Ny studie: Våldsamma videospel leder till aggression

Medierna ljuger när de rapporterar att det ”inte finns några bevis för att videospel förorsakar våldsamhet”. Två professorer vid Iowa State University kommer inom kort att publicera en studie, som visar att grundskoleelever som spelat våldsamma videospel löper 263% större risk att bli aggressiva än de som endast spelade icke våldsamma spel. Undersökningen betraktade beteendet hos 2478 grundskolebarn och tonåringar. Studien, gjord av Douglas Gentile, som är psykologiprofessor, och hans far, pensionerad professor i skolpsykologi, kommer enligt CBC News att publiceras i nästa nummer av Journal of Youth and Adolescence.

Professorerna sade: ”Vi kunde påvisa att elever som spelar flera våldsamma spel faktiskt förändrades till att ha en ökad s.k. ’hostile attribution bias’, vilket också ökade deras aggressiva beteende över den föregående nivån.”