LaRouche till kongressen: Stanna och genomdriv Glass-Steagall

Normalt sett skulle USA:s kongress göra uppehåll inför det stundande valet i början av november. Men i LPAC-TV:s Weekly Report den 22 september och i sin internationella webcast den 24 september uppmanade Lyndon LaRouche alla kongressledamöterna att stanna kvar i Washington D.C. för att så snabbt som möjligt driva igenom Glass-Steagall-lagen.

- Om vi väntar, sa han, är det ute med USA, och med världen.

LaRouche var bestämd med vad som måste göras:

- Det första vi måste göra är att avsätta presidenten! Det är fullt möjligt! Man behöver bara dra i de rätta trådarna så är det precis som med dockan i Punch & Judy, han faller ...

- Det andra som måste hända är att kongressen inte får göra uppehåll. Vi måste rösta igenom Glass-Steagall-lagen, i Franklin D. Roosevelts ursprungliga form, nu meddetsamma.

LaRouche sa att det redan finns flera förslag i den vägen, som är färdigbehandlade och klara för omröstning, och som skulle kunna träda i kraft med mer eller mindre omedelbar verkan.

- Om vi inte gör det, om man väntar och säger : Tja, nån gång efter valet kanske vi kan göra nåt, då förlorar vi nationen! Och då förlorar vi hela världen och civilisationen! För när kedjereaktionen väl är i gång, och USA är helt avgörande - ingen annan del av världen har lika stor betydelse för hela världen som USA har - om USA faller, då faller hela världen!

Det finns politiker i USA som är beredda att dra ur proppen för USA:s existens som nation, sa LaRouche. Därför gäller det att handla snabbt:

- Se till att få bort presidenten. Det kan ske snabbt. Om det rätta trycket appliceras kommer han att gå iväg själv. Vi vill ju inte att han ska gå iväg på det hårda, blodiga sättet. Men vi vill att han ska gå.

- När han väl är ute kan vi få igenom Glass-Steagall-lagen. Och när den väl är på plats har vi inte längre det här problemet med räddningspaket i den form vi har nu, vilket betyder att staten då kan skapa krediter. Och med hjälp av statliga krediter kan staten - och ingen annan än staten - förhindra att delstaterna rasar samman. Bara statliga krediter kan sätta delstaterna i arbete igen. Kalifornien och andra delstater är på god väg att försvinna ner i Stilla havet, eller närmaste kloak. Så därför måste vi få igenom det här!

- Då kan vi överleva. Då kan vi få lite andrum. Och det är nu det måste ske! Och jag måste uppmana till dessa åtgärder, för jag är den bästa ekonomen här. Inte för att jag är så bra, utan för att de andra är så dåliga. Jag är den bästa ni har - varför? Därför att ni inte har någon som är bättre. Den enda bilen med hjul på.