LaRouche fördömer mediebluffen kring skottdådet i Arizona

LaRouche fördömer mediebluffen kring skottdådet i Arizona:
Berwick, Blair, Obama och Hitler

En stor del av pressen försöker lägga skulden på bland andra den f.d. vicepresidentkandidaten Sarah Palin för att ha skapat ett politiskt "hatklimat" som ska ha lett till skottdådet den 8 januari i Tucson i Arizona. Bara några timmar efter att den 22-årige Jared Loughner skjutit vilt omkring sig på ett valmöte där kongressledamoten Gabrielle Giffords framträdde, öppnade medierna, med bland andra New York Times, brittiska The Guardian och Keith Olbermann på MSNBC i spetsen, en propagandakanonad som utpekade Palin och andra kritiker av Obama-administrationens s.k. sjukvårdsreform som politiskt och moraliskt ansvariga för skottdådet.

Lyndon LaRouche slog fast i ett uttalande den 11 januari:

– Blotta tanken att de som kritiserat Obamas nazistiskt inspirerade eutanasipolitik ska hållas ansvariga för detta brott är brottslig i sig. Grundläggande fakta, kända för alla som gitter leta, är att president Obama genomförde en s.k. sjukvårdsreform som hade hittats på i Storbritannien av Sir Donald Berwick och dåvarande premiärministern Tony Blair, med Adolf Hitlers T-4-politik för eutanasi och folkmord mot utvalda delar av den tyska befolkningen vars liv nazisterna ansåg "inte värda att leva", som sin direkta förebild. Läkarna och andra nazifunktionärer som hade utformat och verkställde T-4-politiken, från september-oktober 1939 och framåt, blev senare ställda inför rätta, fällda och hängda i Nürnberg för brott mot mänskligheten.

LaRouche fortsatte:

– Hur kan någon bli kritiserad för att motsätta sig regelrätta brott mot mänskligheten, som har Hitlers egen T-4-politik som förebild? Detta är mediebluffen som jag talar om. New York Times, det brittiska Fabiansällskapets Guardian och andra tidningar försöker påstå att det är ett brott att angripa dem som håller på att återuppliva just de Nürnbergbrott som förde nazidoktorerna till galgen efter andra världskriget. Detta är mentaliteten hos den amerikanska regeringen i dag, och även inom den amerikanska kongressen. De visar en nitälskan att begå samma brott som Hitler, därför att det är så viktigt att spara pengar till de fortsatta räddningspaketen till London och Wall Street att människor måste dö, helt i onödan. Det finns vissa element på de korrupta medierna i USA och Storbritannien som tycker att de som fördömer ett Hitler-liknande folkmord är besvärliga.

– Jag känner inte till omständigheterna kring Giffords jaröst till den T-4-liknande Obamacare-lagen. Men jag vet att demokraterna i kongressen sattes under hårt tryck från Vita huset, och från president Obama själv, att rösta igenom den här eutanasilagen. Presidenten var fullt medveten om detta återupplivande av nazipolitiken, förmedlat via Storbritannien, där Tony Blairs NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence) var först med att återuppliva T-4-politiken genom National Health Service. Donald Berwick, som är chef för Center for Medicare and Medicaid Services, och därmed president Obamas främsta sjukvårdspolitiska rådgivare, var med om att utforma Blairs återupplivande av en Hitler-inspirerad eutanasipolitik i Storbritannien, och nu jobbar han ihop med president Obama om att införa samma politik här i USA - med sikte på de gamla, kroniskt sjuka och andra sårbara grupper.

Palin måltavla

LaRouche noterade hur snabbt Palin utsågs till måltavla av den liberala pressen, för att hon hade lagt upp en lista på tjugo kongressledamöter som stödde Obamacare och därför skulle röstas bort i valet i november 2010. I debatten om Obamas förslag till sjukvårdsreform hade Palin med rätta fördömt förslaget för att det skulle innebära införandet av "dödspaneler" som skulle neka vård till gamla människor och människor med livshotande sjukdomar, på grund av att vården skulle bli "för dyr". Den version av lagförslaget som till slut antogs av kongressen och som president Obama satte sin namnteckning under, införde faktiskt en Independent Payments Advisory Board (IPAB), utrustad med exakt sådana "dödspanel"-befogenheter. De starka reaktionerna mot "dödspanelerna" tvingade dock presidenten att stryka de formuleringar i lagförslaget som skulle ha infört offentligt finansierad "rådgivning inför livets slut" inom ramarna för Medicare och Medicaid.

När president Obamas CMA-chef Sir Donald Berwick försökte sätta tillbaka dessa formuleringar i form av en förordning blev reaktionerna så starka att hela Obamacare-förslaget riskerade att fällas. Presidenten avstod från bestämmelser som skulle ha skapat ekonomiska incitament för läkare att begränsa vård i livets slutskede, och skulle ha eliminerat hela kategorier av livräddande behandlingar för patienter med kort tid kvar att leva. Berwick utsågs av drottning Elizabeth II till Honorary Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire, för sitt arbete med Storbritanniens egen T-4-politik, NICE.

LaRouche avslutade:

– Jag häpnar över hur snabba de vanliga korrupta mediekanalerna här och i Storbritannien var att dra igång sin samordnade kampanj mot Palin och andra som kritiserar president Obamas naziinspirerade politik. Det är som om de bara satt och väntade på att något så vidrigt skulle ske, för att ge sig på dem som kritiserar försöket att återuppliva en Hitler-liknande eutanasipolitik. Jag önskar att jag kunde säga att jag var chockad över detta avskyvärda agerande, men det är jag inte. New York Times, som stöds av J.P. Morgan, och The Guardian, som är knuten till Fabiansällskapet, har ett långt förflutet som understödjare av en sådan regelrätt folkmordspolitik. The Guardian var Tony Blairs största stöd, när han var premiärminister, och drev igenom sin NICE-politik för ett överlagt undanhållande av livräddande sjukvård, av rena åtstramningsskäl. Det här var Nürnbergbrott mellan 1939 och 1945, och det är Nürnbergbrott nu också.