LaRouche ansätter “brittiska imperiet” för mordet på Bhutto

Lyndon LaRouche gav den 27 december följande preliminära bedömning av mordet på före detta pakistanske premiärministern, Benazir Bhutto. Bhutto dödades av en självmordsbombare efter ett valmöte i Rawalpindi, Pakistan. LaRouche karaktäriserade mordet som en “kaos-operation”. LaRouche förklarade att han ser brittiska handavtryck överallt, med hänvisning till nyliga avslöjanden om MI6-agenter som förhandlat med talibanledare i Afghanistan. Britterna, fortsatte LaRouche, opererar med många grupper--i alla fraktioner, på alla sidor i konflikten. De arbetar mot parallella såväl som motsatta mål. LaRouche menade att motiven bakom mordet på Bhutto är globala, inte regionala. Det finns fraktioner i brittiska oligarkin som är ute efter att fullständigt röra upp det globala läget. Det här har mer att göra med globala finanskraschen än något med politiken i Sydväst- eller södra Asien, fortsatte han. Det finns fraktioner i Londons City och allierad finansoligarki, som förstår att det nuvarande finanssystemet är dödsdömt—kollapsar redan i tilltagande takt. De ser detta som slutspelet och är besatta av att bestämma vem som överlever och vem som går under. De använder terrorism som vapen för kaos för att säkra sin överlevnad efter kollapsen. LaRouche förklarade att han inte hänvisar till Windsor-ätten. Vad det handlar om är London-centrerad angloholländsk finansoligarki, som är ute efter att konsolidera sin imperiala kontroll över världen, under förhållanden av fullständig sammanbrottskris. Vad det handlar om är: Vem kommer att komma oskadd ur kraschen? Den rätta frågan, för att komma närmare exakt vilka brittiska agenter som ligger bakom mordet på Bhutto, är: Vilka brittiska agenter i södra Asien-området fullständigt hatar utsikterna för all slags rationell utgång av läget? Det är startpunkten.