Schillerinstitutet mobiliserar över hela världen mot ekofascism och för optimism

Aktivister för LaRouchePAC på Columbiauniversitetet i USA diskuterar det internationella uppropet till ungomen: "Förnuftets tidsålder ligger i stjärnorna". I mitten Daniel Burke, kandidat i New Jersey till USA-senator.

Veckoöversikt 14 september 2019

Den 10 september gick startskottet för en internationell kampanj för att stoppa den nedåtgående spiralen till depression, krig och kaos. Bakom kampanjen står Schillerinstiutet och dess grundare Helga Zepp-LaRouche samt organisationer runt om i hela världen som ansluter sig till Lyndon LaRouches idéer. Samlingspunkten för mobiliseringen är de förnyade satsningar som nu görs för att utforska universums oändliga rymd, för att nå en ständigt bättre kunskap om naturlagarna och för att kolonisera världsrymden, till att börja med månen, Mars och vårt eget solsystem.

I stället för en "rymdkapplöpning", vilket var hur många betraktade konkurrensen mellan USA och Sovjetunionen under kalla kriget på 1960-talet, finns nu en chans att flera nationer kan samarbeta om att "terraforma" andra planeter, d.v.s. göra dem beboeliga för människor. En sådan dynamik skulle betyda slutet för den brittiska geopolitikens stridigheter och provokationer, som låg bakom det förra århundradets massmördande världskrig och hotar civilisationen även i dag.

Den nu inledda mobiliseringen är det nödvändiga motmedlet mot svindleriet med den "antropogena globala uppvärmningen", som ska få folk att känna sig tvingade att gå med på en brutal åtstramningspolitik för att rädda planeten. Generöst finansierade av miljardärer, som tjänar sina pengar på den rådande kasinoekonomin, gör dessa fiender till mänskligt framåtskridande en flykt framåt och använder ett vetenskapsbedrägeri för att angripa idén om vetenskapligt och tekniskt framåtskridande. För att få igenom sin politik piskar man systematiskt upp en masshysteri över vad som påstås vara världens hotande undergång på grund av klimatförändringar, med hjälp av organisationer som Fridays for Future (som organiserar skoleleverna som demonstrerar på fredagar mot klimatförändringar) och det ännu mer radikala Extinction Rebellion. Framför allt siktar man in sig på att driva ungdomar till panik, för att de ska radikaliseras.

De nämnda grupperna och andra radikala miljöorganisationer och ökända underjordiska vänsterrörelser genomför just nu en landsomfattande mobilisering mot den internationella bilmässan IAA i Frankfurt som pågår den 12-22 september. I Frankfurtområdet har aktivisterna planerat störningar på den internationella flygplatsen, ockupation av bilvägarna in till staden, blockader i innerstaden med upp till 12.000 cyklar, såkallade "Die-Ins" där demonstranterna lägger sig ner och spelar döda, och graffitiaktioner. Från internetmobiliseringen Sand in the gearbox (Grus i växellådan) kan våldsamma sabotagehandlingar befaras, utan att ange några detaljer har man bara uttalat att man vill lamslå Frankfurt. Polisen räknar med massiva störningsaktioner och varnar för trafikkaos. Förstärkningar har kallats in för att skydda IAA.

Kampanjen mot IAA har uppenbarligen samband med ett attentat mot en bilåterförsäljare i Frankfurtområdet i slutet av augusti, där maskerade aktivister förstörde lyxbilar till ett värde av flera miljoner euro. Ett liknande attentat genomfördes några dagar senare mot ett bilcentrum i Frankfurtområdet. Säkerhetsexperter tar hotet på allvar, några drar redan paralleller till kärnkraftsmotståndet på 1980-talet, då häftiga strider utkämpades mellan tusentals våldsamma aktivister och polisen.

Mobiliseringen mot IAA är den första stora drabbningen för Extinction Rebellion (XR) och de rekryter de lockat till sig genom de senaste veckornas radikalisering av delar av Fridays for Future-protesterna. Efter IAA planeras en landsomfattande aktionsdag i Tyskland den 20 september, och XR samlar ihop sig till en blockad av Berlin den 7 oktober. Inför dessa större händelser genomförs förberedande aktiviteter i flera tyska städer.

XR rekryterar ungdomar i Fridays for Future-rörelsen som vill göra mer än bara hålla plakat och man står i kontakt med den underjordiska extremvänstern, vilket pekar på mer drastiska aktioner i en nära framtid. Mobiliseringen mot IAA kan befaras leda till okontrollerade massaktioner, liknande dem som skedde i samband med G20-mötet i Hamburg 2017, med omfattande skadegörelse på bilar, butiker och byggnader längs protestvägarna.

Eventuellt planerar XR också landsomfattande aktioner i Tyskland på organisationens första årsdag den 31 oktober. Det var den 31 oktober 2018 på Parliament Square i London som XR-ledarna proklamerade sin revolt mot den brittiska regeringen.

Med optimism mot hysterin

Det enda effektiva motmedlet mot en sådan radikalisering är optimism. Det finns inga gränser för tillväxten – det bevisade Lyndon LaRouche redan 1983 i sin bok med samma titel. Framför allt inte när människan börjar kolonisera rymden.

Förutsättningarna för att mänskligheten ska kunna göra stora framsteg i den riktningen har faktiskt aldrig varit bättre. 50-årsfirandet i juli i år av den första bemannade månlandningen utlöste en "månfeber" i hela världen. President Trumps tillkännagivande att USA till år 2024 vill göra en ny landstigning på månen och Kinas, Indiens och Rysslands löpande månprojekt öppnar möjligheter till samarbete. Kina har redan tagit de första stegen i utforskningen av månens baksida. Indien har ett ambitiöst rymdfartsprogram som har blommat upp på senare tid och man skickar expeditioner till månen, Mars och andra planeter, i samarbete med Japan och Ryssland. En de mänskliga rymdfärdernas tidsålder och en förnuftets tidsålder i människans angelägenheter kan nu ta sin början.

I sin mobilisering uppmanar LaRoucherörelsen därför ungdomarna att söka sin framtid genom att vända blicken upp mot stjärnorna, i stället för att kura ihop över sina smartphones, som är utformade för att göra dem dummare. Om de antar den utmaningen, som i grunden talar till varje människas unika förmåga till kreativitet, då får ungdomarna äntligen möjlighet att forma framtiden och samtidigt genomskåda det ekofascistiska svindleriet, som vill lura i dem att det inte finns någon framtid.

I centrum för mobiliseringen står Helga Zepp-LaRouches "internationella upprop till ungdomen", för ett samarbete mellan de rymdfarande nationerna. Under rubriken "Förnuftets tidsålder ligger i stjärnorna" vänder sig Zepp-LaRouche mot de människofientliga nolltillväxtideologernas pessimism:

"Människan är en förnuftsvarelse, som har en obegränsad förmåga till intellektuell och moralisk utveckling! Vi kan göra något som varken apor eller åsnor kan göra, vi kan utan begränsning upptäcka ständigt nya vetenskapliga principer för det universum vi bor i! Och med hjälp av dessa kvalitativa upptäckter kan vi – till skillnad från apor och åsnor – hela tiden omdefiniera vad som är resurser, vilket gör dem obegränsade, och vi kan därmed hela tiden förbättra människans levnadsvillkor!"

Hon förklarar sedan varför utforskningen av rymden på ett unikt sätt kan bli en samlingspunkt för alla nationer:

"Det som är så fantastiskt med rymdfärder är att de bevisar att vi inte lever i ett slutet system, där råvarorna är begränsade och där Thomas Malthus, Julian Huxley, Bertrand Russell och prins Philip skulle ha rätt i sina mordiska åsikter, utan att vi tvärtom lever i ett anti-entropiskt universum. Rymdfärder är det obestridliga beviset för att universum är så beskaffat att det "lyder" adekvata hypoteser som ställs upp av det mänskliga intellektet, att det alltså finns en absolut överensstämmelse mellan de immateriella idéer som alstras av förnuftet och de fysikaliska lagarna i detta universum, och att dessa idéer är spjutspetsarna för universums anti-entropiska dynamik."

(Läs hela uppropet här: http://larouche.se/node/4769)

Uppropet finns publicerat på arabiska, danska, engelska, franska, italienska, portugisiska, spanska, svenska och tyska och sprids i hela världen och delas framför allt ut på universiteten. Det har varit aktiviteter på alla kontinenter, till och med från Antarktis engagerade sig en forskare i kampanjen via e-mail. Aktivister i Australien, Sydafrika, Jemen, flera iberoamerikanska länder och Kanada plus dussintals städer i USA och Europa har deltagit i aktionerna och rapporterat om diskussionerna som det lett till. Många studenter har bestämt sig för att hålla kontakt för att få information om fortsatta aktiviteter och delta i kampanjen, för mobiliseringen fortsätter. Kom med du också!

Alexander Hartmann

Se Daniel Burke rapportera från den internationella mobiliseringen för ungdomsuppropet: https://larouchepac.com/20190913/mars-not-malthus-global-report-international-week-action-larouchepac-friday-webcast