Monitor och Fysisk ekonomi, mars 2019. Krigshökarna omringar Trump - Vad göra?

Monitor med Fysisk ekonomi - ladda ned som pdf

Innehåll:
1. Ledare: Krigshökarna omringar Trump - Vad göra?
2. Verksamhetsberättelse för Schillerinstitutet i Sverige mars 2018 - mars 2019
3. Minnesord över Lyndon H. LaRouche jr (1922-2019)
Fysisk ekonomi
4. Växter älskar koldioxid! Till alla skolungdomar som deltar i fredags-demonstrationerna "för klimatet"

1. Ledare: Krigshökarna omringar Trump - Vad göra?

Trots att president Trump har en politik som går ut på att öppna en dialog och avspänning med Ryssland och Kina, har den ena krigshöken efter den andra hamnat i hans regering. Både Trump och hans väljare vill ha slut på krigen, men dessa krigshökar har fått ett utrymme för provokativa uttalanden, som direkt motsäger presidentens egna uttalanden. Många har säkert undrat över vad som är bakom denna röra.

I ett nu mycket spritt Twittermeddelande har Tulsi Gabbard, demokratisk kongressledamot och presidentkandidat, pekat på vad som drivit fram denna process. Hon varnar också för att den riskerar att helt spåra ur till ett storkrig med Ryssland.

Gabbard skriver: "Kortsynta politiker och mediedebattörer, som ägnat de senaste två åren åt att anklaga Trump för att vara Putins marionett, har dragit på oss ett kostsamt kallt krig och vapenkapplöpning. Hur? Eftersom Trump nu gör allt han kan för att bevisa att han inte är Putins marionett - även om det tar oss närmare ett kärnvapenkrig."

Tulsi Gabbard är en veteran från kriget i Irak och är helt emot fortsatta amerikanska krig i Västasien. Hon har personligen rest till Irak och Syrien och där träffat president Assad, i avsik-ten att förhindra utökade amerikanska ingripanden där.

Den tvååriga Rysslandsutredningen, det ständiga tjatet om den i medierna och attacker från olika ledande politiker i väst på Trumps fredssamtal har pressat in Trump i den farliga brittiska geopolitiken, som är den enda politik hans motståndare accepterar. Resultatet har inte låtit vänta på sig. Amerikansk militär och Nato har flyttats fram till Rysslands gränser i Svarta havet och i Östersjön. De har även kommit in på svensk mark i samband med militärövningar. Den senaste Northern Wind (18-27.3) hade fler soldater från Nato-länder än från Sverige och Fin-land tillsammans.

Krigshökarna Bolton och Pompeo lyckades sabotera samtalen mellan Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, och det blev inget slut på Koreakriget. "Journalisterna" på STV jublade. I handelsförhandlingarna med Kina är det samma visa. USA-förhandlaren Lightizer håller på att sabotera hela uppgörelsen. Han lägger in som ett villkor att USA-domstolar skall ha sista ordet vid alla tvister med kinesiska företag. Det följer hot om absurda sanktioner och bötesbelopp mot Kina och mot alla andra länder och företag som har något med Venezuela eller Iran att göra.

Vad kan man då göra för att påverka detta sömngångaraktiga lämmeltåg mot avgrunden, dvs. ett kärnvapenkrig mellan stormakterna? Jo, alla svenskar har, precis som andra, ett kraftfullt verktyg att påverka.

Det är att ställa sig bakom kravet på att president Trump skall rentvå Lyndon LaRouche från den dom som riktades mot honom av precis samma brittiskstyrda kretsar i USA, som också försöker fälla Trump. Rysslandsutredaren Robert Mueller var åklagare också mot Lyndon LaRouche i de skandalösa rättegångarna som ledde till att han oskyldigt sattes i fängelse 1989. Åklagare var också William Weld, som nu ställer upp som republikansk motkandidat mot Trump i nästa presidentval.

Kuppförsöket mot Trump, som nu är inne på sitt tredje år, kan avbrytas om många från hela världen uttalar sig för att Lyndon LaRouche skall rentvås. Det kommer då att vara ännu tydli-gare för alla att Rysslandutredningen var underrättelsetjänsternas stat i staten som hållit USA och världen kvar i geopolitikens ständiga krig allt sedan mccarthyismen på 1950-talet och 1960-talets mord på Kennedybröderna och Martin Luther King.

---