"Obama utnyttjas som toapapper"

Under LaRouche PAC:s internetkonferens den 12 mars 2008 svarade Lyndon LaRouche på följande fråga, som skickats in av en medlem av Black Congressional Caucus:

"Mr LaRouche, tror du verkligen att Barack Obama är fascist eller att han bara blir utnyttjad? Är det inte möjligt att han är smartare än dem som tror att de utnyttjar honom, och att det är han som i själva verket utnyttjar dem?"

LAROUCHE: Tyvärr är han inte smartare. Jag tror inte att han är någon fascist; jag tror att han är något av en marionett. Han är en kille som har sitt eget, särskilda hala sätt att ta sig fram i livet, men han har inte gjort ett enda riktigt programförslag i en nation som bryter samman; inte ett enda förslag med någon substans, som skulle kunna vara genomförbart. Hillary har gjort det. Jag tycker inte att hon har gjort tillräckligt. Jag tycker inte att någon har gjort tillräckligt, men poängen var, Obama blir utnyttjad. Han byggdes upp av folk som jag känner. De placerade ut honom och de planerar att förstöra honom. De använder honom som toalettpapper, attraktivt för mannen som sitter där och är desperat och behöver någon sorts service. Sedan planerar de att spola ner honom efter detta.

Detta är ett faktum och dessa personer [Obamas supportrar] måste inse det. Obama är en bluff, inte för att han skulle koka ihop elakheter, men eftersom han blir utnyttjad och inte har den blekaste aning om vad det är som händer med honom. Allt tyder på att han är fullständigt förvirrad. Han vet att det är något som inte står rätt till. Han har ingen aning om vad det är, eftersom han vägrar att inse att hans kampanj är en ickekampanj. Han kan inte kvalificera sig som USA:s president baserat på vad han har uträttat. Han har inte gjort någonting för att upprätta den minsta indikation på att han har kompetens för det. Han har inte nämnt en enda programpunkt som faktiskt skulle kunna fungera, som är relevant för vad det amerikanska folket behöver. Han säger: "Vänta på mig! Jag är mirakelmannen. Stålmannen! Jag kommer strax flygande och gör underverk. Jag är mannen från Krypton!"

Detta är ett stortartat spel för lättlurade och om man tittar på USA:s historia, på USA:s politiska historia, så är detta typiskt för butter-and-eggs-kampanjen under depressionen. Detta är ett pyramidspel, en liknande sorts plan. Killen har inte något begrepp alls om hur den amerikanska ekonomin fungerar. Han har ett sofistiskt begrepp om lag och rätt, genom att använda det på ett sätt där alla kan tolka orden, men ingen är överens om meningen.