Obama spolas i intern revolt

Lyndon LaRouche analyserade de extraordinära skiften som ägt rum perioden strax innan det amerikanska mellanårsvalet den 4 november, vilket pekade på vad man man måste hålla ögonen på den närmaste tiden. Det var i en längre diskussion med sina medarbetare lördagen före valet som den amerikanske statsmannen pekade på den mycket tydliga revolten mot Obamas regering har satts igång från Pentagons sida och större faktioner inom Obamas egna demokratiska partiet.

Han poängterade att faran med ett allmänt krig (och där ingår mänsklighetens förintelse genom atomkrig) nu är större än vid någon annan tidpunkt den senaste tiden. Orsaken är det brittiska imperiets desperation över utsikterna till ett fullständig nederlag orsakat av satsningarna från BRICS-länderna samt andra länder på deras Nya utvecklingsbank (NDB), den Asiatiska banken för investeringar inom infrastruktur (AIIB) och andra åtgärder. Faktumet att det växer fram ett genomförbart alternativ till död och undergång i det kollapsande brittiska imperiets system, driver London (och lakejer som USA:s president Barack Obama) att pressa fram en strategisk kraftmätning med Moskva och Beijing.

Nya tecken på denna desperata krigshets var bland annat hotet från nynazisterna i Ukraina om att de kommer göra en militärkupp mot president Porosjenko om han inte agerar tillräckligt snabbt för att gifta bort Kiev med NATO och EU; och en hårresande attack mot Kinas president Xi Jinping av Elizabeth Economy som är chef för Asienstudier vid det anglofila Rådet för utrikesförbindelser i november/december-numret av deras tidskrift Foreign Affairs, där hon manade till amerikanskt militärt upprustning och till att tvinga fram färgade revolutioner i hela Sydostasien för att sätta den "nya kinesiska kejsaren" på plats.

LaRouche pekade på de stora förändringar som har påbörjades i USA för att sätta stopp för tredje världskriget genom att tvinga fram en omfattande utrensning i Vita Huset och USA:s nationella säkerhetsråd. LaRouche varnade för att man måste göra mycket mer för att detta ska hålla, men att åtgärderna under de föregående sju dagarna hade varit dramatiska. LaRouche berättade att "idag finns det indikationer på att Obama är på väg ner. Stora krafter är på gång och de har inte nått maximum av sin aktivitet än."

LaRouche tillade att om processen för att fälla Obama fortsätter gå framåt, innebär detta att britternas stora plan försätts i knipa. Återvalet av Brasiliens president Dilma Roussef var en seger mot brittiska försök att destabilisera Brasilien och bryta ut landet från BRICS-samarbetet. LaRouche sa: "Nu kan vi dra igång en rad saker som leder till Obamas nederlag och det som han representerar i egenskap av en brittisk agent. Vi har en öppen möjlighet att lyckas om vi håller farten på våra styrkor under de kommande veckorna."

LaRouche hänvisade till en rad stora offentliga avslöjanden och förklarade i detalj hur total oduglig Obama och hans regering och säkerhetsråd är och hur deras oduglighet saboterat krigsplanerna för att bekämpa IS som USA:s militära stabschefer noggrant hade utarbetat. Detaljerna läckte ut kring två känsliga memoranda om hur Obamas regering klantade till sig ordentligt med krigsplaneringen. Dessa läckor hade godkänts av Pentagons ledning och var bara första salvan i en kampanj där en upptrappning väntas. De huvudsakliga måltavlorna för utrensningen är Obamas stabschef Denis McDonough, hans nationella säkerhetsrådgivare Susan Rice och hennes två ställföreträdare Ben Rhodes och Tony Blinken. En växande grupp högt uppsatta medlemmar i det demokratiska partiet bistår dessa aktioner från Pentagon eftersom de nu anser att Obama innebär det demokratiska partiets död.

LaRouche slog fast:
- USA kan inte överleva under det nuvarande ledarskapet. Men vi befinner oss i en vändpunkt. Den kommer att utvecklas stegvis. Vi måste säkra omsvängningen. Obama är på väg att försvinna som det brittiska imperiets största tillgång. Det nuvarande systemet är dömt till undergång och det enda alternativet är att spola ner det och köra på med det nya systemet. Obama är på väg att spolas!

Läs om LaRouches utspel efter USA-valet här: http://larouche.se/nyheter/2014/11/12/larouche-om-kongressvalet-dags-for-thanksgivingmassaker