Amerikas Hitler, Dick Cheney, driver på för krig mot Iran

Det finns bara en fråga som ständigt ställs av varje diplomat i Washington och i huvudstäder världen över: Kommer Dick Cheney att attackera Iran och när kommer det att ske?

Denna atmosfär beskrivs av journalister, från David Ignatius i Washington Post till Rami Khoury i libanesiska Daily Star. LaRouche PAC:s organisatörer märker det ständigt i Washington DC. Den 27 oktober publicerades en vild intervju med den nykonservative gudfadern Norman Podhoretz i London Telegraph, som sade att luftkriget mot Iran från u-båtar och luftangrepp skulle ”avsluta jobbet” vad gäller Iran på ”fem minuter”. Podhoretz är rådgivare till Cheneys favorit Rudy Giuliani, och Podhoretz träffade just idioten George W. Bush i sammanhang av Bushs vurmanden om att ”tredje världskriget” skulle startas av Iran.

Idag kommenterade den kubanska nyhetsbyrån Prensa Latina den artikel som publicerades den 26 oktober i tyska Der Spiegel: ”En tjänsteman nära den amerikanske vicepresidenten Richard Cheney har läckt ut planer för en attack mot Iran, vilket offentliggjordes i fredags av den prestigefyllda tyska tidningen Der Spiegel.” Nyhetsbyrån tillade: ”I det scenario som kokats upp av Cheneys strateger skulle Washingtons första steg vara att övertyga Israel att avfyra missiler mot Irans urananrikningsverk i Natanz. Teheran skulle vedergälla med en egen attack, som skulle förse USA med en förevändning för att attackera militära mål och kärnkraftsanläggningar i Iran.” Sådana scenarier komponeras och läcks ut från vicepresidentens stab i snabbare takt än någonsin. Högt placerade källor inom amerikanska underrättelsekretsar sade att Cheney rasande trycker på för krig mot Iran och Syrien, och kräver att det inte ska bli några som helst förhandlingar eller dialog med dessa nationer över huvud taget. Det finns däremot andra, som försvarsminister Robert Gates och viktiga militära befälhavare, som ”trycker tillbaka” mot Cheneys krigshets, sade en pensionerad f.d. tjänsteman i det republikanska partiet.

Situationen är mycket farlig. Lyndon LaRouche varnade idag för att Cheney är Amerikas Hitler och att de som agerar vekt på frågan om att avsätta Cheney ”ger Hitler grönt ljus”.