George Soros och Londons tredje världskrig

Den nionde augusti fördömde Lyndon LaRouche den brittiske agenten George Soros för hans medverkan i de London-styrda försöken att utlösa ett tredje världskrig i Kaukasus. Soros är president Micheil Saakasjvilis och den påstådde demokratiske presidentkandidaten, senator Barack Obamas politiske och finansielle gudfader. När president Saakasjivli sent på kvällen den sjunde augusti avslutade sitt tal till nationen i TV, uppgav han att han önskade en diplomatisk lösning på krisen i den självständiga regionen Sydossetien. I själva verket gav han georgiska trupper order att skjuta på de ryska fredsstyrkor som på FN:s uppdrag befann sig i regionen. Sedan 1994 har fredsbevarande FN-styrkor varit stationerade i Sydossetien. Saakasjvilis handlande skulle kunna utlösa ett tredje världskrig och det är det britterna vill ha som svar på att deras internationella finanssystem, efter Bretton Woods-systemet, just nu bryter samman.

"Om du vill ha en försmak av hur USA skulle se ut under president Obama, titta bara på hur Georgien bär sig åt. Georgiens president Saakasjvili och Barack Obama ägs av samme brittiske gudfader, George Soros", sa LaRouche och tillade: "Skulle Soros' man Obama bli en ny Dick Cheney om han vann valet?"

Soros organisation, Open Society Institute, skryter med att den var ryggraden i den s.k. "rosenrevolutionen" som förde Saakasjvili till makten mellan 2003 och 2004. I januari 2004 började Soros' Open Society Institute (den öppnade sitt kontor i Georgiens huvudstad Tiblisi 1994) att direkt betala georgiska regeringsmedlemmar. Det var en del av FN:s utvecklingsprogram (UNDP) som då leddes av Mark Malloch Brown. Brown är idag generalsekreterare i det brittiska utrikesministeriet. Malloch Brown stod Soros så nära att han under sitt FN-mandat hyrde en lägenhet av hedgefondspekulanten Soros.

Saakasjvilis hänsyslösa provokationer, att öppna eld mot ryska trupper och döda civila sydossetier, utöste en stark militärrespons från Ryssland. Dess författning förpliktigar landet att försvara ryska medborgare som angrips. Britterna har legat bakom destabiliseringen av Kaukasus sedan Sovjetunionens sammanbrott. De har finansierat och beväpnat tjetjenska rebeller, tillåtit att tjetjenska separatister rekryterat i engelska moskéer samt givit skydd åt ryska "maffiamän". Ett exempel är Boris Berezovski som finansierade antiryska separatist- och terroristoperationer i Kaukasus.

"Tänk nu på Soros' enorma finansstöd till Obama", avslutade LaRouche. "Soros är en brittisk agent, kontrollerad av britternas underrättelsetjänst för utrikes- och speciella uppdrag. Han utnyttjas av dem. Hans pengar kommer från, milt sagt, skumma källor. Soros är en del av britternas nya opiumkrig, och han mer eller mindre äger Obama. Just nu underblåser han världskrigsprovokationer mot Moskva, och det i samma stund som jag uppmanar Ryssland, Kina och Indien att gå samman med USA för att skapa ett nytt internationellt finanssystem som skulle stoppa alla spekulanter, också Soros."

Som LaRouche sa i inledningen till LaRouche PAC:s pamflett, "George Soros är din fiende": Tänker du gå med på att detta brittiska verktyg organiserar att det tredje världskriget bryter ut?

Denna dossier innehåller: