Se upp, Seneca!

Efter det som beskrivits som Obamas totala genomklappning i debatten mot Romney hade Lyndon LaRouche följande att säga. LaRouches muntliga kommentarer har sammanställts och redigerats av Matt Ogden. LaRouche.se har översatt och kortat dennes sammanställning.
------------------------------------------
Det som hände igår [natten mot torsdagen den 4 oktober svensk tid] var en fullständig katastrof för Obama. Det handlar inte om en "dålig insats" från hans sida. Det rör sig inte om någon tillfällighet -- det här avspeglar hans faktiska inneboende svagheter.

Den här förlusten ställer det som de flesta, även inom LaRoucherörelsen, antagit vara de trender som kommer att avgöra valet på ända. Nu är illusionen om att Obamas seger är given som bortblåst.

Var gårdagens misslyckande bara ett felsteg? Nej. Den här typen av misslyckanden är inbäddande i hans personlighetstyp. Ge honom ytterligare en chans och han kommer att göra om det. Han är en dåre. Han är en showman. Han framställer sig som något som han inte är. Hur kunde han bli president överhuvudtaget? Bedrägeri. Drogpengar. George Soros' pengar. Med hjälp av storskalig organiserad brottslighet med andra ord. Detta tillsammans med det faktum att Hillary vägrade att öppet säga vad hon utsattes för. Hon valde att vara snäll istället. Det här är krig! Det går inte att vara snäll i krig.

Romney har verkat vara korkad, men det är faktiskt det som lett till att Obama nu blottställts. Obama kom till debatten med fel inställning. Han var för kaxig. Typiskt för hans typ. Vare sig som kandidat eller som president har han ställts inför en sådan situation tidigare, där han på allvar ställs mot väggen -- och föga överraskande pallade han inte för trycket.

Det var som en fälla, det var riggat. Nu, plötsligt, blev han ifrågasatt -- och då gick det inte så bra! Nu kommer han att dyka upp förbannad till nästa debatt. Men, han kommer ändå att göra samma sak igen. Han kan inte kontrollera sitt beteende. Kontrollen måste alltså komma utifrån. Från någon utanför kampanjen.

Frågan är: Vad gör britterna efter ett sådant nederlag? Kommer de att försöka få igång någon internationell konfrontation? Provocera något? Göra något, och säga att någon annan gjort det? Försöka få till något som ändrar förutsättningarna för hans kampanj, utifrån? Det är sånt som hennes höghet tar sig till.

Ett andra 11 september har redan ägt rum i Libyen. Nu vore det typiskt för dem att sätta igång nästa våg av terror för att handskas med detta nya läge -- efter Obamas misslyckande.

Obama kan inte köra med raka rör. Han kan inte möta en människa, och Romney är en människa. Han är ingen god människa, men en människa -- till skillnad från Obama. Vad är Obama egentligen? Vi har lyckats sätta fingret på det. Han är en reinkarnation av kejsar Nero. En helt konstgjord personlighet. Vi måste driva den tesen och göra det till huvudfrågan.

Vi ligger bra till. Inte för att vi är för Romney, det är vi inte, utan för att vi har haft ett avgörande inflytande över hur striden har utvecklat sig. Nu har den berömda trenden vänt. Obama kan förlora, vilket naturligtvis varit en möjlighet hela tiden även när det inte var "trenden". De som försöker att förutse framtiden genom att följa de nuvarande trenderna har nu visat sig inte vara helt olika de typiska hasardspelare som spelar på den mest spelade hästen inför lördagstravet. Furtwängler skulle skämmas för er!