Jacques Cheminade efter Nice: Stoppa terrorismen vid källan

Den franske presidentkandidaten och grundaren av partiet Solidarité et Progrès Jacques Cheminade gjorde den 16 juli följande uttalande på sin officiella hemsida, med anledning av lastbilsattacken i Nice den 14 juli.

Frankrike har återigen drabbats av ett kriminellt terrordåd.

Och återigen har presidenten, inrikesministern och premiärministern allvarsamt uttryckt sin sorg och sin vilja att bekämpa terrorismen, dock utan att angripa de verkliga orsakerna till detta barbari.

Huvudorsaken är deras medverkan till en politik som stöder en jihadism med syfte att störta Bashar al-Assads syriska regering, en politik som USA, Storbritannien, Saudiarabien, Qatar och Turkiet står bakom, och som nu vänds emot oss.

Vad händer i Nice? Sedan 2014 har det varit känt att Nice har varit ett rekryteringscenter för jihadister på väg till Syrien. I en rapport från säkerhetspolisen DGSI heter det att Nice har blivit en "laboratoriestad" för att identifiera och hantera "radikalisering".

Det var från Nice som Omar Osman, en fransk-senegalesisk gangster som konverterat till islam, rekryterade en brigad bestående av mellan 50 och 80 fransmän till att strida i Syrien med Nusrafronten (syriska al-Qaida), om vilken den dåvarande franske utrikesministern Laurent Fabius sa 2012, med opassande entusiasm, att den "gjorde ett bra jobb" mot Assad.

Det var också i Nice som det avslöjades att potentiella jihadister fritt kunde resa in och ut, skyddade av saudiarabisk diplomatisk immunitet. Den 7 april i år sa stadens borgmästare Christian Estrosi, intervjuad av radiokanalen RTL:s Olivier Mazerolle, att i augusti 2015 hade två personer, av DGSI klassade som extremt farliga radikaliserade individer, kommit in i Frankrike "i en saudiarabisk konvoj" och att "de slapp alla former av säkerhetskontroller" på Nice internationella flygplats. På frågan om flygplatsens säkerhetspersonal var tvingade att släppa igenom dem svarade borgmästaren: "Ja, och jag vet att några av dem var väldigt arga, och de visade det och fick lida för det."

Regeringen kan inte fortsätta att dra benen efter sig i den här frågan, om den inte vill riskera att förr eller senare sluta som Tony Blair, och tvingas förklara sitt agerande inför en Chilcot-kommission, eller ännu värre, i en brottsdomstol.

Det är hög tid för Frankrike att utan vidare dröjsmål återupprätta sina förbindelser med Bashar al-Assad och sätta i gång med Syriens återuppbyggnad; att tillsammans med Ryssland gemensamt bekämpa terroristhotet; och att med kraft försöka förmå USA att göra detsamma.

Våra poliser, våra militärer, våra reservister och våra sjukvårdsarbetare gav Nice en uppvisning i solidaritet och medborgaranda. Låt oss göra oss förtjänta av deras anslutning till republikens värderingar och visa offren respekt, genom att sätta stopp för den dystra raden av attentat och besvärja spöket som hotar att splittra landet, en otyglad radikalisering som rubbar den djupare harmonin i vår vilja att leva i gemenskap.

Läs uttalandet på originalspråket http://www.jacquescheminade2017.fr/Apres-Nice-arreter-le-terrorisme-a-sa...
Läs uttalandet på engelska https://larouchepac.com/20160717/stop-terrorism-its-source
Läs engelska uppdateringar på kampanjen att stoppa London-Saudiska terrorn https://larouchepac.com/policy/london-saudis-911 och https://larouchepac.com/campaign/28pages
Läs svenska uppdateringar på kampanjen att stoppa London-Saudiska terrorn http://www.larouche.se/nyheter/2008/01/06/bae-arhundradets-skandal och http://www.larouche.se/britternas-stora-eurasiska-krig