BRIKS-uppropet stöds av prominenta personer

Mer än 200 prominenta personer från 20 länder har nu undertecknat uppropet om att USA och Europa ska samarbeta med BRIKS-länderna om att skapa fred och ekonomisk utveckling i världen.

Bland de senaste namnen från USA finns författaren, aktivisten och Princetonprofessorn dr Cornel West och filmskaparen Sean Stone. Från Italien har Paolo Grimoldi, parlamentsledamot och grundare av den parlamentariska gruppen "Putins vänner", satt sitt namn under uppropet den senaste veckan, tillsammans med flera andra personer i ledande ställning i Italien, Schweiz och Tyskland.

En som tidigare skrivit på är partiledaren Panos Kammenos för det grekiska partiet Oberoende greker. Han har nu blivit försvarsminister i den nya regeringen som hans parti bildat tillsammans med Syrizapartiet.

Bakom uppropet står Schillerinstitutet, som gick ut med det i november förra året som svar på Kinas president Xi Jinpings erbjudande till USA att samarbeta med Kina om de stora utvecklingsprojekt som går under namnet Nya Sidenvägen, och sluta med konfrontationspolitiken gentemot framför allt Ryssland och Kina.

Utöver den långa listan med prominenta personer från 20 länder stöds uppropet också av mer än 1000 vanliga medborgare i dessa och andra länder, som vill förmå sina regeringar att sluta med konfrontationspolitiken och i stället börja samarbeta med BRIKS-länderna, på basis av den westfaliska fredens princip om "den andres väl". Schillerinstitutet fortsätter att värva stöd för uppropet från såväl intellektuella ledare som vanliga medborgare med avsikten att skapa en massrörelse för ekonomisk utveckling och fred.

Schillerinstitutets grundare Helga Zepp-LaRouche säger:
- Xi Jinpings erbjudande om samarbete kring Nya Sidenvägen är det viktigaste fredsinitiativet för att få bort världen från kanten till konfrontation och krig. Samarbete kring detta initiativ öppnar fantastiska perspektiv för mänskligheten. Jag uppmanar alla människor att sprida detta upprop och hjälpa till att få fler att stödja det.

Läs och skriv på uppropet här: http://larouche.se/artikel/skriv-under-schillerinstitutets-deklaration-f...

Läs listan på de prominenta undertecknarna i slutet på den engelska notisen här: https://larouchepac.com/20141217-3