Obama konfronterad av LaRoucheaktivister

Medan solen sken över de människor som samlats i Arlingtons nationella kyrkogård huvudstaden Washington för att hedra USA:s stupade krigshjältar, där presidenten traditionellt på den nationella minnesdagen brukar lägga en krans på den okända soldatens grav, regnade president Obamas möte i Illinois bokstavligent talat bort.
Organisatörer från LaRouche-rörelsen som befann sig på plats i Elwood i Illinois berättade att mörka moln drog ihop sig strax innan Obama skulle tala. Efter uppläsningen av Trohetseden, bad alla en bön och då började blixtarna ljunga och åskan dundra. När Obama började tala satte det i gång att regna och det förvandladets snabbt till hällregn ackompanjerat av blixt och dunder. Flaggorna, som hängde på halv stång, blåste nästan bort. De få hundra människor som var där rusade in i skydd. Mötesledningen organiserade fram bussar åt dem att skydda sig i.
Man sa till mötesdeltagarna sätta sig i bussarna så att president Obama i stället skulle kunna gå från buss till buss och tala med sina supporters. Men redan i den första bussen stötte han på en överraskning eftersom det var i den bussen LaRouche-rörelsens aktivister hade satt sig. När Obama steg in i bussen och skulle börja tala, ropade en LaRouche-aktivist från bakre delen: "Du måste ställas inför riksrätt! Avgå! Lögnare!"
Hela dagen blev ett dåligt omen för Obama och på Arlingtonkyrkogården i Washington kunde vicepresident Biden - Obamas självklara efterträdare - genomföra den officiella ceremonin.

Du kan själv se detta på Youtube filmat av en av LaRoucheaktivisterna här