Nya Sidenvägens möjligheter för Sverige och Skandinavien

De sju första BRI-korridorerna med möjliga framtida utvidgningar till en ”världslandbro”.

Kinas Belt & Road Initiative (Bälte och väginitiativet) presenteras i sin helhet för första gången på svenska i den nya rapporten: "Kinas Belt & Road Initiative erbjuder stora möjligheter för Sverige och Skandinavien". Den är en saklig behandling av det som går under namnen BRI, "Bälte och Väginitiativet" eller Nya Sidenvägen och handlar om den pågående omvandlingen av världsekonomin med deltagande av nu 130 länder i världen och 29 internationella organisationer.

Rapporten sammanfattar principerna, visionerna och metoderna för genomförandet av mänsklighetens största projekt genom tiderna. Rapporten beskriver betydelsen av Kinas makalösa ekonomiska uppsving under de senaste tre årtiondena. Ett särskilt kapitel beskriver de stora möjligheter BRI erbjuder Sverige och Skandinavien av industriellt samarbete och infrastrukturutveckling och framhåller vikten av att Sverige samarbetar med BRI.

BRI-rapporten är utgiven av Belt and Road Institute in Sweden (BRIX) och släpptes i sin engelska utgåva på BRIX-seminariet "Det Nya Afrika växer" den 5 december 2020. Från den 10 januari 2020 finns BRI-rapporten även på svenska.

Ladda ner rapporten från länkarna nedan!

BRI_Rapport_Svenska-2020

BRI-Report_English-2020

Länk till BRIX-seminariet "Det Nya Afrika växer" den 5 december 2020 där rapporten lanserades