LaRouche: Greenspans varning förklarar kaosaktiviteterna globalt

Den amerikanske statsmannen Lyndon LaRouche uttalade sig direkt, när Alan ”Bubblan” Greenspans nyårsvarning blev känd på nyårsafton. Bubblan varnade att snart kommer ”någonting oväntat” att hända, som ”knockar ut oss alla” och LaRouche sa att det ger den riktiga förklaringen till det kaos runt omkring i världen som nu släppts loss.

Speciellt pekade LaRouche på Pakistan, Sydvästasien, Kenya, Sydafrika, Yemen och FARC/Chavez agerande i Iberoamerika, såsom pågående kaosaktiviteter ledda av den anglo-holländska finansgruppen.

Greenspan sa i sin intervju i den amerikanska statsägda radiokanalen NPR, enligt rapporten på MoneyNews.com på nyårsafton.

- Vad jag måste förutspå är att någonting kommer att hända som är oväntat och kommer att knocka ut oss. ... Oddsen för att det skall ske, är, tror jag, stigande, eftersom vi kommer in i känsliga områden.”

Greenspan fortsatte:

- Vad jag pekar på är, att vi är i en svängningsfas och att de extarordinära framgångarna som har skett i världsekonomin de senaste 15 åren är övergående, och håller på att ändras... Så jag tror att hela denna process kommer att backa. Räntor, sa Greenspan, sätts nu av den världsvida tillgången på investeringspengar, en kraft som är mycket större än de sammantagna centralbankernas, inklusive Fed ... Vi och alla andra centralbanker har tappat kontrollen över de krafter som styr prishöjningarna på bostäder.

Greenspan erkände sin bedrövliga meritlista för framtidsprognoser, trots att han suttit vid rodret på Fed under två årtionden:

- Prognosernas träffsäkerhet, inte bara för mig själv och de företag jag utvecklat, utan för yrkeskåren som helhet, är inte särskilt märkvärdig.

Greenspan sa:

- Jag har gjort förutsägelser ända sedan början på 1950-talet. Jag var lika dålig då som jag är nu.

Uppenbarligen ett senkommet erkännande av en ekonomisk - - itproducent.