LaRouche: Ekonomisk krigföring inte vägen till fred

”Internationella globala affärsintressen”, däribland amerikanska banker och Obamaadministrationen, för ett tvåfrontsangrepp mot Putins Ryssland där enbart den formella krigsförklaringen saknas: Ekonomisk krigföring genom västvärldens sanktioner och medhjälpare i ryska centralbanken samt spontana terrorhandlingar från ”tjetjenska separatister” i ryska norra Kaukasus.

De senare rör sig om bundsförvanter till de som i Syrien kallas ISIS och som även hotar västvärldens befolkning.

Behovet av samarbete mellan väst och Ryssland är skriande. Dels så har vi samma ekonomiska kris och terrorhotbild och dels är hotet mot oss båda just de fraktioner hos oss båda som söker hetsa oss mot varandra.

Lyndon LaRouche anklagar britterna och president Obama för att genom sina ekonomiska krigshandlingar sätta världen på randen till riktigt krig. Ryska ledare från president Putin till utrikesminister Lavrov har tydliggjort att sanktionerna och oljepriskriget mot Ryssland i Moskva ses som del av regimskifteståget och inte kommer att tolereras. Agerandet sätter världen på randen till termonukleär utplåning. LaRouche:
”Detta är inte ekonomiska åtgärder, det är krigshandlingar och kommer i Moskva att behandlas som sådana.”

LaRouche har flera tydliga lösningsförslag på britternas och Obamas krigsprovokationer. Först, menar LaRouche, måste Ryssland utan dröjsmål ta till ”Mahathir-lösningen” genom att införa omedelbara kapitalrestriktioner, valutarestriktioner och andra skyddsåtgärder mot valutaspekulanternas angrepp, precis som premiärminister dr Mahathir Mohamad räddade Malaysia under Asienkrisen på 1990-talet. Endast med sådana nödinsatser kan Ryssland nu vinna finanskriget.

LaRouche betonade att Ryssland och världen behöver ett hamiltonskt kreditsystem för att en gång för alla besegra London- och Wall Street-oligarkins makt.
”Om inte Ryssland omgående vidtar nämnda åtgärder går vi in i en livsfarlig internationell kris. Om ryssarna agerar tillbörligt lider britterna och Wall Street ett svidande nederlag medan BRIKS-förloppet tar ett jättesteg framåt.”

LaRouche avslutade:
”Världen måste i stort återgå till ett hamiltonskt kreditsystem. Hamiltons system för statlig kredit genom nationalbank var amerikanska konstitutionens hjärta. Det hamiltonska kreditsystemet var Amerikas gåva till världen. Det har antagits av BRIKS, vilka representerar halva mänskligheten. Det är nu dags för USA att inta sin historiska och rättmätiga plats i ett nytt system för globalt samarbete kring stora projekt mellan suveräna nationer finansierade med hamiltonsk kredit. Det innebär att överge Obama, Bush, Wall Street och London – och fortsätta med en framtid värdig mänskligheten.”

Åter till Ny Solidaritet: http://larouche.se/artikel/valpamflett-nej-till-nato-briks-en-vag-ur-kaoset