Vi kan skapa en miljon nya produktiva jobb i Sverige – och rädda fordonsindustrin!

LaRoucherörelsen satte fingret på problemet för 3 år sedan!

Sveriges regering och de politiska partierna och kommentatorerna låtsas som att det inte finns något att göra för att rädda Sveriges industrier, främst fordonsindustrin och dess underleverantörer. Eller om de föreslår något, så måste det ha med "miljö" att göra: "miljövänliga bilar" som inte går att sälja, "miljöteknik" som bränning av dyrproducerat spannmål för etanolproduktion, eller "solkraft" där solen aldrig skiner. Allt detta är vansinne som kommer att leda Sverige till en fattig medeltid.

För att förstå krisen och lösningen på den, måste du och dina ledare förstå två saker:

1. Krisen är global, inte lokal, även om den har lokala verkningar. Bara ett konkursförfarande för hela det bankrutta globala brittiska frihandels- och spekulationsfinanssystemet kan vända situationen. Inget krispaket för banker och spekulanter kan göra något, mer än att dra ner hela världen mot en eskalerande kollaps av den fysiska ekonomin. Istället för spekulation måste ett nytt system skapas, där suveräna nationalstater samverkar, med fasta växelkurser mellan valutorna och nya statliga krediter till massiva infrastruktur- och industriprojekt, i enlighet med vad Lyndon LaRouche har förslagit i sitt Nya Bretton Woods-system.

2. Det finns ett sätt att rädda Sveriges industri inom ramarna för det nya finanssystemet. Sverige kan ta de första stegen i denna riktning, genom att använda EAP:s tidigare förslag för att rädda fordonsindustrin och ställa om den för att bygga infrastruktur (magnettåg, höghastighetståg, spårbilar för storstäder, kärnkraftverk osv). Kan man bygga en lastbilsmotor, kan man bygga vad som helst!

En miljon nya produktiva jobb väntar där ute på politiska beslut från regeringen och riksdagen.

EAP kommer att lägga fram en ny version av de tidigare förslagen, eftersom situationen har ändrats mycket med förvärringen av finanskrisen och den ekonomiska krisen. Men fram till dess kan du kolla våra tidigare förslag som vi har publicerat i hundratusentals pamfletter sedan 2005!

Läs här!

2005
1. Så kan Saab-krisen tacklas

2006
2. Skapa en miljon nya industriarbetsplatser i Sverige

2007
3. Sverige behöver en budgetpolitik för att bygga landet

Mars 2008
4. Stockholm-Köpenhamn 75 minuter

April 2009
5. Rädda och ställ om bilindustrin för ekonomisk överlevnad

----------------------------------------------------------


Med EAP:s förslag kan man rädda fordonsindustrin och ställa om den för att bygga grundläggande infrastruktur. Bilden visar en typisk utvecklingskorridor med magnettåg ("maglev"), kärnkraftverk m.m.