2003 igen? Nu är Cheney igång och manipulerar underrättelser igen

Försökte ändra ”National Intelligence Estimate” om Iran, precis som med Irak för några år sedan.

USAs vicepresident Cheney insisterar på att Underrättelserapporten NIE (national Intelligence estimate) beträffande Iran, som slutfördes för ett år sedan och vilken Cheney sedan dess har underkänt flera gånger, ska dannas om så att en attack på Iran innan han lämnar över makten (i januari 2009) blir oundviklig, detta enligt en välinformerad underrättelsekontakt i Washingtons rapport till EIR denna veckan.

Cheney vill att NIE-rapporten ska måla upp en bild av ett överhängande hot av att Iran ska skaffa kärnvapen samt presenter ett skräckscenario om Irans roll i ”terroristdåd” mot amerikanska soldater i Irak.

Dessa uppgifter är omdiskuterade – och i flera fall förnekade - bland underrättelseanalytiker såväl som högt uppsatta militära befattningshavare. NIEn kanske till slut släpps denna veckan, men den kommer inte att vara Cheney till lags, enligt källan.

EIR källans raport bekräftar vad kolumnisten Gareth Porter förra veckan skrev i Asia Times och Huffington Post, att Cheney har försökt utraddera ”avvikande åsikter” ur NIE förlagan som kom ut 2006, för att kunna använda rapporten till att slå i Bush att en attack måste ske.

Porter skrev också att striden angående NIE raporten var ett skäl till att John Negraponte i början av året avgick som chef för USAs sammordnande underrättelse organ (han var alltså ”Director of national intelligence”) i vita huset. Negraponte retade upp den nykonservativa fraktionen inom regeringen när han i april 2006 sa till pressen att det skulle dröja ”åratal” innan Iran skulle ha ”tillräckligt radioaktivt matrial” för att tillverka en enda bomb.

Cheney vilja att få NIE-rapporten att ge sig på Iran för deras påstådda roll i att tillhandahålla vapen som används till att döda amerikanska soldater i Irak, vilket den inte gjorde, fick honom att dra igång sin propagndamaskin. Han hänvisar till ”USAs militära ledare i Irak” och syftade då på brigadgeneralen Kevin Bergner, som blivit Cheneys propagandistiska talesman i Irak sedan han arbetat under Iran-Contra brottslingen Elliot Abrams i USAs nationella säkerhetsråd (NSC – National Security Counsil), trots att tillgängliga underrättelse uppgifter visade att de aktuella vapnen som används i Irak tillverkas där och inte i Iran.

Liknar inte det här propaganda offensiven före Irakkriget började? Fortfarrande nån som tvivlar på att ett anfall mot iran är på agendan? Vad gör du för att stoppa detta vansinnesdåd?

Se själv (på engelska):

Mer om graden av vetenskaplighet i Cheneys logiska metoder: Arms and IRAN

Han vill ha KAOS: Cheneys regering ljög medvetet när de sa att "vi kommer att hyllas som befriare i Irak" Se Cheneys bedömning av vad en invation av Irak skulle innebära och jämför med Irak idag (video från 1994)