Argentinas första dam lär världen hur man bekämpar britterna

Modiga svenska riksdagsledamöter, amerikanska kongressmän och statsmän världen över kan lära sig ett par saker av Argentinas presidentkandidat för Segerfronten och första dam, senator Cristina Fernandez de Kirchner, om hur man attackerar de brittiskinspirerade intressen som ödelade Argentinas ekonomi på 1990-talet och som nu är fast beslutna att även utrota USA.

President Nestor Kirchner, som varit president sedan 2003, har gjort sig förtjänt av det argentinska folkets respekt genom att slå tillbaka emot IMF:s mordiska nedskärningskrav under sina fyra år som president. Med bakgrund av detta har nu senator Fernandez de Kirchners hemsida ett videoklipp med titeln “Vad är IMF?“, där ett antal små skolbarn får svara på frågan vad de tror att IMF är.

“Det är en satellit som kraschade på månen“, förklarade ett av barnen. “Det är ett land där allt är efterblivet“, sade en annan. En tredje sade: “Det är ett ställe där det finns en massa djur – 'kvack-kvack', en anka.“ Ett barn höll upp en teckning för att förklara: “Det här är IMF som går ut med hunden.“

Efter denna komiska inledning tillägger berättaren: “Tack vare oss har era barn och barnbarn inte en aning om vad IMF är.“ Han avslutar med att säga att “vad Argentina nu behöver är inte banker för att låna ut pengar, utan seriösa investerare som lägger sina pengar i produktiva företag från utlandet.“

De politiska krafter och medier i Argentina som försvarar den brittiska modellen sliter nu sitt hår tack vare senator Fernandez' polemik, som förutom denna videosnutt också ses i kampanjandet, där hon gång efter annan har attackerat den spekulationsbaserade fria marknadsmodellen och utpekat den som den suveräna nationalstatens fiende nummer ett.

Internettidningen Urgente24, som dagligen speglar det fascistiska Mont Pelerin-sällskapets tänkande, klagade högljutt den 18 oktober på att president Kirchner är “intolerant“ mot IMF, och var utom sig på grund av senator Fernandez' framträdande i arbetarklassdistriktet La Matanza den 17 oktober, där hon och presidenten invigde en “fabriksskola“, där unga arbetare kan lära sig ett yrke samtidigt som de får betalt för det. Sådana institutioner ökade starkt i antal i Argentina under 1950-talet under Juan Domingo Perons presidentskap, men flertalet stängdes under den IMF-politik som dominerade både under militärdiktaturen 1976-1983 och under IMF:s affischpojke Carlos Menems presidentskap 1989-1999. Urgente24 upprörs över de starka hyllningar som senator Fernandez' fick av den entusiastiska arbetarklasspubliken, och sjungandet av en del av “Peronisthymnen“, och kunde bara gnälla om att La Matanza “mer och mer ser ut som Venezuela“ under president Hugo Chavez.