschera ut i ett krig, ett brutalt krig, och jag kommer att ge er ett kort exempel på hur han kämpade med sin egen regering, eftersom det följer upp punkten som Helga gjorde om klassisk kultur.

- I maj 1864 gick kriget dåligt för Nordstaterna, och regeringen kom till Lincoln och sade åt honom, att han inte borde ställa upp i nästa val igen. ”Låt oss hitta någon annan, som kan kompromissa med Sydstaterna, som kan göra ett avtal”. Lincoln kallade in regeringen till Vita Huset samma kvällen, och sa. ”Vi ska diskutera ert förslag”. Han sa: ”Ta en bekväm stol, och sätt er”, och han läste upp Shakespeares pjäs Richard III.

- Richard III är en intressant pjäs, eftersom Richard är en buse från början till slut. När han först dyker upp, pratar han om att döda sin bror och att hata freden. Han säger att han var tvungen att vara som han är, eftersom han föddes missbildad, vilket givetvis är en metafor. Richard förändrar sig aldrig, och varje enskild person, som var bland hans bättre rådgivare, visste att han var dålig och att de inte borde samarbeta med honom, de alla kompromissade. Och till slut dog de i strid eller dödades av Richard, eller, ännu värre, skulle t.o.m. gifta sig med honom. Och till slut skulle detta ha lett till Englands undergång, om inte Henry Richmond kommit över från Frankrike för att besegra Richard och föra Tudordynastin till makten som Henry VII, för att med Frankrikes hjälp göra England till den andra nationalstaten och utveckla en platonsk rörelse i England.

- Lincoln läste pjäsen för regeringen, vilket tog ungefär tre timmar, och till slut förstod ministrarna att han inte skulle göra något avtal. Inom en månad, vände krigssituationen, allteftersom Grant och Sherman började besegra Sydstatsarmén.

- Idag försöker man fördärva Lincolns rykte i mitt land. De säger att han var homosexuell i hemlighet, eller en toffelhjälte, eller att han var deprimerad. Nåja, han var deprimerad. Han stod ensam i försvaret av sin nations principer. I samband med detta, bad han människor att ge sina liv, och han skrev brev till familjerna till nästan varje soldat som stupat på båda sidorna, så att offret var verkligt för honom, och han var beredd att betala för det med sitt liv, vilket han gjorde.

- Så, när de attackerar Lincoln idag, och frågar: "Varför gillade han Shakespeare?" Och säger: ”Kanske var det för att identifierade med Macbeth”, att han var en mördare och han led av sitt beslut att börja kriget. Människorna som skriver detta är moraliska dårar. Det är tydligt vem Lincoln identifierade sig med. Han identifierade sig med Shakespeare, med striden att upplyfta människor genom att använda de högsta principerna av klassisk tragedi och drama. Och Lincolns offer inspirerade praktiskt taget alla goda människor i USA, från då till nu.

- Och Lincoln är ett exempel på en god människa, som aldrig slutade kämpa. Någonting som man lär sig från Lyndon LaRouche, förutom den sköna vidareutvecklingen av vetenskap och klassisk kultur, är att en människa som är en riktig ledare slutar aldrig att utveckla sig själv och ger aldrig upp. Och det är därför att jag vet att vi så småningom kommer att vinna det här slaget, eftersom vi aldrig kommer att ge upp.