USA-senator kräver utredning av klimatbluffen

I ett förhör den 23 februari i amerikanska senatens utskott för miljö och offentliga arbeten, satte senator James Inhofe från Oklahoma, den högst rankade republikanen i utskottet, igång två stora undersökningar av Al Gore och hans folkmördare. Inhofe krävde att Justitiedepartementet utreder klimatbluffen, och gav också ut en 84-sidig minoritetsstabsrapport med namnet "Avslöjad: CRU-kontroversen". (CRU syftar på klimatforskningsenheten vid East Anglia-universitet i England känd för de läckta epostbreven som skapade "Climategate"). Rapporten lades upp prominent på senator Inhofes hemsida.

Inhofe sade att han vill ha en utredning av Justitiedepartementet för att undersöka om de på CRU som var involverade i klimatbluffen, liksom Michael Mann vid Pennsylvania State universitetet och James Hansen vid NASA och Columbiauniversitetet, begick brott med avsikt att förfalska data och vilseleda allmänheten. Han tog också direkt upp Al Gore och krävde att han kommer tillbaka och vittnar framför senaten. Inhofe sa:
- I [Gores] sciencefiction-film har varje påstående motbevisats" och Gore borde svara på det!