Schillerinstitutets plan Operation Felix för Jemen nu på danska och engelska

Hussein Askary, Sydvästasienkoordintor för internationella Schillerinstitutet presenterar Operation Felix på konferensen i Bad Soden den 30.6 2018.

Ett sammandrag på 8 sidor finns nu på engelska och danska av Schillerinstitutets plan Operation Felix för fred och utveckling i Jemen (1) (2). Sammandraget visar många av illustrationerna och kartorna. Hela planen Operation Felix är på 86 sidor på arabiska och går mer in i detalj på Jemens fysiska ekonomi för olika näringsgrenar historiska utveckling och förslag på åtgärder. Planen är ett bra exempel på hur ett lands ekonomi kan anlyseras och planeras med hjälp av Lyndon LaRouches fysiskt ekonomiska teori. Hela planen på arabiska finns tillgänglig på hemsidan för Sidenvägspartiet i Jemen. (3)

På Schillerinstitutets internationella konferens i Bad Soden, i Tyskland, den 30 juni presenterade Hussein Askary Operation Felix för första gången utanför Jemen. Där talade också de två Jemenaktivisterna Aiman Al-Mansor och Abdullatif Elwashali från den tyska Jemenföreningen INSAN för mänskliga rättigheter och fred. De senare två dokumenterade den fruktansvärda situationen i Jemen till följd av aggressionskriget som riktas mot Jemen av Saudiarabien och Förenade Arabemiraten med stöd av stormakterna Storbritannien, USA och Frankrike, hela västvärlden, inkl. Sverige samt en lång rad av deras lydländer i tredje världen.

Dessa tal går att se på video från konferensens Panel II på: https://youtu.be/O-6e3dmzDoQ  Aiman Al-Mansor och Abdullatif Elwashali kan ses på videon från tidpunkten 1:21:12 och Hussein Askary från 1:41:00.

Operation Felix presenterades tidigare i juni i Jemen på Investeringsmyndigheten och där antogs Sanaadeklarationen som finns översatt till svenska (4).

Det går att se hela konferensen på Schillerinstitutets internationella hemsida. Speciellt viktigt var inledningstalet av Helga Zepp-LaRouche som efter musikintroduktionen inledde Panel I (5).

Lite senare på samma Panel I talade Virginiasenatorn Richard Black mycket starkt mot deltagande i kriget mot Syrien från 1:26:17 och franske översten Alain Corvez (2:06:44)

(1) Engelska sammandraget av Schillerinstitutets plan Operation Felix för fred och utveckling i Jemen publicerades i Executive Intelligence Review http://www.larouchepub.com/eiw/private/2018/2018_20-29/2018-26/pdf/20-29_4526.pdf men finns också tillgängligt här

(2) Danska sammandraget av Schillerinstitutets plan Operation Felix för fred och utveckling i Jemen samt en översättning av Hussein Askarys tal på Schillerinstitutets konferens:
http://schillerinstitut.dk/si/2018/07/ny-rapport-operation-felix-yemens-mirakuloese-genopbygning-og-tilslutning-til-den-nye-silkevej/

(3) Hela planen Operation Felix finns på 86 sidor på arabiska på hemsidan för Sidenvägspartiet i Jemen: http://www.newsilkroadparty.com/images/pdf/8.pdf

(4) Läs på svenska om Sana'adeklarationen som antogs när Schillerinstitutets Operation Felix för fred och utveckling i Jemen presenterades på ett seminarium i Jemens huvudstad Sana´a i juni:
http://www.larouche.se/artikel/sana-039-adeklarationen-antar-schillerinstitutets-plan-for-fred-utveckling-i-jemen

(5) Schillerinstitutets konferenspanel I med talen av Helga Zepp-LaRouche, Virginiasenatorn Richard Black och franske f. översten Alain Corvez finns på http://newparadigm.schillerinstitute.com/schiller-institute-conference-%e2%80%a2-bad-soden-%e2%80%a2-june-30-july-1-2018/
Konferensens Panel II finns på: https://youtu.be/O-6e3dmzDoQ