USA 2009: Wir sind das Volk!

Tjugo år efter den östtyska befolkningens fredliga uppror mot DDR-regimen har det amerikanska folket fått nog av sina ledare i kongressen och Vita huset. Till skillnad från den lögnaktiga eller bara oinformerade rapporteringen i svenska och övriga europeiska medier, att en liten skara "högerextremister" och "rika republikaner" vill stoppa en "socialistisk" svart president Obama som vill ge alla sjukvårdsförsäkring, handlar upproret om att stoppa en nazistisk åtstramningspolitik och en korporativistisk (läs: fascistisk) allians mellan regeringen och mäktiga finansintressen styrda från London och Wall Street.

Efter åtta förödande år med Bush & Cheney kom en ung senator från Illinois på sin (av London köpta och betalade) vita springare till Vita huset. Han lovade det amerikanska folket guld och gröna skogar. Men efter åtta månader med honom har det amerikanska folket bara fått massarbetslöshet, tältbyar där miljontals familjer utkastade från sina hem är hänvisade att bo, historiens största statliga budgetunderskott och 48 bankrutta delstater som inte har råd att betala löner eller erbjuda tjänster. Och, för att strö salt i såren, Obama-administrationen fortsatte Bush-politiken att ösa pengar över bankrutta banker och finansbolag så att statsskulden nu är uppe i fantasisummor, över 24 000 miljarder dollar!

Lyndon LaRouche både förutsåg detta uppror i sin internationella webcast den 1 augusti (som vi annonserade i förra numret av Monitor) och leder det. Efter mer än 30 års systematisk total blockad mot LaRouche i amerikanska och europeiska medier har man nu, från Washington Post till New York Times, från CNN till BBC och Foxnews, tvingats medge att den som ligger bakom många argument mot Obamas nazistiska sjukvårdsplaner och det flitigt använda numera världsberömda Obamaplakatet med mustaschen, är LaRouche och hans aktiva ungdomsrörelse i LaRouchePAC. Själva reaktionen från medborgarna när de konfronterade sina valda kongressmän på de traditionella medborgarmötena var spontan. Men LaRouchePAC var katalysatorn som gav idéer, riktning och till och med disciplin åt revolterande medborgare. Inget våld har rapporterats från medborgarmötena hittills, en nagel i ögat på svenska mediereportrar som talar om "nynazister" och "högermilis".

LaRouche varnade den 1 augusti för att om kongressen och Vita huset inte ändrar sin missriktade bankräddningspolitik och försök att spara pengar på redan urkramade amerikaner, finns risk att upproret så småningom urartar till ett kaos liknande den franska revolutionen där ingen kan styra befolkningen. Det brittiska imperiet skulle glädja sig om USA hamnar i en sådan situation, eftersom USA med sitt historiskt unika konstitutionella kreditsystem kan leda världen mot ett nytt system, som kan ge imperiets monetaristiska globaliseringssystem dödsstöten.

LaRouche menar att USA inte behöver någon revolution. Det var en lyckad revolution man gjorde mot det brittiska imperiet 1776 och den räcker eftersom den ledde till grundandet av den första fria konstitutionella republiken i modern tid. USA:s grundningsfäder grundade därmed ett politiskt och ekonomiskt system vars främsta uppgift och mål är att försvara och främja det gemensamma bästa. På den grunden kan USA i dag gå vidare och dra hela den bankrutta kasinoekonomin genom en konkurssanering och införa ett nytt, produktionsbefrämjande kreditsystem som kan finansiera en massiv ekonomisk återhämtning liknande den som president Franklin Roosevelt drog i gång 1933 och som LaRouche kräver i dag. Detsamma kan också vara grundstenen för ett internationellt kreditsystem för utbyggnad av transkontinental infrastruktur och till och med internationella rymdprojekt.

Om vi ser människor bara som objekt för ekonomiska kalkyler, där äldre, sjuka och handikappade människor bara är en belastning för samhället, som Obama och några av hans ekonomiska rådgivare gör, då går vi en mörk tid till mötes. Men om vi sätter människovärdet, och inte penningvärdet, framför allting annat, kan vi åstadkomma nästan vad som helst och sikta mot stjärnorna.