LaRouche förklarar hur finanskrisen kan bli ett tredje världskrig

Mordet på Khaddafi har accelererat en brittiskstyrd process, som tillsammans med finanskrisen kan leda till världskrig i den närmaste tiden, varnar Lyndon LaRouche i ett tal på LPAC-konferensen i San Fransisco den 28 oktober. Avgörande för att få stopp på det beslut som fattats av brittiska ledningen, är att den brittiske marionettpresidenten Barack Obama avsätts med konstitutionens verktyg.

I båda de tidigare världskrigen var konflikter på Balkan avgörande för att få igång krigen mellan stormakterna. Nu, berättar LaRouche, är det Mellanöstern med alla konflikter och allianser, som används av britterna för att driva stormakter i krig med varandra. Området sträcker sig från Pakistan till hela Nordafrika. Samtidigt som stormakterna formerar sig på olika sidor i den syriska krisen, pågår en stor militär uppladdning i Persiska viken med styrkor som dras ur Irak och Afghanistan.

Finanskrisen i Västvärlden är på väg in i en kedjekollaps, som kan slå sönder hela världsekonomin. Då kommer den stund, slår LaRouche fast, när britterna anser sig inte ha någon annan möjlighet, än att få igång storkrig som igen förstör konkurrerande makter. De ser det som den enda chansen för att fortsätta dominera världspolitiken med hjälp av USA. Det är kombinationen finanskris och krigsdynamiken i Mellanöstern som är faran.

Det går att vända detta, betonar LaRouche, genom att USA inför Glass-Steagall. Det skulle skapa en ny situation, även i Europa, och få igång en impuls till verklig ekonomisk utveckling. Det är möjligheten att få igång en ny dynamik tillsammans med de delar av världen som fortfarande växer. Dessa tillväxtländer, som centreras runt Stilla havet, kan då bli motorer för att lyfta hela världsekonomin, inklusive Europa.

Vad som dock är nödvändigt, är att få slut på den gröna politiken, säger LaRouche. Den fungerar inte och är onödig, men hotar att dra ner den lilla marginal av utvecklingsmöjligheter, vilka utgör möjligheten att få nationerna att överleva.

Det går att komma ur det fysiskt ekonomiska sammanbrottet och rädda civilisationen om detta görs. Helt avgörande är, att president Obama avsätts från sin post så att det avgörande brittiska verktyget för att orkestrera ett nytt världskrig försvinner.

Det är det kärva budskap som måste kommuniceras för detta är läget, säger LaRouche i detta konferenstal och hoppas snabbt få svar på hur andra inflytelsegrupper i världen utvärderar detta budskap.

Lyssna på Lyndon LaRouches tal och de andra talen på konferensen om "Den stora Stillahavsalliansen, som verktyg att rädda civilisationen från randen till avgrunden" i San Fransisco den 28 oktober 2011 här (konferensens hemsida)

Läs också Lyndon LaRouches utvärdering av mordet på Khaddafi här (på engelska)

På svenska finns sammandraget av LaRouches varning den 22 oktober för detta fascistiska hot mot själva USA här

Tre nya filmer på LPACTV utvecklar analysen:

Med utgångspunkt från Bismarck försök att stoppa Första världskriget: http://larouchepac.com/node/20095

Med utgångspunkt från situationen i Syrien: http://larouchepac.com/node/20100

Med utgångspunkt från Mellanösterns historia och Sykes-Pikot-avtalet: http://larouchepac.com/node/20108