Stoppa kriget och galenskapen bakom det!

Ladda ned flygbladet (pdf)

Vi är tillbaka hela varvet till imperiets "slutgiltiga lösning" för sina finanskriser: krig, världskrig! I slutet av 1800-talet såg det brittiska imperiet hur de stora nationerna i Europa och delar av Asien följde i den framgångsrika amerikanska industrialiseringens fotspår. Ett överlägset ekonomiskt system baserat på nationella krediter och samarbete och transporter över kontinenterna höll på att byggas upp och bli ett hot mot det brittiska imperiets "frihandelsbaserade" kontroll över världshaven. Imperiet svarade då med att manipulera sina mäktigaste motståndare, Tyskland och Ryssland, till att förgöra varandra, en process som började med mindre krig på Balkan (Se filmen Firewall). Lyndon LaRouche varnar nu för att imperiet tänker göra samma sak idag igen, med början i Mellanöstern.

Ett krig mot Iran är i görningen just nu. Nya brittiska lögner om Irans påstådda kärnvapenprogram (liknande Tony Blairs om Irak före kriget 2003) ska hetsa Israel och USA till att bomba Iran. Det egentliga målet för britterna är inte Iran, utan att manipulera in USA i en dödlig konfrontation med Ryssland, Kina och Indien. Dessa tre länder åtnjuter just nu en ekonomisk tillväxt baserad på skapandet av nationella krediter och samarbete för att utveckla den reala ekonomin på den eurasiska kontinenten öster om Uralbergen. Detta medan det transatlantiska ekonomiska systemet, med centrum i London och Wall Street, håller på att förinta sig självt för att rädda ett berg av spelskulder.

London tänker inte tillåta att Asien utvecklar sig och konkurrerar med västvärldens dominans. Man är beredd att med krig hindra att befolkningen där både ökar i antal och får det ekonomiskt bättre. Londons viktigaste vapen nu är den Nero-liknande diktatorn i Vita huset Barack Obama och Israels Benjamin Netanyahu. Därför är, enligt LaRouche, den kortaste vägen till att förhindra ett världskrig att avsätta Obama med stöd i den amerikanska författningen. På andra håll i världen måste vi vända på varenda sten för att mobilisera motstånd mot detta vansinniga krig som kan hota den mänskliga civilisationens existens.

Hur många världskrig behöver vi för att lära oss läxan? Det blodiga och grymma andra världskriget var en kopia av det första. Imperiets penningsystem leder alltid till diktatur, krig och konfrontation eftersom det är baserat på en socialdarwinistisk människosyn, där pengar är makt, makt över andra människor och nationer. Fred, samarbete, kreativitet och tankar om en bättre framtid finns inte i dess värld. Det enda som finns är en kamp alla mot alla, styrd av konkurrens, girighet och omedelbar behovstillfredsställelse.

Vi är på väg att bli ett omänskligt samhälle. En 91-årig demenssjuk kvinna, Ganna Chyzhevska, skulle utvisas från Sverige. Varför? För att spara pengar, enligt den svenska staten! Gamla människor, mentalt sjuka, handikappade kostar pengar, och skapar inga pengar. Det är så människor betraktas i det malthusianska brittiska penningsystemet. Det var det resonemanget som började slå till mot den tyska och italienska befolkningen under de första åren av fascismen. Människor som inte kan arbeta är en belastning för samhället, sade nazisterna! Så småningom började man leda gamla, mentalt sjuka och handikappade till dödskamrarna. Hur långt är vi här i Sverige från ett sådant samhälle när statsminister Fredrik Reinfeldt och migrationsminister Tobias Billström oförskämt argumenterar att utvisningen av Ganna grundar sig på sådana kallblodiga ekonomiska kalkyler?

Undrar du varför gamla människor dör som aldrig förr på Sveriges äldreboenden, som skandalerna kring den privata vårdkoncernen Carema Cares äldreboenden visar? Att låta gamla människor dö av undernäring eller liggsår för att spara pengar är inte så många steg från att skicka dem till gaskammare!

En regering med denna typ av idéer och människosyn skulle inte tveka en sekund att följa britterna och USA till ett världskrig mot deras ekonomiska konkurrenter. Det har den också visat i Afghanistan och Libyen.

Det är upp till oss, medborgare, att välja vilket samhälle vi vill leva i! Tidpunkten för det valet är nu, inte 2014!

Det finns emellertid en säkrare och mänskligare väg mot framtiden. Den börjar med en omorganisering av det bankrutta finanssystemet i den atlantiska världen: Sanering av banksystemet med en bankdelningslag efter Glass-Steagall-modellen; stopp för vansinnig finansspekulation och införandet av nationella kreditsystem för återuppbyggnad av den fysiska ekonomin i USA och Europa; en global överenskommelse med USA, Ryssland, Kina och Indien i spetsen om ett nytt internationellt valuta- och kreditsystem för byggandet av transkontinentala infrastrukturkorridorer och en särskild Marshallplan för utvecklingen av Afrika.

Fred kan bara garanteras genom ekonomisk utveckling och samarbete där människor och nationer betraktas som människor och inte som gladiatorer i en stängd stridsarena, eller rovdjur i ett globaliserad djungel.

Vad gör vi nu för att lösa finanskrisen
och avvärja storkrigshotet?

Möte: Tisdag 6 december, kl 19.00 i Stockholm
Talare: Partiledare Hussein Askary och civilekonom Ulf Sandmark
Lokal: Häggen, Hägerstensåsens medborgarhus, Sparbanksvägen 31,
T-banestation, Röda linjen: Hägerstensåsen

Läs LaRouches varning med videolänkarna här