"Klimatförändringar och Earth Hour – en fullständig fars"

Tidningen New Straits Times i Malaysia publicerade i går en insändare skriven av vår vän Mohd Peter Davis (bilden), som effektivt sticker hål på klimatsvindeln och WWF-jippot "Earth Hour".

Han skriver:

När lamporna slocknade för Earth Hour den 28 mars, organiserat av Världsnaturfonden (WWF) för att protestera mot den globala uppvärmningen skapad av människor, då gjorde vår familj raka motsatsen. Vi tände varenda lampa i vår energieffektiva bungalow i Bandar Baru Bangi. Vi höll denna lampornas minifestival för att säga att mänsklighetens ökade användning av elektricitet inte har något med klimatförändringar att göra.

Min fru, en pensionerad vetenskapskvinna, har under hela veckan beklagat sig över den obevekliga Earth Hour-kampanjen på tv, radio och i tidningarna. Hon påpekade att det framför allt är ungdomar som dras in i den här kampanjen. "Detta är omoraliskt och en skymf mot allt vi har åstadkommit. Jag studerade under fotogenlampor tills jag var 16. Elektriciteten fick oss ur fattigdomen och byggde Malaysia. Det transformerade samhället. Om någon trasslar till vår elförsörjning, så är det tillbaka till fotogenlampor och primitivt jordbruk. Detta är vad våra ungdomar inte inser. Men nu försöker WWF att övertyga ungdomarna om att de borde känna skuld över att konsumera el. Jorden behöver mer och mer elektricitet. Det är så vi mäter vår ökade levnadsstandard."

Min egen invändning mot Earth Hour-kampanjen är också välgrundad. Att klimatförändringar skapats av människan är helt enkelt inte sant; det är en bluff som skapats av människan. Så här långt har 31 000 vetenskapsmän, bl.a. jag själv, känt att det varit nödvändigt att protestera mot denna svindel genom att publicera våra namn och kvalifikationer i en adekvat utförd undersökning på internet. Det finns inget att vara rädd för med klimatförändringarna. De är inte orsakade av människans industrialisering, genom överutveckling eller "överbefolkning". Global uppvärmning är ett helt naturligt fenomen. Globala uppvärmningsperioder på 10 000 år följt av istider på 100 000 år har inträffat mer eller mindre regelbundet under de senaste två miljoner åren och förmodligen under en stor del av de 4,5 miljarder år vi haft liv på jorden. ...

Hela artikeln kan läsas här:

http://www.nst.com.my/Current_News/NST/Friday/Letters/2521682/Article/index_html